piskajici drazkovy remen
- jenikHK
- Moderátor
piskajici drazkovy remen
ahojky pratele,
na mojem TDdi nepekne piska drazkovy remen, kdyz auto stoji na desti. Rad bych ho vymenil, samozrejme i s kladkou - idealne svepomoci - chtel bych se zeptat - je mozne vymenit v napinaci kladce jen lozisko - je pouzito standardizovane, nebo je to exot? A zle jej vubec vymenit?
Diky za zkusenosti.
na mojem TDdi nepekne piska drazkovy remen, kdyz auto stoji na desti. Rad bych ho vymenil, samozrejme i s kladkou - idealne svepomoci - chtel bych se zeptat - je mozne vymenit v napinaci kladce jen lozisko - je pouzito standardizovane, nebo je to exot? A zle jej vubec vymenit?
Diky za zkusenosti.
Ford C-Max 1.8i 16V, 2010, Titanium
Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX

Byl: Ford Focus 1.8 TDdi kombi, 1999, ghia
Byl: Ford Sierra 2.0i DOHC kombi, 1989, LX
- ales
- Nováček
Re: piskajici drazkovy remen
Ahoj, tak přesně to samé jsme řešil poslední 2 měsíce, hvízdal a hvízdal, vždy po zahřátí, hlavně na volnoběh...(najeto cca 127tis.) Řešil jsem to (zatím to je OK) výměnou řemene a vodící kladky a nepomohlo, tak na druhý pokus jsem měnil i napínací kladku - SKF jiná nejde sehnat. (Cena cca 3tis. za kladku +práce) Tu starou napínací kladku mám k dispozici, pokud má někdo zájem o renovaci (někde jsem četl, že se dá vyměnit ložisko, ale předem říkám že je zapuštěné v plastu) tak pište na mail (cena tak 400,- + poštovné).
-
- Nováček
AHoj, mam po vyměně rozvodů a dražkovýho řemene. V ramci pravidelný údržby. A trochu si před tím občas zapískal, ale dalo se to jeste poslouchat. Po výměně byl klid. Ovšem druhy den to začlo znova a víc. Ze začátku po zahřátí motoru pískání přestalo, ale teď nepřestane ani nahodou. Píská na volnoběh, při přidání je to souvislý a pěkně zpívá..Když stříknem silikon olej na řemen, přestane. Ale ujedu par metru a je to zpátky. Dneska jsme drážkovej řemen sundali, všechno zkontrolovali a při nandavání si bratr všiml, že napínací kladka má vůli a nedotahuje jak by měla. Teda porovnaval se svym bmw, když si to tam měnil. Při běžícím motoru se trochu mele. Tak to vypada na kladku, doufám, že je to ono, a že potom bude klid. A hlavne doufám, že se to nerozsype, než to vyměním a nepřibude další, větší škoda...
Ford Focus 1,8 TDDi kombi, 66kw, r.v. 2001
-
- Nováček
..tak u mě to byla kladka. Ta původní měla šílenou vůli. Za to na tu novou měl mechanik co dělat, aby tam ten řemen vůbec narval. Konečně je klid:)
Ford Focus 1,8 TDDi kombi, 66kw, r.v. 2001
- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz, začala mi cvrdlikat vodící kladka na autě, cvrdliká zastudena, po ujetí pár km přestane, tuším, že jsem tady kdysi četl, že se dá vyměnit jen ložisko tý kladky, ale nemůžu to tady nikde najít, poradí někdo číslo toho ložiska nebo téma, kde to najdu, dík
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

-
- Nováček
fplisek: Zrovna to dělám. Zajisté máš na mysli kladky drážkového řemene. Kladky jsou tam dvě - jedna plechová vodící (v té se ložisko dá přelisovat, č.ložiska je 6303 oboustranně zakryté) a ta druhá, která Ti na 99% píská, je plastová, ložisko se v ní vyměnit nedá a je součástí napínáku. Bohužel prodejci nenabízejí samotnou kladku, ale komplet i s napínákem (cena cca 3.500,- Kč).
Samozřejmě je zbytečné to měnit celé, pokud není pružina napínáku již unavená, potom se to mění celé. Každopádně můj napínák se mi jeví v pořádku, tak jsem sháněl jen tu kladku. Našel jsem dvě alternativy -
1.plastová (jako originál) od SKF č.VKM36230 nebo náhrada od Ruville č.56533
2.plechová, origál z Opelu (Astra, Corsa, Vectra...), výrobce Meyle č.1001450003.
Ta plechová je levnější, jen má asi o dva milimetry menší šířku, což by nemělo vadit. Já si objednal tu plastovou od Ruvillu. Dnes si pro ní jedu, tak dám potom vědět, jestli je to skutečně jako originál. Snad Ti to pomůže.

