Podlozky pod kolesa
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Podlozky pod kolesa
Cafte,
chcel by som sa opytat, ci nema niekto skusenosti s montazou podloziek pod kolesa na noveho Focusa. Mam problem s tym, ze naprava nie je "matka" ale srob. Cize sroby su napevno v naprave, resp. v brzdach a kolesa sa na ne nasadia a uchytia pomocou matiek. Po nasadeni podloziek a kolesa by sroby malo trcali, takze sa musia vymenit. Treba to rozobrat (na to si vsak netrufam) a sroby vymenit za dlhsie. Ide to vobec ? Pozeral som vela diskusii a asi som nemal stastie a nikde som nic nenasiel...
Ak by mi niekto vedel poradit, budem moc povdacny !
Vopred vdaka
chcel by som sa opytat, ci nema niekto skusenosti s montazou podloziek pod kolesa na noveho Focusa. Mam problem s tym, ze naprava nie je "matka" ale srob. Cize sroby su napevno v naprave, resp. v brzdach a kolesa sa na ne nasadia a uchytia pomocou matiek. Po nasadeni podloziek a kolesa by sroby malo trcali, takze sa musia vymenit. Treba to rozobrat (na to si vsak netrufam) a sroby vymenit za dlhsie. Ide to vobec ? Pozeral som vela diskusii a asi som nemal stastie a nikde som nic nenasiel...
Ak by mi niekto vedel poradit, budem moc povdacny !
Vopred vdaka
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
vitam ďalsieho clena fora zo slovenska 
ty stefty se musi vyrazit a misto nich dat delsi .

ty stefty se musi vyrazit a misto nich dat delsi .
Naposledy upravil(a) foki dne 06.08.2006 23:23, celkem upraveno 1 x.
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
teoreticky se to da zvladnout i doma . musis si ten naboj natocit tak aby ti to vyslo a pak dat matku a klepnout na nej . a takhle udelat vsechny a kdyz tam budes davat delsi tak ho nasadit a pak dotahovanim ho vtahnout do naboje .
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
Odpovědi, při kterých
Odpovědi na hloupé
specialní sazba :
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
ahaaa, takze ak som dobre pochopil, tak mam otacat nabojom pokial nebudem "vidiet" srob z druhej (vnutornej) strany cez nejaku dieru a potom ho iba vytlacit smerom dnu ? pozeral som to dnes aj znutra, ale nevidel som zozadu nijaku dieru ani nic podobne... (vzadu mam bubny) radsej to dam rozobrat odbornikom, asi bude treba zhodit brzdove zalezitosti... kazdopadne viem ze sa to da, diky
ak by predsa len niekto mal konkretnu skusenost na svojom aute, (rozmery podloziek, pripadne nove disky s nizsim ET, tak nech sa mi ozve na mail (ttmobile@orangemail.sk, alebo na icq 224-869-450)
vopred diky
PS: diky za privitanie

ak by predsa len niekto mal konkretnu skusenost na svojom aute, (rozmery podloziek, pripadne nove disky s nizsim ET, tak nech sa mi ozve na mail (ttmobile@orangemail.sk, alebo na icq 224-869-450)
vopred diky
PS: diky za privitanie

- foki
- Admin
- Kontaktovat uživatele:
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no co dodat...
neviem ako u vas, ale disky maju tusim len kombiky, 2,0 benzin, vsetky dieslaky a auta s esp. ale brzdi to celkom dobre, nemam s tym problem okrem vzhladu a toho, ze sa na rucnej neda poriadne tocit na suchom asfalte...
skor ma trapi vyska sedenia... sedadlo mam najnizsie, ale stale som dost vysoko... vraj zo zdravotneho hladiska by nemali byt boky nizsie ako kolena, co je sice pekne, ale drviva vacsina sedadiel sa da pustit ovela nizsie... skoda, znizuje to kontakt s autom a tzv. sportovy fiiiilink... neviem ci je to naschval koli spominanej ergonomii, alebo je to konstrukcne faux-pass (ci jak sa to pise). mozno sa na*erem a vymenim predne sedacky... pridem o bocne vaky, ale co uz...
inac nemam na fuxa najmensie namietky, slape jak hodinky, jazda je super, motor ma dobry zvuk...

