nefungující ventilátor
-
- Nováček
nefungující ventilátor
Dobrý den. Mám problém s ventilátorem a to takový, že vůbec nejede ani na polohu 4. Ptal jsem se na to v servise a říklali, že bude spálený motorek a že nový stojí 7000 tak mě málem omyli a šoupli do rakve.Tak se chci zeptat jestli je výměna ventilátotu problém , když si ho budu měnit sám. Máte s tím někdo nějakou zkušenost popřípadně jak se postopuje? Díky moc za info.
- Palec4
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: nefungující ventilátor
Az taky problem to nieje,zbehni na vrakac tam by som ho mal ziskat tak okolo 2000,
vymenis to aj sam pokial si dost zrucny,nachadza sa za kaslikom spolujazdca.
Inak nemas nahodou aj toto??
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 63&t=18249
vymenis to aj sam pokial si dost zrucny,nachadza sa za kaslikom spolujazdca.
Inak nemas nahodou aj toto??
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 63&t=18249
- Quickie
- Moderátor
-
- Nováček
Do auta mi naštěstí neteče žádna voda.Ten kaslík jde sundat jak, jsou tam nějaké packy které tam drží nebo jak to tam je?Jak seženu ten ventilátor musí mít nějaké označení ale to já vůbec nevím jaké má mít.Mám Focus kombi 85kW.
A co se týče zapojení ventilátoru po elektrické stránce jsou tam nějaké patice na dráty nebo se tam musí něco pájet?
A co se týče zapojení ventilátoru po elektrické stránce jsou tam nějaké patice na dráty nebo se tam musí něco pájet?
- richisan
- Zkušený
Ja by som skor tipoval, ze mas pokazeny predradny odpor ventilatora, ktory prave sluzi na regulaciu rychlosti otacania vetraku. Hladaj sam, je tu toho o tom mrte 

-
- Nováček
No předřadný odpor to není to by fungoval aspoň na tu polohu 4 ne? No zkusím to rozebrat a uvidime co se s tím dá dělat.
- boby
- Nováček
Ahoj, tak já jen doplním, že ten ventilátor, jako jedna z mála věcí, se pokazila i u mě, po 9ti letech. Začalo to docela dost pískat, tak jsem nejprve vyměnil uhlíky na komutátoru vedení, což byla práce dosti náročná na uložení a stějně mi to moc nepomohlo, protože ty sběrné kontakty byly docela vydřené a toto ti ani nedoporučuji. Již jsem do toho nechtěl věnovat více času a stejně by to během chvilky odešlo, tak jsem si na vrakovišti v Brně- Černovice koupil zajetý ventilátorek (sám jsem si vybral nejmladšího Forda, co tam byl, aby tam byl co nejnovější a nejméně používaný motorek s velkými uhlíky) a ten jsem pak již jen vyměnil. Dal jsem jim za to 1000 Kč, ale chtěli více, ale nakonec jsem je ukecal. Toto autovrakoviště moc nedoporučuji, ceny mají docela hodně nadsazené, tak se neboj smlouvat, odpoledne už většinou potřebují prachy na chlast a cigárka:), tak se ti je snad podaří ukecet nejlépe v pátek večer:) Nový stojí snad kolem 6000 Kč, tak si raději obvolej ty vrakáče a ventilátor si trochu zkontroluj, hlavně ty uhlíky. A jakto budeš měnit, tak si vyhodit i ten originál s přídavnými odpory, kterými se mění rychlost otáčení 1-4 a udělej si podle návodu ten s tím termistorem a máš to na doživotí, je to pěkně popsané, nepotřebuješ ani pájku, jen to spojíš eletrikářskou čokoládou a máš to za 30 Kč a 10 minut práce hotové. Jak vyměníš ventilátor, tak si vyměň ještě ten kabinový filtr a vyčisti si ty ty trubky, aby ti nepadal bordel do toho "nového" ventilátoru. Hodně zdaru
1.8 TDDi, r.v. 1999, zrezivělý dříč