Android OEM Ford rádio

Odpovědět
Antonín Plhal
Nováček
Nováček

Re: Android OEM Ford rádio

Příspěvek od Antonín Plhal » 05.08.2025 20:05

Rádio dorazilo, zpracování vypadá velmi pěkně. Mám několik problémů, možná do toho jen blbě civím a dělám chybu:
- když najedu do továrna/model auta, dám simple/ford/focus/12-18, ptá se mě to na "zařízení externího seriového portu. Zadal jsem NIC.
Přesto nefunguje nic na volantu, nefunguje nic na ovládacím panelu rádia, kromě výstražných trojúhelníků a centrálního zamykání. Podsvícené to je
- když zapnu parkovací senzory, vlítne mi tak zpětná kamera - není signál. Někde se určitě přepíná na senzory. Ty mi to ale neukáže.
- když kouknu do seznamu aplikací, nejdoui odinstalovat takový blbosti, jako Acorbat Reader... Kalkulačku taky nepotřebuji...
- dole na té nástrojové liště jdou ikony pouze změnit, nebo i odebrat? vyřešil jsem jiným skinem, kde není tolik ikon)
- mini USB vedoucí z loketní opěrky asi v prostoru u rádia nenajdu, že?
- jestli se dobře pamatuji, tak z konektoru hned vedle pojistky (na tabletu), jak je tam ten svazek kabelů, trčí z toho 2 10cm kabely, které jsou ucvaknuté a oholené na konci. Je na nich cedulka KEY1 a KEY2. Netýká se problém s nefunkčním panelem jich?
V tuto chvíli jsem to vzdal a vrátil rádio původní.
Focus Mk3 (2013) 5dv. hatch, 1.0 Ecoboost 74kW

ScorpionSX
Zkušený
Zkušený

Re: Android OEM Ford rádio

Příspěvek od ScorpionSX » 05.08.2025 22:25

Skontroluj si či máš SimpleSoft canbus, predpokladám skôr že je k rádiu canbus dekodér Raise - je to na ňom niekde napísané - na tej krabičke. Prípadne to môže byť ešte Hiworld. Ak si nie si istý, daj foto.
Správny canbus vyrieši potom aj ovládanie na volante a pod.
Kamera - ak nemáš, dá sa vypnúť, aby ti to neprepínalo na "No signal". Senzory by mal vyriešiť správny canbus, nechcem to tvrdiť na 100% radšej, ale správne nastavenie určite pomôže.
Aplikácie niektoré idú odinštalovať, iné nie...asi to nemá moc zmysel riešiť, cez ADB by si to odinštalovať vedel, ale zase či to za to stojí...to rádio to určite nespomaluje.
Ikony idú zmeniť, teda záleží aký launcher (skin) máš. Na väčšine to ide dlhým podržaním ikony - ukáže sa ti nad ňou taká malá ponuka s aplikáciami a vieš si tam dať čo chceš.
Mini USB - neviem ako je to presne na FF3, ale predpokladám že ide to niektorého z modulov rádia - skús pohladať niekde v návodoch na prestavby rádií na FF3.
Tie káble, nemalo by ich byť treba keďže máš canbus dekodér, tie sa používajú len bez neho.

Ideálne teraz ak máš s niečím problém, tak lepšie je k tomu dať aj nejaké foto, týchto rádií je vela a ťažko niekedy hladať univerzálne riešenie :wink:
:arrow: Roman_Ko211
Ford Focus MK2 2005 1.8TDCi - GALLERY

Odpovědět

Zpět na „Focus - rádio a muzika“