Právě je 18.12.2018 16:14



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další
 FoCCCus - elmconfig pro Focus3 
Autor Zpráva
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Objevil jsem (konecne) tento program. Je urceny primarne pro Focus 3 (2011 - ; melo by to fungovat i s aktualni Kugou, Bmaxem, Cmaxem). Umoznuje pristup k ridicim jednotkam auta a konfiguraci parametru auta v BCM.

Pro pripojeni k autu potrebujete kabel, nebo aspon BT adapter ELM327, viz tu: viewtopic.php?f=197&t=34725
ELM nemusi byt upraveny pro MS-CAN, staci HS-CAN (tedy bez uprav), ale je lepsi to kvuli vymazani chyb mit upravene.

Program: http://ford.xtlt.ru/FoCCCus/

Stazeni As-built dat podle VIN: http://ford.xtlt.ru/ab/

Na tomto webu po zadani VIN vidite konfiguraci vaseho auta tak, jak vyjelo z tovarny. Mate moznost parametry upravit a pripadne pak nahrat pres program uvedeny vyse. Konfiguraci lze ale take provadet primo v programu.
Konfiguraci z webu stahnete tlacitkem Make XML. Je zde take moznost nahrat XML soubor s daty z pocitace (Load XML).

Zmenu parametru se mi osvedcilo provadet pri vypnutem zapalovani (mam Keyfree). Ale bude to fungovat i pri zapnutem.

Postup upravy parametru (mrknete napr. do Navodu pro FF3 zde na webu, co lze upravit):
1) Spustit program, vybrat port, na kterem je pripojen ELM327 adapter. Je lepsi nastavit pevnou rychlost, napr. 38400 a odskrtnout volby Auto, Maximize speed.
2) Po pripojeni dejte Read from BCM, program nacte konfiguraci auta (pristrojovka bude pipat a blikat, resetuje se klimatizace)
3) Ulozte si nactena data do souboru (pro jistotu) - Save to file
3) Upravte parametry, ktere chcete - co nevite, co dela, neupravujte! Nektere parametry vyzaduji "jiny hardware" v aute - nastavenim sklopnych zrcatek se vam vase manualni zrcatka sklapet nezacnou...
4) Dejte Write to BCM - opet bude blikat pristrojovka, po uspesnem zapsani parametru musi pristrojovka normalne svitit, jako pri zapnutem zapalovani nebo zapnete zapalovani a ujistete se, ze vse funguje. Muze svitit nejaka chybova kontrolka (ABS, ESP, Airbag ...).

Po aktivaci DDS nebo Hill launch je treba jeste inicializace ABS jednotky:
1) zapnout zapalovani (nestartovat)
2) prejit na zalozku ABS, stisknout Get info
3) po zobrazeni infa stisknout Initialize ECU
4) nastartovat

DTC, chybove kody:
Pri aktivaci, resp. i jen pri nacteni konfigurace, mohla byt zaznamenana chyba (resp. hodne chyb, komunikacnich), zkontrolujte pres diagnostiku, napr. ForScan a pripadne chyby (DTC) smazte. Na toto je dobre mit MS-CAN upravu ELM, jinak se nedostanete na vsechny jednotky.
Nekdy se chyba opakovane objevovala (nejcasteji neco kolem ABS nebo posilovace rizeni), stacilo se s autem kousek projet, pak znova nacist chyby a smazat. Pak uz by to melo byt ok.

Pozor:
Pri nahravani se mi 2x stalo, ze se konfigurace nezapsala.
Jednou se nepovedlo zavest bootloader a zapis nenastal, takze se nic nestalo.
Podruhe se nepodaril zapis a auto zustalo mrtve - nefungovalo vubec nic. Tady vyuzijete zalohu puvodnich dat, ktere stejnym postupem nahrajete do auta - akorat misto Read from BCM v bodu 2 date Load from file a data se nactou ze souboru, pak date Write to BCM a vse by se melo spravit.
Je opravdu lepsi konfiguraci provadet pres kabel, je to rychlejsi a stabilnejsi.

Pouzivejte na vlastni nebezpeci!

Osobne jsem aktivovatl automaticke zamykani po rozjezdu a DDS.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


Naposledy upravil Anduril dne 19.05.2015 18:37, celkově upraveno 7

08.04.2014 08:22
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14711
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Anduril napsal:
... Podruhe se nepodaril zapis a auto zustalo mrtve - nefungovalo vubec nic ...

