!!!PHONE!!! chyba v radiu
-
- Nováček
!!!PHONE!!! chyba v radiu
Dobry den...
Mam taky mensi problem s radiom...uz sa to tu raz rozoberalo ale nejak sa nedoslo k vysledku!!!Radio sa mi samovolne prepina na nejake PHONE kedy sa mu zachce a pritom nemam ano BT ani ziadnu handsfree sadu nic.Uz mi to lezie dost na nervy.Neviete mi niekto poradit co by to tak asi mohlo byt?????Mam FF 2008 kombi a radio 6000CD
Dakujem
Mam taky mensi problem s radiom...uz sa to tu raz rozoberalo ale nejak sa nedoslo k vysledku!!!Radio sa mi samovolne prepina na nejake PHONE kedy sa mu zachce a pritom nemam ano BT ani ziadnu handsfree sadu nic.Uz mi to lezie dost na nervy.Neviete mi niekto poradit co by to tak asi mohlo byt?????Mam FF 2008 kombi a radio 6000CD
Dakujem
- ZaQik
- Admin
Re: !!!PHONE!!! chyba v radiu
... a urcite tam mas slovo PHONE? To se tam bez BT nebo HF snad ani neobjevuje. Tlacitka na radiu davaji jen MUTE.
1. jsi prvnim majitelem auta a tak 100% vis, ze tam BT ani HF neni, resp. nikdy nebyla, resp. nikdo to tam ani nezkousel davat?
2. jakou mas stropni konzoly? jen svetlo nebo i mrizkovany otvor?
3. jake mas dalkove ovladani radia? s tlacitkem voice?
4. nepripojovals neco na CANBUS? (alarm, ...)
1. jsi prvnim majitelem auta a tak 100% vis, ze tam BT ani HF neni, resp. nikdy nebyla, resp. nikdo to tam ani nezkousel davat?
2. jakou mas stropni konzoly? jen svetlo nebo i mrizkovany otvor?
3. jake mas dalkove ovladani radia? s tlacitkem voice?
4. nepripojovals neco na CANBUS? (alarm, ...)
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
- Nováček
Som prvy majitel...nemam VOICE...tlacidla mi davaju MUTE...ziaden BT som tam nedaval...nic neinstaloval a hore na strope mam iba svetlo.....
Bol som na dovolenke v chor. a tam sa mi auto pokazilo...praskla hadicka privodu paliva.Bol som vo forde v Zadare, tam to spravili a od vtedy mi to robi.Neviem ci tam oni nieco nedoj...li!!!!Lebo boli strasne ,,mili a ochotni" personal!!!!
Bol som na dovolenke v chor. a tam sa mi auto pokazilo...praskla hadicka privodu paliva.Bol som vo forde v Zadare, tam to spravili a od vtedy mi to robi.Neviem ci tam oni nieco nedoj...li!!!!Lebo boli strasne ,,mili a ochotni" personal!!!!
- Vitalish
- Zkušený
moje radio dělá to samý a taky nevim co s tim. Ted už to dlouho neudělalo, ale byla doba kdy mi vyskakovalo PHONE s příšernym zvukem po každym nastartování nebo i během jízdy...
Serbo: tobě to dělá bez zvuku, jenom se přepne na PHONE?
radio mám toto:
Serbo: tobě to dělá bez zvuku, jenom se přepne na PHONE?
radio mám toto:
-
- Nováček
mne to robi skoro stale ale bez zvuku...bol som sa na to pytat vo Forde v BA tak mi povedali ze uz tam take pripady mali a ze treba kupit nove radio!!!!alebo preinstalovat softw. ale ze oni to nerobia!!!tak ked to oni nerobia tak potom neviem kde to robia???a co sa tyka ceny to j tiez otazne..... 

