Chybový kód P24C7-senzor pevných častíc/particulate matter sensor
- Robert2808
- Nováček

Chybový kód P24C7-senzor pevných častíc/particulate matter sensor
Zdravím vás páni. Vozidlo Ford Focus combi 1.5 TDCi, 88 kW, r.v. 2019 (bez adlblue). Po vyobrazení oranžovej kontrolky motora a následnej diagnostike s chybovým kódom P24C7, študovaní rôznych fór, vrátane tohto a zahraničných ako i videí na YT som dospel k názoru, že sa porúčal tento senzor. Resp. teplotný snímač, ktorý je pravdepodobne jeho súčasťou. Nový snímač som objednal, preveril podľa schémy aj VIN čísla a objednal. Otázka znie, či je potrebné nový snímač nejako "riešiť" cez diagnostiku alebo je to len systémom plug & play. Ak má niekto skúsenosti budem rád za každý príspevok. V prípade záujmu môžem dopodrobna rozpísať postup, kde sa nachádza na aute, aké je kódové označenie novej generácie tohto snímača a pod. Som tu na fóre novo registrovaný člen ale fórum sledujem už dlhšiu dobu. Mám k dispozícii aj Forscan, s ktorým sa aktuálne učím. Ešte raz vďaka.
-
jkjajo
- Nováček

Re: Chybový kód P24C7-senzor pevných častíc/particulate matter sensor
Zdravím ,podobný problém mám aj ja.Viete poslať nejaký odkaz na objednanie,prípadne ktorý senzor je to???Spodný na podvozku???Nestačilo vyčistiť???napr. Ďakujem
- ZaQik
- Admin

patrne cidlo xxxx-5L239-xx
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
-
jkjajo
- Nováček

Nevie niekto presny kod nerad by som objednal niexo i e .Dakujem
- Robert2808
- Nováček

Presne tak. Je to čidlo OE Ford JX61-5L239-DB (pôvodný diel). Nový diel (vývoj generácie) má označenie JX61-5L239-DC. Len doplním, že sa jednalo o motor 1.5 TDCi, 88kW r.v. 2019 (bez AD blue).
-
trittler
- Nováček

Ahoj, prosím ťa, kde si kúpil ten PM senzor?... a bolo ho zložité vymeniť?
Ďakujem
Ďakujem
- Robert2808
- Nováček

Nový snímač som riešil mimo originál dealera Ford vyslovene kvôli cene. Vysoliť cca. 420 € sa mi zdalo veľa. Objednával som cez stránku autodoc. Čo sa týka výmeny nie je to komplikované, len sa treba dostať pod auto. Čiže zdvihnúť alebo nad jamou. Pre lepší prístup je dobre odpojiť výfukové potrubie tam predtým snímačom kde je spoj s prírubou. Potrubie sa potom dá dať o niečo nižšie a zmestí sa tam potom založiť vidlicový kľuč. Je to tam poriadne zapečené tak to chce väčšiu silu a treba dať pozor aby sa nepretočil kľúč a nezodrali hrany. Je to tuším 22 alebo 23 mm. Kvôli prívodnému káblu sa tam nedá dať klasický nástrčkový orech... Našiel som na nete na to špeci nástrčkový kľúč do račne. Ale stál nehorázne peniaze. Nechápem prečo tam nemohli dať veľkosť takú istú ako napr. na lambu. Ostatok sú len klasika šróby na tej škatuľke a nejaké príchytky a cvačky. Mám pocit že som ešte jeden plechvý kryt taký menší dával dolu.