nudzovy rezim,kontrolka motora,znizeny vykon

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

nudzovy rezim,kontrolka motora,znizeny vykon

Příspěvek od chillik » 21.12.2009 21:59

tak dnes som siel do roboty a pruser auto straca vykon ked prudsie zosliapnem a stava sa to ci uz pri 1500 tak aj pri 2300 otackach.tak neviem.a co najhorsie ked som ho vytocil nad 2500 tak ma hodilo do nudzoveho rezimu.som musel zastavit a opat nastartovat a potom to slo.ked drzim otacky stabilne tak ide vsetko ok.som z toho strasne smutny.v stredu mi treba ist na 400km cestu s mojou zenickou tehulkou a v nedelu naspat(.a nemam z toho auta dobry pocit.ach.dnes skusim odpojit vahu vzduchu.ked to bude ona tak by to malo prestat.ked nie tak asi ten egr ventil.ach.

teraz je 18,20 a ja som dosiel domov...po ceste domov po dialnici zasa ten vykon kolisal tak som zastal na odpocivadle a vypojil vahu vzduchu..ten konektor....tak tie straty vykonu zmizli...ale ked som isiel asi 130 tak zas nabehol engine fault...hm.....zastavil som opat nastartoval a siel somdalej ale uz maximalne 100km /hod....a secko bolo v poriadku.....siel som natankovat...ked som natankoval...nastartoval som a prvy krat mi ostala svieti kontorlka motora...ta zlta...a svieti doteraz...medzi tym som bol na poste....cize prisiel som ku poste..vypol som motor..na poste spom bol asi 20 min....nastartoval som ....ta kontrolka najprv zhasnepo nastartovani a potom sa rychlo zasvieti..a stale svieti......nemoze to diagnostikovat to ze mam odpojeny ten kabel???....logicky som dosiel k tomu ze keby malo odpojenie kabla na to vplyv tak je to v tej vahe vzduchu......ale potom nechapem preco mi ked som siel rychlejsie tak nabehol engine fault.....ja uz fakt neviem..myslite ze s tym mozem otocit cestu na vychod a naspat a az potom to dat na diagnostiku???....inac ked som mal zapnuty motor...ked som zdvihol kapotu tak na lavej strane ako je nadrzka na nemrznucu zmes nieco sici....neviem ci to ma tak sicat normalne alebo nie lebo nikdy som nemal dovod sa kuk na motor ked isiel v poriadku...a ani nepoznam nikoho kto by mal fofa zeby som sa na to pozrel...((....aj vam tam neico sici??...

som zufaly:o(

myslite ze mozem poskodit autu ked pojdem na vianoce s nim do kosic a naspat a potom ho dam prezriet??...mozem nieco na nom odpalit??...

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Re: nudzovy rezim,kontrolka motora,znizeny vykon

Příspěvek od chillik » 22.12.2009 08:17

Tak ked som siel dnes do prace tak som zapojil tu vahu a problemy boli naspat.takze asi problem bude v nej.dufam.skusim precistit.kontrolka motora oranzova stale svieti.nemoze to byt len odozva na odpojeny kabel od vahy vzduchu?ci mam za tym hladat nieco vaznejsie?mam risknut ist s tym auto na vianoce do kosic ci nie?lebo auto po odpojeni sa sprava normalne.nema taky turbo efekt ale vraj to tak je pri odpojeni vahy vzduchu.inac motor podla zvuku myslim ze ide dobre.aj spotreba je normalna.na urovni 5litrov.neviem co robit.hm

Dav
Nováček
Nováček

Příspěvek od Dav » 22.12.2009 09:05

To co ti sici u te nadobky u ostrikovacu, respektive pod ni je servo. Je elektronicky ovladane, sici podobne jako ventilator a ma to tak delat.
Ta zluta kontrolka ti svitila i pred odpojenim te vahy vzduchu, jak se ti ztracel vykon :?:
No v manualu je napsane, ze zluta kontrolka neni takovy problem jako cervena :wink:
Teoreticky by jsi jezdit mohl, ale spise je to na dojeti do servisu a ne na vylet 8O
Ford Focus III FL kombi, Titanium, 1,5TDCi 88KW r.v. 5/2016 Obrázek
Byl Ford Focus II kombi, 1,6 TDCi 80KW, r.v.12/2005, Obrázek

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 22.12.2009 10:07

Nie nesvietila predtym:( tha vylet.vies vianoce.kopec veci domov sa berie,darceky atd atd.sa neda v rukach zobrat.ax

