Je to moja vina, že som v tomto neporiadny a od výmeny oleja v apríli t.r. som na mierku nepozeral...

Niečo som dnes odsal - asi 1dcl cca - ale nemám reálne použiteľnú "odsávačku" - teda takú, kde by som odsával cez priehľadnú nádobku a nehrozilo mi "odchlipnutie si"...oleja.
Vzhľadom na "negurmánske" vlastnosti oleja a tiež jeho vizuálnej stránky bez ambícií "označkovať" si použitý nepracovný odev som ten cyklus s tenkou hadičkou cez trubku mierky oleja ukončil po dvoch pokusoch.
Takže - aké máte skúsenosti - vlastníci 1.6TDCI (prípadne i 2.0TDCi s DPF).
Narastá Vám hladina oleja v motore? Mám na mysli najmä tých, ktorí jazdievajú väčšinou kratšie trasy.
V najbližších dňoch to nejako musím odsať a v krátkej dobe po sviatkoch vymením i olej aj keď má iba 10tkm tentoraz.
Potom sľubujem, že budem hladinu oleja strážiť - pretože po vyliečení DPF už mi nemá čo stúpať hladina oleja od pribúdajúcej nafty z regenerácií DPF.
Ak by áno - znamená to, že regenerácia DPF nemá v softe prevedené: "Disabled" - čo by v mojom prípade bolo o jeden deň i viac ak o 600km pre mňa nákladnejšie...

Na upresnenie uvediem, že hladina v expanznej nádržke chladiacej kvapaliny sa nemení - teda týmto smerom neuvažujem.