pokec o strednej triede

Moderátor:phofy
Odpovědět
killerhammer
Test driver
Test driver

pokec o strednej triede

Příspěvek od killerhammer » 23.09.2009 11:08

urcite viaceri z focusacov uz premyslate nad autom vo vyssej triede
teda z nasho focus pohladu je to stredna trieda 8)
preto zakladam toto vlakno aby sme o tychto autach trochu pokecali

osobne na konci roka 2009 sa mi v strednej triede najviac paci
1. nova insignia
2. samozrejme audi A4 (S4)
3. mondeo
4. hned za nim japonci mazda6, honda accord na rovnakej urovi
5. alfa 159 ale ta u nas nie je velmi rozsirena

sklamanie je pre mna novy superb, dizajnovo nevyvazeny, skarede vpredu pretiahnute svetla (rovnako ako na novej okte) :oops:
bmw3 sa mi prestava pacit ako mohutnie, vytraca sa lahkost predosleho modelu E46 :cry:
neoslovuje ma volvo s40 - zastaraly dizajn, v50 - uplna krabica na kolesach
neoslovuje ma mercedes benz triedy c
nepacia sa mi francuzi ani nova laguna aj ked je o 2 triedy lepsia ako stara
tak isto C5 aj ked na nom brutalne zapracovali po technickej aj dizajnovej stranke
novy peugeot 407 ma hroznu agresivnu ciernu prednu masku (starsi bol decentnejsi a krajsi)
z korejcov ma oslovila len hyundai sonata ale nie dostatocne
passat je stale rovnaky 8)
nova toyota avensis je hrozna, vyzera strasne mohutne a krabicovo, ostre kockate hrany na niektorych miestach

navyse klasicku strednu triedu (hlavne kombiky) dnes dost valcuje nova kategoria malych suv/crossoverov.
sedany sa este ako tak drzia, aj ked sa skor kupuju do firiem ako repre auta, ale klasicky rodinny kombik na cestach dost ustupuje tymto mastodonom na velkych kolesach :? :mrgreen:

tak piste aj vy co sa Vam paci a co by ste v buducnosti xceli :idea:
Ford Explorer 3.0 PHEV, Platinum 2024, 336kW, Silver Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek

silverwolf
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Re: pokec o strednej triede

Příspěvek od silverwolf » 23.09.2009 11:32

Odpovím na poslední větu. Mě teda láká v poslední době toto a uvažuji o tom jako o dalším v pořadí po Fíkovi
Přílohy
800px-2nd_Suzuki-Grand-Vitara.jpg
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 23.09.2009 11:41

Dobra tema :D Zacnem tvojim rebrickom.

1. insignia - je to fasa auta, kolega ma, co ma odrazda, ze vo viacerych testoch som pocul negativne staznosti na vrzgot palubovky (to ked uz v teste noveho spominaju, je to zle). Cize z tohto dovodu a tiez aj stiesnenosti v druhej rade v interieri - najma sedan/lift. nie

2. vseobecne stredna trieda pri premiovkach (A4, mb-c, bmw-3, IS) ma problem v mieste v interieri (napr. voci focusu, octavii, etc..) - t.j. ze za 40%+ priplatok mas rovnako velke (male) auto.
Ale nedbat na to, mojim farvoritom je urcite MB-E (aj ked novy som este nesoferoval). Tam sa najviac pre mna "snubi" komfort s dokonalostou (v ramci triedy) - to auto proste (ako vacsina MB) nema vyrazne zle stranky, vsetko je nadpriemene dotiahnute.
Nova A4, pekna, dobra, ale taka typicka audina - len priemerny VW s lepsimi materilami - celkovo komfort nic moc
BMW-3 - hrozne maly interier, tvrde, nekomfortne (pre mna) - urcite nie.

3. po skusenostiach s fordom nie.

4. M6 - teoreticky by sa dalo skusit, je to japonec, chvaly idu o nom odvsadial. Ma vsak niektore veci divne riesene (ako kazdy japonec)
Accord - mno - velmi vydarene, avsak malo miesta v interieri, aj v kombiku - nie

5. alfa - tato automobilka ma nikdy nicim neoslovila - z mojho pohladu je na tom este horsie ako audi v kategorii cena a hodnota za tu cenu. male, drahe, nespolahlive (aj ked to sa viac hovori asi)

6. Avensis - kupodivu zaujimave auto, take nemastne neslane, ale nie je zle. mame vo firme, jazdil som ho par krat a nevadilo by ho mat. Ale za tu ceny by som ho asi nikdy nekupil. da sa kupit lepsie auto za tie peniaze. Ale rozhoduju preferncie. Na avensise je dobre to, ze je nenapadne a pritom po vsetkych strankach dobre, len jemne nudne (co nie vzdy vadi). je prijatelne komfortne, tiche, priestranne...

