Co mi vadí na FOFO II
- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Co mi vadí na FOFO II
Po něco víc jak roce ježdění s Fofíkem mě na něm vadí pár věcí:
1) mlží se mi zadní světla
2) odírání karosérie u zadních kol
3) uvolněný boční plastový kryt u dveří dole u sedačky řidiče. Párkrát jsem o něj zachytil botou při vystupování a urvaly se ty plastové dzindzíky a už to pořádně nedrží
4) sluneční clony jsou oproti jiným autům přliš malé a nevhodně tvarované
5) couvačka svítí jako když nesvítí, víc svítí brzdová světla, která v noci při couvání musím používat ( podotýkám v úplné tmě)
6) občas pazvuky hlavně zezadu, které znenadání jsou a pak zase nejsou
7) nedořešené vymezovače vůle pátých dveří, kdy se musí zasahovat do zámku dveří ač by to vyřešily šroubovací gumové špuntíky
Jinak ale jezdí bez jakýchkoliv problémů, spolehlivě - mám zatím najeto přes 28 000 km a zdá se mi, že i motor se ztišil
1) mlží se mi zadní světla
2) odírání karosérie u zadních kol
3) uvolněný boční plastový kryt u dveří dole u sedačky řidiče. Párkrát jsem o něj zachytil botou při vystupování a urvaly se ty plastové dzindzíky a už to pořádně nedrží
4) sluneční clony jsou oproti jiným autům přliš malé a nevhodně tvarované
5) couvačka svítí jako když nesvítí, víc svítí brzdová světla, která v noci při couvání musím používat ( podotýkám v úplné tmě)
6) občas pazvuky hlavně zezadu, které znenadání jsou a pak zase nejsou
7) nedořešené vymezovače vůle pátých dveří, kdy se musí zasahovat do zámku dveří ač by to vyřešily šroubovací gumové špuntíky
Jinak ale jezdí bez jakýchkoliv problémů, spolehlivě - mám zatím najeto přes 28 000 km a zdá se mi, že i motor se ztišil
Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

-
- Test driver
Re: Co mi vadí na FOFO II
1/ pretesnit..odmontovat a dolepit izolačnu penu
2/ to je v podstate u každeho auta..asi by som to ošetril a nalepil tam priesvitny ochranny plast
3/da sa z vnutornej strany prišrubovat (napevno)
4/nemam riešenie
5/bud silnejšiu žiarovku alebo domontovat dalšie cuvacie svetlo
(alebo si prisvietit mlhovkou)
6/ n/a
7/nenapada ma nič zatial
2/ to je v podstate u každeho auta..asi by som to ošetril a nalepil tam priesvitny ochranny plast
3/da sa z vnutornej strany prišrubovat (napevno)
4/nemam riešenie
5/bud silnejšiu žiarovku alebo domontovat dalšie cuvacie svetlo

6/ n/a
7/nenapada ma nič zatial
- Kobrlik
- Zkušený
No a já abych to shrnul... tak fofoI je prostě vyvedenější

Ford Focus 1.8 16v Hatchback metal zelená VITRO r.v.duben 2003
Ford Mondeo ST220
Ford Mondeo ST220
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mne okrem par prkotin ako u silverwolfa (ale riesitelnych) vadi hlavne:
1. nemoznost spustenia sedacky nizsie, prijal by som 1-2cm dole
2. vykon vykon vykon

2. vykon vykon vykon

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
JJ, na tu sedačku níž jsem zapomněl - naprostý souhlas 

-
- Test driver
[quote="TripleJay"]Mne okrem par prkotin ako u silverwolfa (ale riesitelnych) vadi hlavne:
2. vykon vykon vykon

TJ...ze ti chyba vykon vsak nieje chyba Focusa,ale tvojho nespravneho vyberu motorizacie.ST by to myslim ciastocne eliminovalo

a iba pomimo....ja som s mojim autom zatial max spokojny/klop-klop na drevo
/

2. vykon vykon vykon

TJ...ze ti chyba vykon vsak nieje chyba Focusa,ale tvojho nespravneho vyberu motorizacie.ST by to myslim ciastocne eliminovalo

a iba pomimo....ja som s mojim autom zatial max spokojny/klop-klop na drevo

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Jestli to není tím, že TripleJay auto nekupoval, ale tatík ne? 