... a jak ses pri tom citil? :)

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


11.04.2014 12:45
Profil
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14711
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
postreh: nove fordy maji v konfiguracnim XML 255 parametru (ne vsechny jsou pro FF3 pouzite) ... zde jeste nejsou vsecny rozklicovane, takze nezbyva nez doufat, ze stavajici rozklicovani je spravne a ze zmenou libovolneho parametru nedojde i ke zmene nejakeho jineho ... navic nektere parametry jsou zavisle, tzn. ze je nemuzete zmenit samostatne, ale musite zmenit jeste dalsi (mozna proto nesla nahrat zmena DDS)

zaver: ulozte si prvotni nacteni auta, at mate cestu zpet

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


11.04.2014 12:53
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
ZaQik: No tak prijemne to nebylo :) Ale mel jsem tu zalohu, takze jsem to tam proste zkusil nahrat zpet a proslo to. Nicmene si myslim, ze problem byl spise v pouzitem adapteru (BT ELM) a ze spadlo spojeni. Kolikrat se to ani nechtelo pripojit a nebo to spadlo pri tom nahravani bootloaderu.

Po tomto jsem zatim nepozoroval nejakou zmenu chovani, vsechny funkce funguji tak, jak kdysi.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


11.04.2014 14:27
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 08:52
Příspěvky: 5686
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
No tak s BT to už chce hodně odvahy :D. Program nevaroval před použitím BT ELMu? ELMConfig je v tomto docela nekompromisní :wink:..

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™


11.04.2014 14:37
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Nevaroval :) Ale tak ja jsem vedel, ze to je risk.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


11.04.2014 14:40
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 18.07.2011 18:55
Příspěvky: 7211
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Keby to robim cez kabel, by mi stahovalo zadnicu. Bezdrotovo by som to ani neskusal, a cez BT uz vobec nie.
Veci haklive na padnutie spojenia sa nikdy nerobia bezdrotovo. A cez nestabilne spojenia ako BT alebo WiFi uz vobec nie. Ono to totizto bolo vyvinute na nieco uplne ine, a s inymi poziadavkami.

_________________
Grand C-max 2012 1.6 TDCi 85kW DPF
FoFo I 1999 Ghia sedan - 1.8 16V 85kW - galeria (link)
FoFo I 2002 Trend HB - 1.4 16V 55kW
FoFo II 2006 - 1.6 TDCi 66kW bezDPF


11.04.2014 21:33
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 01.05.2011 13:48
Příspěvky: 348
Bydliště: Zdiby
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
zdar může někdo poradit ?
viewtopic.php?p=976706#p976706

_________________
Ford Focus 1.8 TDCi 85kW GHIA / r.v.2007 / 110-139tkm / GREY / 16'' kola ALU

ObrázekObrázek


17.04.2014 08:38
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14711
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
... nepouzivejte vbfloader v tomto programu, kompletne umrtvil budiky a pak delal, ze v aute nejsou.
Dalsi jednotky jsem radeji nezkousel.

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


04.05.2014 16:03
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Vyzkousene jsou zatim jen PCM a ACM, pokud vim, je to i v changelogu napsane.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


04.05.2014 17:06
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2009 15:56
Příspěvky: 103
Bydliště: Kosice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
ako funguje DDS ked to aktivujes? to meria tlak v pneumatikach, alebo ?
a ten hill launch staci aktivovat a normalne funguje?

_________________
Fofo MK3 2014, 1.0 Eco 92kW Obrázek
Ex: FoFo MK1 2002, 1.8 TDCi 74kW


07.05.2014 09:01
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
O DDS je tu napsane uz velmi mnoho. Zadny tlak to nemeri (na to bys musel v kolech tlakove senzory), jen podle rychlosti otaceni kol vuci referencni hodnote to detekuje mozny unik vzduchu kvuli zmene prumeru a tedy rychlosti otaceni kola. To vse s pomoci ABS cidel.

Hill launch - ano, aktivujes a funguje, stejne jako DDS.

Viz navody viewforum.php?f=271

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


07.05.2014 09:17
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2009 15:56
Příspěvky: 103
Bydliště: Kosice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
tak som uspesne aktivoval DDS, hill launch aj auto lock by speed.

trosku som mal problemy pri zapise na BCM. nacitat mi nacitalo, ale pri zapise nechcelo inicializovat elm. klucik musi byt otoceny v polohe I, aby slo zapisat do BCM. zmiatlo ma to, ze v polohe 0, slo citat..

dalej pri incializacii ABS, musi byt klucik v polohe II a to iste aj pri mazani DTC chyb, inak to neprejde..

_________________
Fofo MK3 2014, 1.0 Eco 92kW Obrázek
Ex: FoFo MK1 2002, 1.8 TDCi 74kW


15.05.2014 17:17
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4516
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Vsak ano, o inicializaci Abs jsem psal o zapnutem zapalování.. S polohou I pro zápis je to tedy pouze pro případ klice. U keyless není třeba nic, vypnuté.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


15.05.2014 20:19
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 28.04.2013 19:47
Příspěvky: 621
Bydliště: Vsetín
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Nezkoušeli jste aktivovat tempomat a omezovač? (samozřejmě po montáži tlačítek :) )

_________________
Ford Focus II 1.6 HB (6/2011)


02.07.2014 12:16
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: jarod72pm, motorolarulez a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.