Stromy kolem silnic
- chycek
- Pokročilý
Stromy kolem silnic
Ahojte, tak by mě zajímalo co si jako řidiči myslíte o stromech kolem silnic.
Můj názor je že jedina jejich "výhoda" je, že je to taková psychická brzda. Jinak si myslím že mnohem lepší by bylo třeba hustý křoví který vás v klidu zastaví a nebo aspoň zpomalí, a nerozplácnete se o strom, to většinou končí tragicky.
Nejde mi to aby všichni vyběhli ven s pilama a vykácely všechno zelený kolem silnic, ale o to, že třeba že když se třeba u nás přerazil o strom favorit (dva těžce zranění, sice to byla jejich chyba ale i tak..), tak strom pokáceli a místo něho vysadili dva nový.
Takže co vy na to?
Můj názor je že jedina jejich "výhoda" je, že je to taková psychická brzda. Jinak si myslím že mnohem lepší by bylo třeba hustý křoví který vás v klidu zastaví a nebo aspoň zpomalí, a nerozplácnete se o strom, to většinou končí tragicky.
Nejde mi to aby všichni vyběhli ven s pilama a vykácely všechno zelený kolem silnic, ale o to, že třeba že když se třeba u nás přerazil o strom favorit (dva těžce zranění, sice to byla jejich chyba ale i tak..), tak strom pokáceli a místo něho vysadili dva nový.
Takže co vy na to?
>>Galerie<<Ford Focus I Trend, 1.6/74kW, 3 door, r.v. 2002
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
Všichni jste blázni, jenom já jsem letadlo.
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Stromy kolem silnic
Zcela jednoznačně - stromy u silnic nemají co dělat. Spousta lidí by přežila, kdyby tam ty stromy nebyly. Původně se sázely hlavně proti větru, v zimě určovaly trasu silnice, v létě navíc poskytovaly stín. Dneska už snad to není potřeba
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
jj kedysi sa jazdilo inak a stromy boli pri cestach potrebne. dnes uz nie.
ale hlasujem ze mi nevadia. ked sa o nejaky rozplesknem a prezijem, tak zmenim som hlas !
ale hlasujem ze mi nevadia. ked sa o nejaky rozplesknem a prezijem, tak zmenim som hlas !

- Anndy
- Test driver
ved tam mozu ostat, len trosku dalej od cesty
A vetrolam sa vzdy hodi, najma v zime za snehu a poladovice.
V podstate vizualne su stromy super pri ceste. Z hladiska bezpecnosti, vlastne odrezavaju unikovu cestu.

V podstate vizualne su stromy super pri ceste. Z hladiska bezpecnosti, vlastne odrezavaju unikovu cestu.
- No Name
- Pokročilý
Já jsem jednoznačně pro stromy u silnic, pokud ne stromy tak živé ploty, keře, cokoliv. Určitě je to lepší než zanesená škarpa a rovnou pole... Dnes a denně se tuto zimu brodím zavátou silnicí, protože staré stromy, které tam byly jsou fuč a nové nikdo nevysadí, zábrany skončili v kamnech...Z hlediska bezpečnosti je to samozřejmě přesně naopak, ale to je náš problém, máme jezdit po silnici a ne lítat mimo, i když v tom můžeme být klidně i nevinně, před rozjetou tatrovkou pak člověk nemá kam uhnout, zažil jsem to i jako motorkář... Přesto stále tvrdím stromy ANO.
Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
- Infinter
- Zkušený
Já hlasuju s Anndym, stromy ano, ale dál o silnice, aspoň za příkopem. Vždyť to je kolikrát pěkné. To že se někdo zabije o strom, tak to by se mohl i o betonový mostek, jiné auto atd..
Ale jsem pro, aby se odstranili všechny bilboardy a ne aby nás pořád stavební úřady tahali za nos
Ale jsem pro, aby se odstranili všechny bilboardy a ne aby nás pořád stavební úřady tahali za nos

-
- Zkušený
jj těžký protože neni napsaný jak daleko od krajnice, za škarpou mi nevadí ale když ho musim objíždět tak ano 

Focus combi II TDCI 1.6 2006 stříbrná Moondust
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
Mitsubishi Outlander 2,0 DI-D 2009 4x4
měl jsem:FoFo I combi TDCI 1,8 2002 černá perleť
- ybuba
- Pokročilý
Já jsem osobně zastánce stromů "kdekoliv", protože rozstřelit se mohu o cokoliv jiného (sloupy el. vedení nebo osvětelní, telefonní budky, zastávky atd. atd. ...) - jak už bylo popsáno výše
Ale co mi spíše vadí u stromů, které jsou blízko cesty, je nečekané riziko pádu větví (třeba nyní v zimě nebo při silném větru) a nepříjemné listí, které za mokra pěkně klouže

Ale co mi spíše vadí u stromů, které jsou blízko cesty, je nečekané riziko pádu větví (třeba nyní v zimě nebo při silném větru) a nepříjemné listí, které za mokra pěkně klouže

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- globe
- Test driver
silverwolf to vystihl a napsal naprosto presne, pod to uz se staci jen podepsat

- Quickie
- Moderátor
neska som poobede pozeral na Eurosporte cyklistiku Tour de Qatar... ani jedineho stromu okolo ciest.. samý piesok.
povedal som si PARÁDA!!! neexistuje aby sa tam niekto zabil.. jedine ked sa 10x pretočí cez strechu... to keby bolo u nás, tak celkom fasa.. ale v zime by to až tak fasa nebolo
ja by som bol tiež skôr za nejake živé ploty... ale kto by sa o to staral, hejže
edit: cigáni!
povedal som si PARÁDA!!! neexistuje aby sa tam niekto zabil.. jedine ked sa 10x pretočí cez strechu... to keby bolo u nás, tak celkom fasa.. ale v zime by to až tak fasa nebolo

ja by som bol tiež skôr za nejake živé ploty... ale kto by sa o to staral, hejže

edit: cigáni!

- sid
- Zkušený
někde jsem viděl hlášku :
Vážení řidiči naše stromy zabíjejí pouze v sebeobraně

Ford focus II 1,8 HB 2007

- globe
- Test driver
to nekde vyblil Bursik, ne ?sid píše:někde jsem viděl hlášku :

- No Name
- Pokročilý
Ale je to trefný...globe píše:to nekde vyblil Bursik, ne ?sid píše:někde jsem viděl hlášku :

Ford Focus I Comfort 5dv. 1.6 Duratec 100PS

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT

BMW 325 E46 Cabrio
BMW Z4 M40i MT
- globe
- Test driver
no Bursik je taky na trefu 

- Damon
- Test driver
Mě nevadí ale kvůli bezpečnosti by dejme tomu mohly být dál ale kolik těch mrtvých do toho stromu vlétla kvůli vysoké rychlosti nebo alkoholu? I já takto přišel o kamaráda kterému bylo 22 ale kdyby nepil tak by dojel.
Může za to strom že byl blízko? Jedině co mi vadí když už kořeny zvedají asfalt.

Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999