Zdravím, mám celkem velký problém.
Auto mi po startu začne kolísat na otáčkách a v některých případech auto úplně zhasne. Ale nastartovat jde vždy velmi dobře.
Auto napsalo hlášky
P0341-22
P0229-21
U1900-20
Nechal jsem tam tedy vyměnit snímač otáček váčky ale nepomohlo. Pak jsem četl že to může dělat snímač otáček klikovky. Tak jsem i ten nechal vyměnit a nepomohlo A ty samé hlášky se objevuji furt. V tuto chvíli ale auto začíná čím dál víc blbnout. ( Už mi nekolísaji otáčky jen ze startu ale i během jízdy. Auto sebou cukne rozsvítí se a zhasne kontrolka motoru a jede dál.
Už jsem i vypozoroval že když jedu do kopce tak v pohodě. Ale jak auto otočím z kopce dolů a jedu na volnoběh, auto začne kolísat na otáčkách )
Hledal jsem na internetu že to může prý dělat efe ventil, ale prý by EGR napsal jinou hlášku
Jinak auto je
Ford Focus 1.6 TDCi 80kw r.v.2008
Kolísání otáček po startu a během jízdy
-
Michal2201
- Nováček

-
Michal2201
- Nováček

Re: Kolísání otáček po startu a během jízdy
Ještě takový detail. Nedělá to pokaždé.Michal2201 píše: 11.11.2025 12:05 Zdravím, mám celkem velký problém.
Auto mi po startu začne kolísat na otáčkách a v některých případech auto úplně zhasne. Ale nastartovat jde vždy velmi dobře.
Auto napsalo hlášky
P0341-22
P0229-21
U1900-20
Nechal jsem tam tedy vyměnit snímač otáček váčky ale nepomohlo. Pak jsem četl že to může dělat snímač otáček klikovky. Tak jsem i ten nechal vyměnit a nepomohlo A ty samé hlášky se objevuji furt. V tuto chvíli ale auto začíná čím dál víc blbnout. ( Už mi nekolísaji otáčky jen ze startu ale i během jízdy. Auto sebou cukne rozsvítí se a zhasne kontrolka motoru a jede dál.
Už jsem i vypozoroval že když jedu do kopce tak v pohodě. Ale jak auto otočím z kopce dolů a jedu na volnoběh, auto začne kolísat na otáčkách )
Hledal jsem na internetu že to může prý dělat efe ventil, ale prý by EGR napsal jinou hlášku
Jinak auto je
Ford Focus 1.6 TDCi 80kw r.v.2008
Auto má dny, kdy šlape jako hodinky. A někdy zas dělá tyto problémy.
-
Jožko2018
- Nováček

A vy tam v Čechách máte iba vymieňačov dielov alebo aj automechanikov? Veď si s ním snáď aj dal reč, že čo to môže byť, či si mu len zadal vymeň toto a toto?? Že diagnostika vypíše nejaký snímač ešte neznamená, že je ten snímač na 100 percent zlý...
-
Michal2201
- Nováček

No konzultovali jsme to spolu a říkal že mu to ukazuje tyto věci. Tak jsme zkusili snímače.
Problém je, že jsem se ptal 3 auto mechaniku.
Jeden tvrdil elektronika.
(Budík, kabeláž)
Druhý spíš mechanická závada. EGR a nebo prý vstřiky popřípadě nějaká bublina v motoru, že se tam mohla nějak dostat
Třetí mi tvrdil, že mohl přeskočit rozvodový řemen o 1 zub a to by to mohlo dělat. Problém je, že když to auto měli 3 dny, tak ani jednomu to nedělalo problémy během jízdy když to projížděli. Tak pracují jen na to. Co jsem popsal
Problém je, že jsem se ptal 3 auto mechaniku.
Jeden tvrdil elektronika.
(Budík, kabeláž)
Druhý spíš mechanická závada. EGR a nebo prý vstřiky popřípadě nějaká bublina v motoru, že se tam mohla nějak dostat
Třetí mi tvrdil, že mohl přeskočit rozvodový řemen o 1 zub a to by to mohlo dělat. Problém je, že když to auto měli 3 dny, tak ani jednomu to nedělalo problémy během jízdy když to projížděli. Tak pracují jen na to. Co jsem popsal