Vibrace volantu
- martinus
- Nováček
Vibrace volantu
Ahojte, mam problem. Kdyz brzdim, tak cejtim, ze mi cuka volant a nekdy, kdyz je to z vetsi rychlosti, tak se klepe cely auto. Zvlneny kotouce to bejt nemuzou, menil jsem je pred cca 1.000km. Muzou bejt treba ale spatny? Geometrií to asi taky neni, protoze kdyz nebrzdim, tak se auto neklepe ani pri 120km/h.
Dalsi problem je, ze mi jako by chrousta neco ve volantu. Kdyz zatacim do zatacek. Ale kdyz stojim na miste, tak to nedela. Znamej rikal, ze by to mohl bejt vymlacenej cep - je to mozny? A ze by to ovlivnovalo i ten problem viz vyse?
Mockrat dik za pripadne reakce. Hledal jsem to tu na foru, ale nic podobneho jsem nenasel. Vzdycky to byly zvlneny kotouce, geometrie nebo spatne vyvazeny kola, ale tohle nevypada ani na jeden z tech tri problemu.
Dalsi problem je, ze mi jako by chrousta neco ve volantu. Kdyz zatacim do zatacek. Ale kdyz stojim na miste, tak to nedela. Znamej rikal, ze by to mohl bejt vymlacenej cep - je to mozny? A ze by to ovlivnovalo i ten problem viz vyse?
Mockrat dik za pripadne reakce. Hledal jsem to tu na foru, ale nic podobneho jsem nenasel. Vzdycky to byly zvlneny kotouce, geometrie nebo spatne vyvazeny kola, ale tohle nevypada ani na jeden z tech tri problemu.
|1.8 tddi|66kw|90PS|r.v.02|kombi|modrá

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no kdyby sis to pořádně přečetl, tak psal, že kotouče má nový. Bych hádal, že kdyby to bylo čepem, tak by to házelo i za jízdy bez brždění. Nemáš třeba bouchlej disk? On sice může bejt vyváženej, ale přesto může házet, taky jsem takovel liťák měl, vyvážit vlastě vůbec nešel, resp. stroj ukázal, že je ok, ale házel, to bys ale viděl pohledem, když auto nazdzvedneš a kolo roztočíšEndrju píše:zvlneny brzdovy kotouc to muze delat. Nekdy staci presoustruzit a nebo v horsim pripade vymenit.
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no kdyby sis to pořádně přečetl, tak psal, že kotouče má nový. Bych hádal, že kdyby to bylo čepem, tak by to házelo i za jízdy bez brždění. Nemáš třeba bouchlej disk? On sice může bejt vyváženej, ale přesto může házet, taky jsem takovel liťák měl, vyvážit vlastě vůbec nešel, resp. stroj ukázal, že je ok, ale házel, to bys ale viděl pohledem, když auto nazdzvedneš a kolo roztočíšEndrju píše:zvlneny brzdovy kotouc to muze delat. Nekdy staci presoustruzit a nebo v horsim pripade vymenit.
Ford Focus 1.6 16V Combi Viva, cosmic-silver met., r.v. 2004
- martinus
- Nováček
-
- Pokročilý
Mě se stalo, když jsem přezouval na letní, tak se mi trochu hnul kotouč (chybí mi tam ta zajišťovací podložka) a dostaly se mi mezi náboj a kotouč kousky rzi - při brždění jsem myslel, že místo volantu držím v ruce sbíječku
. Sundal jsem třmen, kotouč, vše vyčistil a dobrý 

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- martinus
- Nováček
Tak jsem dneska zajel do sevisu a vymenili mi kotouce. Ze prej byly spatny a uznali to jako reklamaci. Ze prej novy kotouce, ze to je sazka na nejistotu. Ze bud vydrzej a nebo ne. Ze to firmy, ktery vyrabej kotouce moc nezvladaj, tak nevim co je na tom pravdy, ale aspon, ze uznali reklamaci. Ted kdyz brzdim, tak auto uz nevibruje, jen trosicku, ale to bych uz asi prisuzoval spatne vyvazenymu kolu, protoze to i trosku dela za jizdy ve 120 km/h ale na to jsem si uz u Focusaka zvyknul, je na to nachylnej. Tak dik vsem za reakce.
|1.8 tddi|66kw|90PS|r.v.02|kombi|modrá

- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
-
- Zkušený
- PHECZ
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Právěže mám pocit, že se rozklepe celej předek, ale spíš se to přenáší.Dělá to jak v rovině, tak i když to stočim na nějakou stranu.Plyn na to taky nemá vliv.O víkendu to chci zkusit přehodit na plecháče, ať můžu vyloučit kola, slyšel jsem, že to můžou dělat ty plastový středící kroužky.couddy píše:leva? nebo prava? zatacka?? a je to znat vic pod plynem? ... silentblok motoru.PHECZ píše:Zato já jsem na to pořád nepřišel, kolem 120km/h se mi volant taky rozklepe a zatím bez vyřešení.
Gumy vyvážený už 3x a disky jsou nový
Každopádně díky