-
- Test driver
Já budu tlumočit tátovy připomínky - FFII má cca 2 měsíce.
1. malé a úplně "blbé" sluneční clony
2. zvlněné (teplem?!?!?) trojúhelníkové plasty u vnějších zrcátek
3. bezzátkový uzávěr nádrže - vhodný možná v kultivované západní Evropě, ale rozhodně ne u nás, kde hrozí ukradení benzínu i když se stojí na semaforech!!!
Jinak všechno OK!!!
1. malé a úplně "blbé" sluneční clony
2. zvlněné (teplem?!?!?) trojúhelníkové plasty u vnějších zrcátek
3. bezzátkový uzávěr nádrže - vhodný možná v kultivované západní Evropě, ale rozhodně ne u nás, kde hrozí ukradení benzínu i když se stojí na semaforech!!!
Jinak všechno OK!!!
- wlk
- Junior
taky se přidám 
1. vrzání sedačky řidiče od samého začátku, co ho mám (měl najeto 2400)
2. prošoupaná sedačka řidiče po 28.000 km,nemám komentář, to jsem ještě nezažil- reklamace, bude výměna
3. občas při zahřátým motoru prostě napoprvé nenastartuju, točí a jakoby má snahu, ale klapne to až tak napodruhý, reklamace, diagnostika, prý je všechno v pořádku,což mi už docela pije krev, takže budu reklamovat dál....
4. vadí mi ty plasty co pánové od Fordu nasázeli prostě všude.... FOFO I měl vevnitř o hodně lepší a příjemnější interiér.
5. u levýho ucha mi pořád něco při jízdě drnčí u ucha-taky od té doby co ho mám.
6. nepiště mi prosím, že to je jednoduchý, že si to můžu sám nějak dobastlit, je to prakticky nový auto a bastlit na něm nic nebudu, to můžu u15let starýho auta, ale tohle mi přijde, že by se asi nemělo dít.....
výkon tu psát nebudu, protože jsem věděl, jak to auto jede a jsem s tím smířenej, spotřeba se taky umoudřila po cca 15.000 km.
naopak jsou samozřejmě na prvním místě jízdní vlastnosti a celkově je auto moc hezký.
ale fakt mi vadí, že se začaly auta takhle doslova o......t!
a docela začínám litovat, že jsem nešel do nějakýho posledního FOFO I z roku 2004 nebo uvedení do provozu 2005...
šel jsem do FOFO II protože se mi líbil a slyšel jsem na něj docela chválu, recenze byly taky docela přívětivý a hlavně jsem chtěl mít čistou hlavu s tím, že mám auto, který bude jezdit aspoň rok jenom na garančky a nebudu s ním mít starost. Pravda, není toho zas tak moc, ale málo taky ne....
tak a teď do mě

1. vrzání sedačky řidiče od samého začátku, co ho mám (měl najeto 2400)
2. prošoupaná sedačka řidiče po 28.000 km,nemám komentář, to jsem ještě nezažil- reklamace, bude výměna
3. občas při zahřátým motoru prostě napoprvé nenastartuju, točí a jakoby má snahu, ale klapne to až tak napodruhý, reklamace, diagnostika, prý je všechno v pořádku,což mi už docela pije krev, takže budu reklamovat dál....
4. vadí mi ty plasty co pánové od Fordu nasázeli prostě všude.... FOFO I měl vevnitř o hodně lepší a příjemnější interiér.
5. u levýho ucha mi pořád něco při jízdě drnčí u ucha-taky od té doby co ho mám.
6. nepiště mi prosím, že to je jednoduchý, že si to můžu sám nějak dobastlit, je to prakticky nový auto a bastlit na něm nic nebudu, to můžu u15let starýho auta, ale tohle mi přijde, že by se asi nemělo dít.....
výkon tu psát nebudu, protože jsem věděl, jak to auto jede a jsem s tím smířenej, spotřeba se taky umoudřila po cca 15.000 km.
naopak jsou samozřejmě na prvním místě jízdní vlastnosti a celkově je auto moc hezký.
ale fakt mi vadí, že se začaly auta takhle doslova o......t!
a docela začínám litovat, že jsem nešel do nějakýho posledního FOFO I z roku 2004 nebo uvedení do provozu 2005...
šel jsem do FOFO II protože se mi líbil a slyšel jsem na něj docela chválu, recenze byly taky docela přívětivý a hlavně jsem chtěl mít čistou hlavu s tím, že mám auto, který bude jezdit aspoň rok jenom na garančky a nebudu s ním mít starost. Pravda, není toho zas tak moc, ale málo taky ne....
tak a teď do mě