7. nova laguna - ak by bola dobra cena - horuci kandidat - najma kombi. v tomto aute ma zaujal najviac interier - proste tu by som sa citil veelmi dobre a prijemne, Tiez design, je originalny, ale ja take rad. A cim -dalej - tym viacej sa mi paci. Ma styl. Obaval by som sa trochu kvality (ale ze vraj je to uz o.k. od faceliftu minulej generacie). Asi najvacsi kandidat po MB-C

8. superb - hmm - ked porovnate technicke udaje, tak naozaj sirka je najmensia v segmente, co je dost nevyhoda. inak napr. superb V6 je velmi pohodlne zvezenicko. Ale dat tolke prachy za skodu? niekde som cital porovnanie s mb-e. robili to nemci. Ocenili superba (najma vsak kvoli cene a tomu, co za nu ponuka - opak alfy a audiny), ale mb je mb :D Zle auto to nie je, najviac tomu vadi nepodareny design, najma disproporcia - sirka-dlzka

9. C5 - hmm - rozporuplne auto, najprv krasne, ale pride mi moc precackane, a zlozite. Proste len pocitovo ked sedim v itnereiri pride mi ten design unavny, co plati aj o exterieri. A v podstate nicim nevynika - jedine velkym komfortom najma na hydro pruzeni. Nehovorim, ze zle auto... Minimalne by to chcelo pojazdit. Urcite ma viacej laka laguna.

10. 407 - hmm - kupodivu pekne auto, vek mu neublzil. interier je horsie na tom, najma sw verzia je aj dnes krasna - svojim sposobom. A dnes je velmi lacne, da sa kupit za to, co som dal za mojho fofa. Ale je to francuz a pri jazde ma nicim nezaujal.

11. korejske auta v strednej triede, stale zaostavaju, aj designovo. nie je o com

Hmm, pamatajte, toto vsetko je moj pohlad :D.

Teraz by som asi kupoval mierne jazdenu vyssiu strednu triedu za cenu nadupanej nizsej strednej. Proste E-cko (aj stare), ci bmw-5- To je auto, ktore sa mi nepacilo, ale casom si ma ten design ziskal, je to vyvazene, nie je to hnus 7 /stara/ ani 3-ka. Ale nejazdil som s nou, tak neviem, ci nie je moc diskomfortna.

1. MB-C
2. laguna kombi
3. mazda 6 / avensis
Naposledy upravil(a) Anndy dne 23.09.2009 12:13, celkem upraveno 1 x.
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 23.09.2009 12:02

KH: U me je TOP 5 jinak 8) :

1) Lexus IS - nadherny, dobre vybaveny, relativne levny a neni tak casto k videni :twisted:
2) Honda Accord - super interier, motory, kvalita, prostornost
3) BMW 3.. - zadni pohon a zabavnost rizeni, ale moc se mi vzhledove nelibi
4) Alfa 159 - image, vzhled, akorat moc tezka a bojim se o kvalitu :roll:
5) Mazda 6 - vsestranna, spolehliva, pekna

...jeste se mi libi Passat CC - vzhledove a Audi A4 - quattro a zpracovanim, motorama
Az jednou "dospeju", rad bych sel do IS v bile perleti s decentnimi doplnky (viz. obr.:twisted: )....
Přílohy
3265387959_62acca18ef_b.jpg
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

TripleJay
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od TripleJay » 23.09.2009 12:04

Ak by som mal kupovat zo strednej, vobec by som neuvazoval o Mercedes C, Peugeot 407, Citron C5. Tieto auta sa mi proste nepacia a nemam k nim ziadny vztah. Preto by som vyradil aj korejcov a ameriky. Volvo mi tiez nic nehovori v poslednej dobe.
Blizsie by som sa pozrel na japoncov (Accord, 6, Avensis), BMW 3, VW Passat, Audi A4, Lagunu, Mondeo, Alfu 159.
Ale aby som to nenatahoval, ak by som nehladel na cenu poradie by bolo asi nasledovne. Cena by ale v reali hrala dost rolu, takze by sa to mohlo pomenit dost.
1. BMW 3
2. Mazda 6
3. Honda Accord/Avensis (ale Avensis skor ee)
4. Alfa Romeo 159
5. Mondeo/Laguna
6. Audi A4

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 23.09.2009 12:06

TripleJay píše:Ak by som mal kupovat zo strednej, vobec by som neuvazoval o Mercedes C, Peugeot 407, Citron C5. Tieto auta sa mi proste nepacia a nemam k nim ziadny vztah. Preto by som vyradil aj korejcov a ameriky. Volvo mi tiez nic nehovori v poslednej dobe.
Presne moje myslenka :wink:
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

misoo
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od misoo » 23.09.2009 12:20

dobra tema 8) ale necakaj ze ti tu niekto poradi, kazdy si tu akurat odprezentuje svoj pohlad na tuto triedu a to je cele. auto kupujes sebe a nie pre nas, takze si to rozhodni pekne sam, do toho ti kecat nebudem ! :D

