Me zkusenosti s nakupem FF2 v D

Pouze rady - žádná inzerce!
Moderátor:ZaQik
Odpovědět
Raada
Test driver
Test driver

Me zkusenosti s nakupem FF2 v D

Příspěvek od Raada » 13.09.2008 12:05

Ahoj, tak uz taky patrim mezi nove majitele FF2. Predem upozornuju, ze to bude trochu delsi cteni, ale treba se to nekomu muze hodit. Byl jsem pro toto auto rozhodnuty jiz asi rok a shromazdoval jsem informace, ktery rocnik a jakej motor. Volba padla na kombi, 1,6 TDCi s 80kW. Po navsteve par bazaru v CR jsem dospel k nazoru, ze si auto koupim v D. Asi 14dni jsem se dival pravidelne nekolikrat denne na server mobile.de a pak jednou rano jsem tam objevil vysnene auticko. Je to 11/2006, mel najeto pouze 17600km a byl za rozumnou cenu. To auto na tom serveru jeste pred pul hodinou nebylo a tak jsem nelenil a poslal mail prodejci. Do pul hodky mi volal, ze auto je volne a jestli mam zajem tak si pro nej muzu prijet. Poslal mi doplnujici fotky (vzdycky mi zavolal, ze mi posila ty slibeny informace), a kupni smlouvu. Tu chtel vytisknout, podepsat a nascanovanou poslat zpatky kvuli rezervaci. Na navsteve jsme se domluvili az skoro za tyden a ubezpecil me, ze mi auto podrzi.
Ja si tedy vymenil CZK na € (doporucuju ve smenarnach smlouvat a domluvit lepsi kurz) a s kamaradem vyrazil do Regensburgu. Autosalon jsme nasli bez problemu a na jednom miste videli asi 300 focusu (vetsina z nich model 2008). Auto jsme prohledli, nechali si ho zvednout na zvedaku a volba byla jasna. Jednalo se v podstate o nove auto a vypadalo moc pekne. Dalsi faze byla tedy papirovaci.
Prodejce tvrdil, ze mi nemuze ukazat nemeckej TP, protoze na nakup dalsich aut pouziva uver a do zastavy dava prave stavajici auta a tim padem doklady ma banka. Po zaplaceni penez doklady druhy den vyzvedne a posle mi je postou. Jedine co mi ukazal byla kopie malyho technicaku. Mel jsem s tim trohu problem, ale nakonec jsem se rozhodl mu duverovat a sel jsem do toho. Zaplatil jsem, prodejce poslal kolegu na urad a za hodinku mi prinesli prevozni znacky na 5 dni. Stalo me to 96€.
S autem jsem prejel do Cech a musel zaridit cesky formality. Na ty jsem ovsem musel mit origo technicak. Ten skutecne za par dni prisel doporucene do vl.rukou a ja mohl na dovozovou TK, emise a evidencku. Emise staly 470, evid. 150 a TK 1360Kc. Dale na urad, tam 1500Kc za registraci na cesky papiry a 800Kc za znacky.
Dneska jsem maximalne spokojeny, ale v prubehu toho procesu jsem mel docela strach jestli mi ty papiry opravdu prijdou nebo ne. Ale vyplatilo se mi to a dneska si uzivam jizdu s mym tmave sedym mazlikem :-).

Quickie
Moderátor
Moderátor

Re: Me zkusenosti s nakupem FF2 v D

Příspěvek od Quickie » 13.09.2008 15:19

šup šup založiť galeriu :wink:

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.09.2008 15:40

jeste by to chtelo uvest cenu kdyz se prodejce tak snazil .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 13.09.2008 16:21

Galerii zalozim az se dostanu k nafoceni :-). No a cena byla za autiko 10600€, puvodni cena na netu byla 10980€. Tu slevu jsem ukecal po telefonu, kdy jsem argumentoval ze si budu muset koupit zimni pneu, pripadne lepsi radio (samozrejme si tam necham klasicky 6000) a po mensim natlaku se zadarilo.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 13.09.2008 16:25

a je to nemecky nebo reinport
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 13.09.2008 16:36

Nemecky original. Na to jsem si daval bacha, abych nekoupil treba auto ze spanelsky pujcovny. To jsem mel taky nabidky kolem tech 11tis. € a najeto maji kolem 30-40tis. km, ale jsou pekne odrbany vevnitr i zvenka.

