Ja si tedy vymenil CZK na € (doporucuju ve smenarnach smlouvat a domluvit lepsi kurz) a s kamaradem vyrazil do Regensburgu. Autosalon jsme nasli bez problemu a na jednom miste videli asi 300 focusu (vetsina z nich model 2008). Auto jsme prohledli, nechali si ho zvednout na zvedaku a volba byla jasna. Jednalo se v podstate o nove auto a vypadalo moc pekne. Dalsi faze byla tedy papirovaci.
Prodejce tvrdil, ze mi nemuze ukazat nemeckej TP, protoze na nakup dalsich aut pouziva uver a do zastavy dava prave stavajici auta a tim padem doklady ma banka. Po zaplaceni penez doklady druhy den vyzvedne a posle mi je postou. Jedine co mi ukazal byla kopie malyho technicaku. Mel jsem s tim trohu problem, ale nakonec jsem se rozhodl mu duverovat a sel jsem do toho. Zaplatil jsem, prodejce poslal kolegu na urad a za hodinku mi prinesli prevozni znacky na 5 dni. Stalo me to 96€.
S autem jsem prejel do Cech a musel zaridit cesky formality. Na ty jsem ovsem musel mit origo technicak. Ten skutecne za par dni prisel doporucene do vl.rukou a ja mohl na dovozovou TK, emise a evidencku. Emise staly 470, evid. 150 a TK 1360Kc. Dale na urad, tam 1500Kc za registraci na cesky papiry a 800Kc za znacky.
Dneska jsem maximalne spokojeny, ale v prubehu toho procesu jsem mel docela strach jestli mi ty papiry opravdu prijdou nebo ne. Ale vyplatilo se mi to a dneska si uzivam jizdu s mym tmave sedym mazlikem