u mna je poradie v strednej taketo :
- samozrejme bmw3, co ste cakali :lol: je to zabavna vyvazena zadokolka a dezignovo (az na zadne svetla, ale to je nepodstatny detail) sa mi najviac paci zo vsetkych.
- dalej je mbC, to sa mi tiez velmo paci a tiez zadokolka, aj ked zamerana skor na komfort ako u bmw, ale v poslednej verzii na tomto velmi zapracovali.
- lexus is je urcite dobre auto, dobra a lacna vybava, ale ten design aj ked zaujimavy, pride mi uz tak trochu out... chyba mi tam to europske srdce, ale kauf to moze byt dobry
- passat CC, velmi podarene auto, vw sa vysvihli v poslednej dobe
- dalej je vsetko ostatne, A4 je urcite super auto, ale u mna tak trochu nuda. nova insignia tiez dobre auto, ale design nazivo posobi az moc mohutne. mazda6 sa im tiez celkom paci, ale netusim ostatne parametre. ale paci sa mi novy avensis, hlavne v kombiku - pacia sa mi hranate tvary a posobi lahko. alfy, francuzi a korejci mi nic nehovoria, aj ked daju sa tam najst aj pekne auta (laguna coupe, C5...). no a skodovka, resp. superb, kamos ma noveho v laurin-klement vybave, je to super auto, ale posobi velmi uzko a nevyvazene, takze sa mi az tak nepaci....

madbugie
Zkušený
Zkušený

Příspěvek od madbugie » 23.09.2009 12:30

no ja keby som chcel daco praktickejsieho ako "maly" focus tak asi skor do SUV MPV kategorie zabrusit,...

lebo tento vyber zo strednej neprinasa voci nizsej strednej tak nejak skoro nic moc navyse... rozmery rovnake dokonca castokrat mensie, jedine vacsi kufor ale zasa u sedanoidov neprakticky...

skor z SUV - Kuga 2,5T :D :D :D, RAVku, spominane suzuki a pod
z MPV u mna urcite boduje Galaxy (holt nepaci sa mi ta sumcoidna papula S-maxu alebo novy Cmax pripadne grand ale bez zadneho radu sedaciek...) aby sme teda boli znackovy...

proste uzavrieme to na rodinne dialnicne vylety Mondeo kombik (kazdy za seba dosadi svoju ekvivalentnu znacku) dizel ty vole zatah vocpodu a na fun stale Focustek :D :D :D (fuj aky som priehladny...)

hmm co mi to pripomina... jaj uz viem nezamestnany cernoch vilka na predmesti 4 hypoteky krizom krazom 3 auta sportak pre tatinka, dodavka pre maminku a deti a riadne juesej SUV s nabliskanymi kolieskami 22 a viac palcovych... a musi byt rotujuca puklica...

proste mam rad tieto hypoteticke temy... aj tak potom je kazdy u nas tlaceny pomerom cena/vykon/uzitne vlastnosti a ostatne ide do uzadia...

poviem vam to takto co by ste dali za firemnu oktavku s tankovacou kartou... :D :D :D kazdy by na nej jazdil o dusu... este aj na zachod...
------ ===== < as mad as possible > ===== ------
modrá je dobrá ale iba ako farba auta :-) + 100 fordích koníkov
Obrázek
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.09.2009 12:34

Marťas píše: 2) Honda Accord - super interier, motory, kvalita, prostornost
martas pozri si accord motory dizel max 132 kW, benzin max 148 kW atmosfera
podla mna honda hrozne trpi technikou
neviem co sa stalo, nejako zaspali dobu :mrgreen:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.09.2009 12:37

lexus som ani nepisal lebo neviem ci tie auta su vobec v strednej alebo vyssej strednej
anndy je samozrejme uleteny na vyssiu strednu
podla mna prave medzi strednou a vyssou strednou je hrozne maly rozdiel :wink:

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.09.2009 12:38

Ako Ford,nie Killy :?: :mrgreen:

mortimerko
Junior
Junior

Příspěvek od mortimerko » 23.09.2009 12:40

1. mondeo
2. mondeo
3. mondeo

ozaj a uz som spominal? planujem si kupit nove mondeo, ked vyjde novy model.. ;)
Ford Mondeo Wagon Mk4, 2.5T, Titanium X Plus, Sea Gray, 2007
Obrázek
Suzuki Swift 1.3 (ne, neni to ford.. :))
Obrázek

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.09.2009 12:43

ford ma podla mna problem v tom, ze medzi nizsou strednou (focus) a strednou (mondeo) ani mpv (s-max) neprinasa ziadnu techniku navyse :idea:
cize dostanes len vacsie auto s tou istou technikou ako vo focuse
napr. u VW golf si so 6-valcom nemozes objednat (ak neratam stary sportak R32) ale passat uz ano
tak isto audi, do A3 nemozes kupit motor 3.0T, do A4 uz ano atd atd 8)

zirafak
Test driver
Test driver

Příspěvek od zirafak » 23.09.2009 12:44

Ja sa kludne uspokojim s bielym RS :wink:

killerhammer
Test driver
Test driver

Příspěvek od killerhammer » 23.09.2009 12:45

mortimerko píše:ozaj a uz som spominal? planujem si kupit nove mondeo, ked vyjde novy model.. ;)
mortimerko tak sup sup uz predavaj
lebo nove mondeo bude buduci rok v lete 8)

Odpovědět

Zpět na „Pokec“