TobiZC
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od TobiZC » 13.09.2008 20:20

Hezké čtení :) Máš tedy odvahu, já tam slyšet o tom, že papíry jsou někde kdesi, vidět jen kopii malého techničáku s příslibem, že papíry mi přijdou poštou, tak tam odsuď jistě jedu bez autí, jsem nedůvěřivka. Je prima, že Ti to tak dopadlo a už se těším na galerku. :wink:
FoFo II. 5D HB, Collection, zelená sublime
1,6 Duratec 74 kW/100 k
Obrázek

chmelko
Test driver
Test driver

Příspěvek od chmelko » 13.09.2008 20:29

som rad ze sa zadarlo a tesim sa na galerku :wink:

batul
Nováček
Nováček

Příspěvek od batul » 14.09.2008 19:56

Podepsat smlouvu bez toho, abych auto viděl, to bych asi neudělal stejně jako si auto odvézt bez papírů. No ale dobře to dopadlo, tak gratuluju.
Když tak napiš prodejce, ať víme.
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 14.09.2008 20:57

batul píše:Podepsat smlouvu bez toho, abych auto viděl, to bych asi neudělal stejně jako si auto odvézt bez papírů
ted semi stalo neco podobneho , zamluvene - vyslana odtahovka aby to dovezla ( neni ted moc casu jezdit ) a pak fax ze auto je prodane . tak tam volam co se deje ze auto jede a on ze byla jen rezervace faxem a protoze to bylo vecer tak ze mam zavolat rano . tak jsem volal rano a on ze pokud to chci ze mu nekdo nabidl tu samou castku kterou mel na netu a ja jsem chtel o 100euro min , tak mi rekl pokud dam o 200e vic a podepisu smlouvu ted , tak ho muzu mit .

vim ze reknes ze me tim vlastne tlaci ke zdi ale je lepsi hold neco pridat a aspon neprodelat na odtahu nez si stat za svým a prodelat treba 15000kc .

a mimochodem kabrio se resilo podobne ,chteli mit jistotu ze to beru tak jsem podepsal zalohu a platilo se pri odvozu a byla to cena dvojnasobna nez tohle .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Raada
Test driver
Test driver

Příspěvek od Raada » 14.09.2008 22:22

Hlavne v mem pripade jsem si tu smlouvu nechal zkontrolovat pravnikem nez jsem ji podepsal. Taky se mi to nezdalo, ale pravnik rikal, ze tam pro me neni absolutne zadne riziko a tak jsem to podepsal. Kdyby chtel prachy jako rezervaci tak od toho jdu pryc...Jinak absolutne sdilim nazor Fokiho - kdyz v tom mas odtahovku, tak uz jde o vetsi prachy.

batul
Nováček
Nováček

Příspěvek od batul » 15.09.2008 14:47

Je fakt, že když jsem kupoval FF2, tak jsem si to byl obhlídnout, prodejce mě nechal samotného svézt a pak říkal, že mi to prostě rezervovat nemůže, že musím podepsat smlouvu a tím to budu mít zajištěný. A jelikož jsem byl spokojen se vším, tak jsem to podepsal a pro auto jsem si dojel až za týden a zaplatil na místě při předání.
Ford Focus III 1,6 Ekobuřt/110kW Titanium

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 17.09.2008 16:57

tak dneska jsem rano chtel mkoupit jedno auto , zavolal jsem tam on mi rekl ze mu mam poslat fax , ja jsem mu rekl ze mu poslu rezervaci a zitra dorazim , on ze jo ze stejne bude v kancelari ve 3 hodiny a ujistoval me ze to neproda , ja jsem mu rekl at mi posle kupni smlouvu on ze jo ale az ve 3 , ja OK zacal jsem schanet eura , odtah atd a kdyz jsem to mel vsechno domluveny tak mi poslal fax ze to auto prodala jeho kolegyne kdyz byl pryc .
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :

Odpovědět

Zpět na „Rady prodej - nákup“