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 24.12.2009 14:18

Dav píše:To co ti sici u te nadobky u ostrikovacu, respektive pod ni je servo. Je elektronicky ovladane, sici podobne jako ventilator a ma to tak delat.
Ta zluta kontrolka ti svitila i pred odpojenim te vahy vzduchu, jak se ti ztracel vykon :?:
No v manualu je napsane, ze zluta kontrolka neni takovy problem jako cervena :wink:
Teoreticky by jsi jezdit mohl, ale spise je to na dojeti do servisu a ne na vylet 8O
Syčanie - by mohla byť i netesnosť na pretlakovej časti sania a intercoolera - trubky, hadice - prenášanie zvukového prejavu môže spôsobovať i pocit, že to syčanie počuť inde, ako reálne vzniká.
Takže - by to tiež trochu zapadalo i do toho, že máš výpadky výkonu...
Ale keď je netesnosť na pretlakovom systéme - turbo ide do "nezmyselných" otáčok - keď za ním nie je protitlak a vtedy zvykne dymiť načierno viac či menej podľa rozsahu netesnosti.... :roll: :roll: :roll: :? 8O :idea:
Seat LEON II, 1.9TDI PD 105k, 06/2010´
Predtým: Ford Focus II Titanium kombi, 1.6TDCi 110k, 10/2005´
Predtým: Renault Mégane II sedan, 1.5dCi 82k, 2004´
Predtým: Renault Clio II, 1.5dCi 65k, 2001

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 27.12.2009 22:28

Tak keby ja vedel ci dymim ci nie.sak ja za volantom a mam folie.take veci nevidim.xi.

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 28.12.2009 00:00

sa mi paci ako k tomu motoru pristupujes ako ku kope plechov, stary dobry rusky sposob :mrgreen:
ja by som uz urcite davno utekal do servisu :oops:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 28.12.2009 08:05

No kill.hm. Nepristupujem k tomu ako ku kope plechu,kedze s autom teraz ani nejazdim velmi.len ked musim.do ke som siel svokrovym kedze som nechcel nic riskovat.servis na vajnorskej s ktr mam dobre skusenosti je otvoreny az od 11.1. Tak musim pockat a neviem ako u vas ale u nas boli vianoce a vtedy je obvykle vsetko zavrete.dokonca aj servis.a zas nie kazdy ma ford diagnostiku.ale mozno u vas hej:)tha tak. Takze neostava mi zatial len cakat.

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 28.12.2009 16:47

No chlapi.dnes som prestriekal ten Maf a po zapojeni sa vsetko vratilo do normalu.strata vykonu zmizla.auto som trochu prevetral a ide vsetko ako ma co sa tyka straty.ale mam pocit subjektivny ze tak netaha.ale to si mozem namyslat.ale nemusim takze ta diagnostika to aj tak isti.a nezmizla mi kontrolka motora.to len cez pc sa da vymazat?

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 29.12.2009 18:03

dnes som bol na diagnostike.....vypisalo mutam secko okolo maf a egr.....inac ten problem sa mi vratil ked som siel z roboty......dnes po vymazani vsetkych chybnych hlasok ...strata vykonu je stale ale uz nie tak casto a nie tak efektne.....ale zistili sme ze mi pustta taka hadica co ide do turba...taka nejaka dlha....a mam tam aj olej okolo nej.....neviete co je to za hadica???...a co to moze stat???

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 30.12.2009 11:06

chillik píše:dnes som bol na diagnostike.....vypisalo mutam secko okolo maf a egr.....inac ten problem sa mi vratil ked som siel z roboty......dnes po vymazani vsetkych chybnych hlasok ...strata vykonu je stale ale uz nie tak casto a nie tak efektne.....ale zistili sme ze mi pustta taka hadica co ide do turba...taka nejaka dlha....a mam tam aj olej okolo nej.....neviete co je to za hadica???...a co to moze stat???
Myslíš z turba - do turba vstupuje atmosférická(čiastočne podtlaková) - až za turbom je to s pretlakom - až tam ti môže fučať.
Takže hadica, alebo plastová trubka?
Keď olej - asi lepšie pozrieť aj intercooler - ak bude aj v ňom, tak sa ti už chce porúčať turbo do večných lovíšť. Vtedy "vyťahuje" olej z mazania ložísk do sacej trasy - ak sú v prdeli upchávky už celkom, tak buď vycucia olej do intercooleru a zadrieš motor(to som videl u Jara Krajčiho aj na 3r. nádhernom bavoráku), alebo ti začne motor ísť na nezmyselné otáčky a nevypneš ho kľúčikom, lebo pôjde na olejovú hmlovinu - ale to sa stáva v lete pri veľkých horúčavách a dlhej ceste... :? :idea: :roll:

