Právě je 20.09.2018 16:34



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další
 FoCCCus - elmconfig pro Focus3 
Autor Zpráva
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 492
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Vydrz prosim. Mrknu na to, ale ted opravdu nemam sanci. EET me zamestnava na 150% :-(

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


15.02.2017 22:55
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
:dih: :bebng:

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


16.02.2017 08:01
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 492
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
LH: poslal jsem Ti verzi kde by to melo byt opravene (reflash na verzi 4.13)
Dej prosim vedet jestli je to uz ok.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


16.02.2017 11:28
Profil E-mail
Junior
Junior

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 262
Bydliště: CZ
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Můžu potvrdit, že po aktualizaci na verzi 4.13 funguje kabel ForDiag i s programem Focccus bez problému. Díky.

_________________
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
Ford Focus MK1,5 combi 1,8 TDDi 66kW


16.02.2017 17:16
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Super, bude vydana i oprava pro verzi kabelu 3.xx?

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


16.02.2017 18:50
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 492
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Jojo. Je uvnitr nove verze Fordiagu. viz. fordiag forum.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


16.02.2017 19:29
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Super, OK diky moc, super prace. Testnu a dam vedet az znepojizdnim auto...

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


16.02.2017 20:16
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Tak bohuzel na Focus RS 2016 stale stejna chyba, jako sem daval predtim...

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


17.02.2017 15:25
Profil E-mail
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 08:52
Příspěvky: 5665
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
A zkoušel jsi Forscan? Přistupuje k jednotce trochu jinak - Focccus mi přijde agresivnější, padá mi v průběhu čtení konfigurace víc chyb a hlášek na palubáku. Forscan mi přijde takovej jemnější a rozhodně je novější a mohl by umět novější jednotky :D

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™


17.02.2017 16:10
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Forscan i Fordiag sem zkousel, onoje OK. Ve forscan sem mazal 2 chyby, ktere vznikly asi pokusem pripojit FoCCCus

Vypsane chyby pri pripojeni FoCCCusem:
U BCM: Can´t enter security into ECU
U IPC: Unknown ECU HW F1ET-14F094-JB

Musim nekde pohledat kontakt na tvurce - asi bude v programu), zdali by si s tim neumel poradit

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


17.02.2017 16:32
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 798
Bydliště: Slovensko
Odeslat 
Chalapi, potrebujem vasu pomoc :-) poprosim niekoho kto ma skusesnosti s programom FoCCCus. Vymenil som display radia z 3 na 4" farebny a tak isto aj "klavesnicu" radia. Vsetko funguje v pohode ale chcem to upravit aj v nastaveniach auta. Mam upraveny kabel aj SW atd.. ale v zivote som take nic este nerobil...

Cital som dost o tom programe aj o jeho nastveniach a moznostiach na ruskom fore. Chcem sa len usitit ci moj navrh postupu je spravny, pripojim NB ajs kablom .... a teraz:
1. Nacitam data z BCM,
2. Nacitat data aj z IPC - musm ich dat nacitat?
3. urobim zalohu nastaveni Save to file, pre kazdy pripad, Mam aj konfiguracne data z etis podla VIN
4. zmenim typy dyspleja a klavesnice
5. dam zapisat zmeny Write to BCM
6. dam zapisat zmeny Write to IPC - musim to dat zapisat aj tu?

PS:ake data sa nacitavaju z BCM a ake z IPC?

diky za rady

Obrázek

Idem vymienat aj palubny budik (tachometer) za budik s farebnym displejom , a tam musim upravit stav KM smerom hore, ide to opat cez FoCCCus. Je moj navrh postupu spravny?

Pripojim sa....

1. na karte IPC kliknem na Get Info
2 Odometer Read nacita aktualny stav KM napr 145.000km
3. prepisem na 160.000km a kliknem na Set

To je vsetko? Netreba este nieco niekam zapisat do BCM ci IPC na karte Central Config?

Obrázek

_________________
ObrázekC-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
predtým: Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi


02.10.2017 09:04
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 07.11.2009 16:56
Příspěvky: 4478
Bydliště: Ostrava
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Mas to tak nejak spravne.
Jen do IPC zapisovat nemusis, to slouzi jako zaloha. Tedy nema smysl z tama ani nic vycitat (to by ti prepsalo nactena data z BCM). Dulezite je BCM.
U kilometru bacha na preklep, dolu to nejde.

_________________
Je: Ford Focus III Titanium 1.6 EcoBoost 134kW Colorado (galerie)
Byl: Ford Focus II Trend X 1.6 74kW Avalon (galerie)


02.10.2017 09:09
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 798
Bydliště: Slovensko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
a kedze budem menit tacho budiky, tak v tych "novych" bude zaloha z ineho auta, nema zymsel sa v tom rypat a nechat to tak alebo by sa tam mala dat origo zaloha z povodnych budikov?

_________________
ObrázekC-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
predtým: Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi


02.10.2017 09:52
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14114
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
ano, nacti BCMi, zmen parametry, uloz nastaveni do BCMi a pak i do novych budiku

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


02.10.2017 10:01
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 798
Bydliště: Slovensko
Odeslat 
Ake je tam velke riziko ze sa nieco pokasle? :-)

_________________
ObrázekC-Max 1.6 85kW TDCi Titanium X
predtým: Focus Combi Ghia 2007 1.6L Duratec-16V Ti-VCT
Focus Combi Trend '99 1.8TDdi


02.10.2017 12:22
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.