- ZaQik
- Admin
... predpokladam, ze auto (radio) uz v zaruce neni
.
Teoreticky jsou dve moznosti:
1. prichazi nejaky signal po CANBUS, ktery radio spatne vyhodnocuje
2. radio zlobi samo od sebe
ad 1. zkus vypojit piny 9 a 10 z konektoru A radia (radio by melo hrat dal, ale nevim, jak se zachova, kdyz ho zapnes s vypnutym zapalovanim) - pokud se PHONE nebude objevovat, tak se nekde "rodi" neprijemne signaly a netusim, jak je presne dohledat ad 2. odbornici radi:
The only thing you can try is to disconnect the audio unit multi plugs and aerial and press the power button 4 times ( this re-sets the audio unit ) then leave it for 5 mins before reconnecting it.
Pokud to nepomuze, tak prehrat soft.

Teoreticky jsou dve moznosti:
1. prichazi nejaky signal po CANBUS, ktery radio spatne vyhodnocuje
2. radio zlobi samo od sebe
ad 1. zkus vypojit piny 9 a 10 z konektoru A radia (radio by melo hrat dal, ale nevim, jak se zachova, kdyz ho zapnes s vypnutym zapalovanim) - pokud se PHONE nebude objevovat, tak se nekde "rodi" neprijemne signaly a netusim, jak je presne dohledat ad 2. odbornici radi:
The only thing you can try is to disconnect the audio unit multi plugs and aerial and press the power button 4 times ( this re-sets the audio unit ) then leave it for 5 mins before reconnecting it.
Pokud to nepomuze, tak prehrat soft.
-
- Nováček
Dik za odpoved...no na moje prekvapenie auto uz nieje v zaruke lebo som prekrocil limit 20 000 za rok...to mi povedali az vtedy v chorvatskiu v servise,ja som bol stale v tom ze je!Teraz neviem ci sa zaruka stahuje na cele auto (aj s radiom) alebo radio ma samostatnu zaruku...(auto mam zatial 2 roky)...a do elektroniky sa nejak nerozumiem tak do toho nebudem vrtat a aradsej sa spytam vo forde kolko by vyslo preinstalovat softw.
- ZaQik
- Admin
... je to prasarna, ale IDSem si muzes zmenit pocet ujetych kilometru.
- Vitalish
- Zkušený
ZaQik :
díky, druhou radu zkusím, na první se necejtim. Zvládne to i průměrně zručnej člověk? Díky V.
díky, druhou radu zkusím, na první se necejtim. Zvládne to i průměrně zručnej člověk? Díky V.
- ZaQik
- Admin
... urcite ano, ale vysledek je nejisty.
- Vitalish
- Zkušený
aspoň nějaká rada, zkusím to. Já ani nevím, jestli v autě někdy HF bylo nebo ne. Chytá to asi nějakej bludnej signál, protože byla doba kdy to dělalo pořád a teď je zas už pár dní klid. Vydává to totiž na cca. 2vteřiny příšernej zvuk, že se člověk dost lekne 

- ferdoz
- Nováček
SERBO: s tou zárukou sa mi to nevidí. Možno tým, že Chorvátsko nie je v únii, ale podľa predpisov únie by mala byť zákonná min. záruka pre spotrebiteľa dva roky bez ohľadu na počet kilometrov!
Ford Focus II 2008 1.6/74kW Silver-X
- Samantus
- Junior
ad: ... je to prasarna, ale IDSem si muzes zmenit pocet ujetych kilometru.
To sice jo, ale jen nahoru, dolu ne....
Martin
Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT

Ford Focus Combi 2016 1.6 Ti-VCT
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
Samantus píše:ad: ... je to prasarna, ale IDSem si muzes zmenit pocet ujetych kilometru.

Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
-
- Nováček
Nevyřešil někdo tuto PHONE šílenost?
Mě to dělá taky, když mrzne tak NE, když se oteplí, tak každou chvíli, i když vypnu motor a odejdu, tak ráno pořád na rádiu svítí PHONE. Přijde mi, že to může být vlhkostí.
Mě to dělá taky, když mrzne tak NE, když se oteplí, tak každou chvíli, i když vypnu motor a odejdu, tak ráno pořád na rádiu svítí PHONE. Přijde mi, že to může být vlhkostí.