1.plastová (jako originál) od SKF č.VKM36230 nebo náhrada od Ruville č.56533
2.plechová, origál z Opelu (Astra, Corsa, Vectra...), výrobce Meyle č.1001450003.
Ta plechová je levnější, jen má asi o dva milimetry menší šířku, což by nemělo vadit. Já si objednal tu plastovou od Ruvillu. Dnes si pro ní jedu, tak dám potom vědět, jestli je to skutečně jako originál. Snad Ti to pomůže.

Ford Focus 1,8TDdi 66KW 1999
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
a neupozorňuje to na výměnu rozvodů?
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- jamaka
- Test driver
co ma drazkovany remen s rozvodmi?
3D 1,8TDCi SPORT 85kW(116PS) 2003
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
3D 2,0 ST170 127kW(173PS) 2002
- Marcelus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
sorry na výměnu komplet řemenu a kladek
Ford Focus Combi 1.8 TDDI Diamond White

- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Nedbik: dík za číslo ložiska, to jsem zrovna potřeboval, napínací kladku mám nedávno novou, řemen taky, co jsem vyposlouchal, tak to fakt vypadá na tu vodící, zítra vyměním ložisko a uvidím, to je to nejmenší, pak dám vědět, kdyžtak budu pokračovat
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW + Bluefin, K&N, IC z FoFoII, Silver, 17" Wolf, Eibach, RS nárazník, xenony, nivelace, ostřiky, ST vyhřívané sedačky, vyhřívané čelní sklo, 4x el. okna, digi klima, BC, el. šíbr, tempomat, alarm: Galerie

-
- Nováček
fplisek: Jinak to ložisko jsem raději koupil od SKF (prý jejich nejkvalitnější...) abylo za 230,- Kč, což není tak strašné. Tahle plechová kladka je vlastně nezničitelná a je zbytečné kupovat celou novou za 900,- Kč. Dvě stovky jsou přece mnohem příjemnější...
Snad Ti to přestane hvízdat 

- fplisek
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
jj, taky mám SKF, ale zadarmo, fasoval jsem v práci
, o víkendu je přehodím, pak napíšu jak to dopadlo, dík

- bluetoooth
- Junior
MOj motor vzdy rano ked je studeny asi tak 2 minuty piska. Tipujem to na nejaky remen. Po zahriati ani stopy...takze to ani neviem odsledovat co to moze byt lebo rano utekam do prace.
Mate nejake tipy?
Mate nejake tipy?
-
- Nováček
Asi to bude ložisko na nějaké kladce "kolem" drážkového řemenu. Může to být i ložisko v alternátoru nebo ložisko v náhonu alternátoru. Samozřejmě se nadá vyloučit ani vodní pumpa (tím Tě nechci strašit, ta je asi nejméně pravděpodobná). Každopádně musíš sundat drážkový řemen, zkontrolovat ho, jestli není již ztvrdlý, potom zkusit zatočit s jednotlivými kladkami a podle poslechu a chodu kladky zjistíš, která to asi bude. Možná by mohla být i unavená pružina na napínáku, ale to by zřejmě pískalo stále. Jak dlouho máš měněné rozvody? Tam je také jedna mrška kladka 

- bluetoooth
- Junior
No rozvody som riesil ked som mal 90 tisic km. Teraz mam cca 150k.
No nic asi to bude musiet riesit nejaky servisman...
Len nechapem preco ked sa auto zahreje prestane to piskat.
No nic asi to bude musiet riesit nejaky servisman...
Len nechapem preco ked sa auto zahreje prestane to piskat.