6.8.2012 - deti mame v NDUM Nebojsa (
Napravno-
Devychovny
Ustav
Mladistvych) u mojich rodicov, spolu s Dankou teda vyuzivame prilezitost na nerusenu geoakciu. Uz davnejsie mi udrelo do oci pomerne huste zoskupenie kesiek v Senkviciach. Nie je to ani tak daleko, tak preco nie. Vcera prsalo, preto som do kufra BlackBirda pre istotu strcil aj 2 pary gumakov a vyrazili sme na cca 100 kilometrovy okruh. iGO s poslednymi mapami navigovalo skvelo, po tristvrtine jazdy sme sa nasli pred zaujimavou polnou cestou :
BlackBird je uz na prekonavanie takychto ciest zauceny, zvladol to bez problemov. Ten sa ukazal v necakanej podobe :
Nevadi, aj tak som nemal v plane ist autom do lesa. Vysadli sme a po svojich vyrazili za Cokoladou vzdialenou cca. 300 metrov. Ozi nahradil Igo a ked PDA zacalo piskat, vedeli sme, ze pixla je na dosah. Danka sa trocha zadivala a :
... cokolada bola po minute v mojej moci :
Dalsi ciel bol Senkvicky haj, cesta viedla lesom popri domceku so znepokojivym napisom :
ktory mohol znamenat, ze sme vo vojenskom lese, co by nemuselo skoncit najlepsie. V mape ale ziadny vojensky priestor zaznaceny nebol, preto som Senkvicky haj nasiel po dalsich asi 400 metroch. Hladal som sam, zakonita sa v obave o svoje modne pancusky so mnou do lesa neodvazila. Aj tato keska sa mi velmi pacila, maskovanie bolo velmi vtipne a netradicne. Okrajom lesa pri kukuricnom poli sme sa vracali k autu.
Danke sa opat do kukurice nechcelo, vraj mame v plane este vela pokladov a tato najdlhsia skratka by nas privelmi zdrzala. Preto sme zamierili na zeleznicnu stanicu, kde je tiez jeden bod zaujmu menom Stanica Samkawych. Mikra nemam velmi v oblube, tato sa ale celkom dala. Odtial sme pokracovali k Vinohradnickej stanici.
GPS ma hnalo do bodlacia a vysokej travy. Polovicka na mna pokrikovala, aby som sa na nu vykaslal. No vzdat sa 50 metrov pred cielom neprichadzalo do uvahy. Moja snaha bola nakoniec korunovana uspechom, dnes v poradi uz stvrtym. Okolo stanice sme zamierili k miestnej motokrosovej drahe s keskou pobliz. Zienka ju sla hladat a ja som sa nahlas zamyslal nad tym, ci ten motokrosovy okruh
dam s Focusom. Po jej vyhrazke rozvodom som ale od tohto zameru upustil a pohodlne zalogoval do prave vybrateho logbooku. Odtialto to bol kusok k dnesnemu cislu 6 menom Hradza.
Vody bolo akosi pomenej, na kupanie by to ale v pohode stacilo.
Moja zakonita tuto aktivitu rezolutne zamietla, vraj nema plavky. Jej pohlad naznacoval, ze poznamku typu "A naco by Ti tu boli" si mam nechat za zubami a mam radsej hladat kesku. Hladanie bolo uspesne len a len vdaka hintu, bola ukryta absolutne skvelo. Po tomto odlove sme opustili Senkvice a nabrali kurz smerom na Vistuk pozriet Strazcu brehov rybnika. V rybniku bolo opat vody o minimalne 2 metre menej a povodnovy prepad bude este poriadne dlho zbytocny :
GPS viedlo po brehu rybnika pod stromami
okolo skutocneho strazcu breha
az k zaujimavemu miestu
ktore je za normalneho vodneho stavu zaplavene akurat tak na vysku gumakov. K odlovu ich ale treba nebolo...
Opat na zaver dakujem autorom vsetkych kesiek, opat som sa dostal na miesta bez geocachningu tazko navstivitelne, takisto dakujem autorom, ze ma na tychto 100 kilometroch pripravili o absolutne neuveritelnych sest a pol litra benzinu.
DV6 nie je motor. Ale sustava nahodne umiestnenych suciastok co vrcia a trasu sa a popritom zeru naftu...
Mondeo 2.5T Titanium SK
ZEM JE NASE IHRISKO