Ford Sony CD 2. generace - problém s kompatibilitou software
-
- Nováček
Ford Sony CD 2. generace - problém s kompatibilitou software
Nechal jsem si nechal v autorizovaném servise Ford vyměnit původní
rádio Ford 6000 CD (8M5T-18C815-DC) - první generace (bez měniče
disků - červené podsvícení ) za originál Ford Sony CD 2. generace
(bez měniče disků - obdélníkový rámeček). Rádio sice hraje, ale
ukazuje se tam hláška "Unconfigurated Mode" a není možné vložit do
menu číslo karosérie (kód rádia byl vložen bez problémů) a tím pádem
nelze "spárovat" rádio se softwarem auta a nerunguje ani připojení mobilu
k autu. Auto Ford Cmax je pouze 2 roky staré (5 2008!)
Přes dlouhou komunikaci s ústředím Fordu v ČR mi došla následující odpověď:
Rádia Sony (6M2T-18C939-AG) se montují do vozidel, které mají pro tento typ přípravu.
Do Vašeho vozidla lze objednat a namontovat pouze rádio Ford 6000CD (8M5T-18C815-DC).
Bohužel Vám nemůžeme být ve Vaší záležitosti více nápomocni.
Setkal se s tím někdo? Dá se s tím něco dělat (kromě navrácení původního rádia)?
rádio Ford 6000 CD (8M5T-18C815-DC) - první generace (bez měniče
disků - červené podsvícení ) za originál Ford Sony CD 2. generace
(bez měniče disků - obdélníkový rámeček). Rádio sice hraje, ale
ukazuje se tam hláška "Unconfigurated Mode" a není možné vložit do
menu číslo karosérie (kód rádia byl vložen bez problémů) a tím pádem
nelze "spárovat" rádio se softwarem auta a nerunguje ani připojení mobilu
k autu. Auto Ford Cmax je pouze 2 roky staré (5 2008!)
Přes dlouhou komunikaci s ústředím Fordu v ČR mi došla následující odpověď:
Rádia Sony (6M2T-18C939-AG) se montují do vozidel, které mají pro tento typ přípravu.
Do Vašeho vozidla lze objednat a namontovat pouze rádio Ford 6000CD (8M5T-18C815-DC).
Bohužel Vám nemůžeme být ve Vaší záležitosti více nápomocni.
Setkal se s tím někdo? Dá se s tím něco dělat (kromě navrácení původního rádia)?
Re: Ford Sony CD 2. generace - problém s kompatibilitou software
tak po poriadku:
Unconfigurated Mode pise aj na mojom radiu a dovod je jednoduchy: radio nikdy nebolo sparovane so ziadnym autom a preto nikdy nepotrebujes zadat kod
Neviem k comu je potrebne sparovat radio so software auta resp. vlozit tam cislo karoserie (???), kedze radio funguje ako ma. Ak potrebujes bluetooth apod. tam je potrebne predpokladam zakupit BT modul (pripravu by radio malo mat).
To, ze ti Ford odporuca iba 6000CD je preto, ze to radio tam bolo original zabudovane a sparovane t.j. s inym radiom je problem resp. viac prace aby fungovali vyssie uvedene veci.
Takze na zaver: ak chces aby fungovalo pripojenie telefonu resp. BT, pozistuj, ci pri ziskani modulu ti to pobezi tak ako ma.
Unconfigurated Mode pise aj na mojom radiu a dovod je jednoduchy: radio nikdy nebolo sparovane so ziadnym autom a preto nikdy nepotrebujes zadat kod
Neviem k comu je potrebne sparovat radio so software auta resp. vlozit tam cislo karoserie (???), kedze radio funguje ako ma. Ak potrebujes bluetooth apod. tam je potrebne predpokladam zakupit BT modul (pripravu by radio malo mat).
To, ze ti Ford odporuca iba 6000CD je preto, ze to radio tam bolo original zabudovane a sparovane t.j. s inym radiom je problem resp. viac prace aby fungovali vyssie uvedene veci.
Takze na zaver: ak chces aby fungovalo pripojenie telefonu resp. BT, pozistuj, ci pri ziskani modulu ti to pobezi tak ako ma.