- wlk
- Junior
jo a ty clony mě teda sejří taky.....
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak keby bolo ST v akcii Champion Plus za 575.000,-, tak by bol vyber spravnyzirafak píše:TJ...ze ti chyba vykon vsak nieje chyba Focusa,ale tvojho nespravneho vyberu motorizacie.ST by to myslim ciastocne eliminovalo![]()

To silverwolf: maati

Inac clony ja vobec nepouzivam... Prave kvoli tomu ze by som potreboval nizsie sedadlo, takto mam clonu vlastne strop

- panther7
- Test driver
I když mám FoFoII zatím cca týden tak co mě překvapilo nemile je bezzátková nádrž. Ono to vypadá pěkně. Ale když bych parkoval venku, tak si vezmu tu rourku co sem k nádrži dostal a může chodit po parkovišti a vybírat si z kterého FoFo si naftu vemu. Já sem aspon čekal, že to bude od řidiče na zámek resp. na knoflík. Tak že zatím tak. Tohle by měli určo ve Fordu domyslet. Tohle až se provalí, jak se může někdo dostat v klidu k benzínu/naftě tak to bude o strach.
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Ale sak ak sa ti podari otvorit zaklapku na nadrzi, uz je jedno ci mam zatku alebo nie, nakolko samotna zatka uz na kluc nie je 

-
- Test driver
Ono je tam možná sítko, takže tam možná nic nestrčíš ( nevim - nezkoumal jsem ), ale i kdyby tam bylo, tak to stojí za...
- killerhammer
- Test driver
chlapi ja som tu najvacsi "dristac na fofo 2"
po roku pouzivania fofo2 som si ale na vsetky zle veci v aute zvykol a naopak ocaril ma podvozok a vlastnosti auta na ceste za akychkolvek podmienok
zhrniem, na co som vsetko postupne nadaval:
1. slabe odhlucnenie motora, podvozku a naprav
2. motor 1.6 ti-vct, trosku mrtvy v nizkych otackach
3. nekvalitnejsie materialy vnutri a nekvalitne vyhotovenie, prejavuje sa drncanim roznych casti
4. nekvalitny material na sedackach vo verzii ghia (zle sa cisti, vrzga)
5. v zime, vyhrievanie spatnych zrkadiel a ostrekovacov sa zapina spolu s vyhrievanim predneho skla rucne (preboha, ako mozem na dialnici predvidat, ze za 10 minut budem potrebovat streknut vodu na okno
), toto je zivota ohrozujuca feature
6. clonitka proti slnku su nanic
7. audio sony, 8 repro iba v dverach, chybaju mi k spokojnosti 2 repro vzadu za zadnymi sedakmi
to je asi setko na co som si spomenul.
v podstate mi nic z toho uz nevadi, na vsetko sa da zvyknut
ked sa nad tym zamyslim, vychadza mi, ze potrebujem auto o triedu-dve vyssie ale kedze na take nemam lowe, tak na to kaslem

peace

po roku pouzivania fofo2 som si ale na vsetky zle veci v aute zvykol a naopak ocaril ma podvozok a vlastnosti auta na ceste za akychkolvek podmienok

zhrniem, na co som vsetko postupne nadaval:
1. slabe odhlucnenie motora, podvozku a naprav

2. motor 1.6 ti-vct, trosku mrtvy v nizkych otackach
3. nekvalitnejsie materialy vnutri a nekvalitne vyhotovenie, prejavuje sa drncanim roznych casti
4. nekvalitny material na sedackach vo verzii ghia (zle sa cisti, vrzga)
5. v zime, vyhrievanie spatnych zrkadiel a ostrekovacov sa zapina spolu s vyhrievanim predneho skla rucne (preboha, ako mozem na dialnici predvidat, ze za 10 minut budem potrebovat streknut vodu na okno

6. clonitka proti slnku su nanic
7. audio sony, 8 repro iba v dverach, chybaju mi k spokojnosti 2 repro vzadu za zadnymi sedakmi
to je asi setko na co som si spomenul.
v podstate mi nic z toho uz nevadi, na vsetko sa da zvyknut

ked sa nad tym zamyslim, vychadza mi, ze potrebujem auto o triedu-dve vyssie ale kedze na take nemam lowe, tak na to kaslem

peace