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 30.12.2009 12:09

idem to odfotit a dam to tu ..bo ja sam neviem odkial kam....:o((

takze foto....olej je vsade dam kde to vidno :o)) ale neubuda mi ...za 13tis km som este nedolieval a podla meradla mam olej v norme ...tak neviem..co na to poviete co to je za hadica ..isto ju treba menit kedze ten olej tamnema co robit...ako velmi to suri podla vas??..ze vraj aj to moze mat za nasledok ze mam pokels vykonu koly maf....maf som raz precistil....auticko islo dobre ale zase to potom cukjalo..po diagnostike a odstraneni vsetkychchybovych hlasok to cuka ale nie az tak...uz len jemnejsie...moze mat prave tato hadica na to vplyv??....dakujem za odpovede...Laco
Přílohy
IMG_1808.jpg
IMG_1812.jpg
IMG_1811.jpg
IMG_1809a.JPG

chillik
Junior
Junior
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od chillik » 30.12.2009 13:29

BobTDCi píše:
chillik píše:dnes som bol na diagnostike.....vypisalo mutam secko okolo maf a egr.....inac ten problem sa mi vratil ked som siel z roboty......dnes po vymazani vsetkych chybnych hlasok ...strata vykonu je stale ale uz nie tak casto a nie tak efektne.....ale zistili sme ze mi pustta taka hadica co ide do turba...taka nejaka dlha....a mam tam aj olej okolo nej.....neviete co je to za hadica???...a co to moze stat???
Myslíš z turba - do turba vstupuje atmosférická(čiastočne podtlaková) - až za turbom je to s pretlakom - až tam ti môže fučať.
Takže hadica, alebo plastová trubka?
Keď olej - asi lepšie pozrieť aj intercooler - ak bude aj v ňom, tak sa ti už chce porúčať turbo do večných lovíšť. Vtedy "vyťahuje" olej z mazania ložísk do sacej trasy - ak sú v prdeli upchávky už celkom, tak buď vycucia olej do intercooleru a zadrieš motor(to som videl u Jara Krajčiho aj na 3r. nádhernom bavoráku), alebo ti začne motor ísť na nezmyselné otáčky a nevypneš ho kľúčikom, lebo pôjde na olejovú hmlovinu - ale to sa stáva v lete pri veľkých horúčavách a dlhej ceste... :? :idea: :roll:

no neviem otacky ,spotreba ,vypinanie secko ok..z vyfuku normalny dym ziedny cierny ci biely..taky neviditelny :o)) ..ked mam zapojene maf turbo taha ako ma...ked odpojim je lenivejsie...hmm...

sibari
Nováček
Nováček

Příspěvek od sibari » 30.12.2009 17:00

K tej kovovej trubke je privarený držiak/ten je priskrutkovaný k bloku motora/ a v tom zvare to praská.Že vraj velmi častá závada na PSA motoroch /teda vo Fordoch/.Už na novších typoch to uchytenie zinovovali/drží viacerími zvarmi /.Je tu na fore o tom reč , no neviem to nájsť,skús pohladať.Môže to sčasti súvisieť s tvojim problémom,sa mi zdá . . . :idea:
FOFO II ,Trend Clipper Combi ( 12/2005)
1,6TDCi 80kW,modrá ink (met),bez DPF,dovoz Belgicko

BobTDCi
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od BobTDCi » 30.12.2009 21:05

chillik píše:idem to odfotit a dam to tu ..bo ja sam neviem odkial kam....:o((

takze foto....olej je vsade dam kde to vidno :o)) ale neubuda mi ...za 13tis km som este nedolieval a podla meradla mam olej v norme ...tak neviem..co na to poviete co to je za hadica ..isto ju treba menit kedze ten olej tamnema co robit...ako velmi to suri podla vas??..ze vraj aj to moze mat za nasledok ze mam pokels vykonu koly maf....maf som raz precistil....auticko islo dobre ale zase to potom cukjalo..po diagnostike a odstraneni vsetkychchybovych hlasok to cuka ale nie az tak...uz len jemnejsie...moze mat prave tato hadica na to vplyv??....dakujem za odpovede...Laco
Jasné - podľa foto je to odvodná trubka - potom vedie v takej akoby chráničke. Pozri na to čo písal Sibari - praskanie zvaru.
Nie s hadicami turba to nemá súvis.
Inak vidím, že máš ešte ten hranatý palivák - lacnejší - teda vyrobené pred septembrom 2005. :idea: :roll: :wink:

Odpovědět

Zpět na „Focus - naftové 2004 - 2011“