-
- Nováček
BT modul tam už je (předpokládám že je součástí rádia) protože při zapnutí BT v mobilu se najde Ford radio, ale nejde to spárovat. Chce to kod pro spárování - někde jsem našel že se musí zadat 1111, ale ani to nepomohlo, tak nevím co s tím. Dokonce i mikrofon je zabudovaný v autě z předchozího rádia, ale nepracuje to. Dokonce jsem muj mobil našel na stránce Fordu
z hlediska kompatibility ( http://www.ford-mobile-connectivity.com ... d=1&cradle).
z hlediska kompatibility ( http://www.ford-mobile-connectivity.com ... d=1&cradle).
- ZaQik
- Admin
... jses si jist tim pinem? Nejsou to spis nuly? Koukni se do puvodniho manualu.
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
V manuálu jsou 1111
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
mam pocit ze davam taky 4nuly .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
- ZaQik
- Admin
https://www.fordoriginalnidily.cz/manua ... index.html
strana 191: pin 0000
strana 191: pin 0000
-
- Nováček
Mě telefon najde Ford audio ale chce po me vložit kod. Zkousel jsem i 0000, ale sparovani bylo vzdy neuspesne.
- ZaQik
- Admin
... odpojit baterku na 5 minut. To pomuze, aby se BTmodul probral. A pred dalsim pokusem v telefonu pripadne vymazulozene sparovani.
--------------
A predtim Ti sparovani fungovalo? A pri nesparovani se Ti neco napise na displeji radia? A zkousels nove s pinem 0000 sparovat telefon manzelky/pritelkyne/kamaradky/kamarada/... ?
--------------
A predtim Ti sparovani fungovalo? A pri nesparovani se Ti neco napise na displeji radia? A zkousels nove s pinem 0000 sparovat telefon manzelky/pritelkyne/kamaradky/kamarada/... ?

-
- Nováček
Bohužel mi to nikdy nefungovalo po výměně za to nové rádio Sony 2 generace (původní rádio Ford 6000 CD jsem už já hlupák prodal, ale tam to fungovalo) u Fordu říkají že to rádio není kompatibilní se sw auta a taky proto mi to rádio vžy při zapnutí vypíše hlášku "Unconfigurated Mode". Zkoušel jsem to s různými telefony ale výsledek je vždy stejný
Bud to oželím nebo si někde budu muset sehnat to staré rádio 

ak to radio nebolo sparovane so ziadnym autom pred tym, nez si ho kupil, je len vecou elektroniky resp. nastavenia...urcite to pojde sparovat...pomocou diagnostiky apod...kompetentni budu vediet
ale ak si si kupil Sony 2.generacie mimo ine kvoli BT, tak to si si mohol nechat 6000CD...tu ide o zvuk a moznost mp3 a nie nejaky telefon
ale ak si si kupil Sony 2.generacie mimo ine kvoli BT, tak to si si mohol nechat 6000CD...tu ide o zvuk a moznost mp3 a nie nejaky telefon
- ZaQik
- Admin
NESMYSL.baumann píše:... rádio není kompatibilní se sw auta.
BTmodul je samostatna jednotka pripojena k radiu a radio pouze vyuziva jako rozhrani (klavesnice + repraky + DO). Vlastni autentikace je vec POUZE BTmodulu. Takze pokud to fungovalo pred tim, musi to fungovat i ted.
Pokud Ti odbornici v servisu vymenovali radio pod napetim, tj. pripojenou baterkou, mohlo dojit k pomateni BTmodulu. Zkousels to odpojeni baterky?
A napise Ti neco displej radia, kdyz se to nesparuje?
(Delal jsem uz nekolik dodatecnych montazi originalniho BTmodulu a pokud neslo o USB, tak nikdy nebyl problem kombinovat radia a BTmoduly z FoFo II od roku 2005 do 2010.)
-
- Nováček
Rádio nic nehlásí, jen mobil a to že se navázání nepodařilo. Soudruzi z Fordu dělali výměnu rádia pod napětím tedy byl jsem u toho a baterku nevyřadili takže to zkusím a uvidím. Každopádně mi z Fordu po několika měsících napsali, že je to nekompatibilní (mám na mysli rádio) a dali od toho ruce pryč (škoda mluvit)!!!
- ZaQik
- Admin
... soudruzi podle VINu poznali, ze nebylo namontovano pri vyrobe a je to tedy nestandardni uprava a na tu se reklamace nevztahuji.
-
- Nováček
Mě nešlo o reklamaci, ale zprovoznění....