skor ma trapi vyska sedenia... sedadlo mam najnizsie, ale stale som dost vysoko... vraj zo zdravotneho hladiska by nemali byt boky nizsie ako kolena, co je sice pekne, ale drviva vacsina sedadiel sa da pustit ovela nizsie... skoda, znizuje to kontakt s autom a tzv. sportovy fiiiilink... neviem ci je to naschval koli spominanej ergonomii, alebo je to konstrukcne faux-pass (ci jak sa to pise). mozno sa na*erem a vymenim predne sedacky... pridem o bocne vaky, ale co uz...

inac nemam na fuxa najmensie namietky, slape jak hodinky, jazda je super, motor ma dobry zvuk...

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no uz som zistil, kde a ako mi to vymenia, otazka je uz len kde zohnat podlozky... v obchode kde som zistoval by stali cca 15 000 SKK podlozky + sroby na vsetky 4 kolesa... to si radsej trochu priplatim za vacsie disky z nizsim ET... je to strasne vela za podlozky, tak mam otazku :
VIE NIEKTO ZOHNAT 2cm PODLOZKY NA NOVEHO FOCUSA
DAKUJEM VELMI PEKNE ZA INFO

DAKUJEM VELMI PEKNE ZA INFO
- Honza
- Zkušený
Nebylo by lepší sehnat kola s menším ET???S podložkama zvýšíš zátěž na ložiska atd.
Jaké máš na kolech ET?
Kdyš si spočítáš,že za 1 ks podložky dáš cca 1200 Kč a výš,dlouhé štefty tajy něco budou stát a ne málo,potom práci v servisu(pokud to nezvládneš sám) Tak si myslím,že tě vyjde líp,když koupíš kola s menším ET,bude to míň práce a auto nebude trpět...
Jaké máš na kolech ET?
Kdyš si spočítáš,že za 1 ks podložky dáš cca 1200 Kč a výš,dlouhé štefty tajy něco budou stát a ne málo,potom práci v servisu(pokud to nezvládneš sám) Tak si myslím,že tě vyjde líp,když koupíš kola s menším ET,bude to míň práce a auto nebude trpět...
FF 1.6 16V Ghia 1999 metla ala Masox
Eibach,Green Twister....

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Honza
- Zkušený
Jojo,to by mělo být v pohodě,Možná i ET 40,nebo 35.Nejlepší by bylo to vyzkoušet,aby jsi to viděl na autě a koupit to,co ti vyhovuje.Jestli znáš někoho,kdo má 17" s ET nižším,než máš ty,tak to zkuste přehodit.Já mám ET 40 a je to zároveň s blatníkama,ale u FF II. to může být jiný.
Eibach,Green Twister....

- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Test driver
Honzo....ale aj kolesa s nizsim ET zvysia zataz na loziskaHonza píše:Nebylo by lepší sehnat kola s menším ET???S podložkama zvýšíš zátěž na ložiska atd.
Jaké máš na kolech ET?

Jedina vyhoda zachovania originalnych diskov s pripadnou montazou podloziek/kvoli zbavenia sa pocitu utopenych kolies/ je,ze originalne disky sa na nasich superkvalitnych cestach nedeformuju.Proste original Ford disk je original...
- misoo
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Honza
- Zkušený
Jestli máš v plánu snižovat,tak s kolama počkej a potom zvol rozměr a velikost podle toho,jak to bude pasovatmisoo píše:a co teda hovorite na to, ze si dam najprv znizit podvozok a az potom nove disky ? viem, asi to bude vyzerat blbo, este utopenejsie, ale tu chvilu vydrzim. nechcem riskovat, ze si kupim disky a potom na to zhodim blatnik a bude mi to suchat, alebo budu kolesa stale trochu utopene... hm
Eibach,Green Twister....