Hasící přístroj v autě - jaký a kde
- ybuba
- Pokročilý
Re: Hasící přístroj v autě - jaký a kde
Tak všem tady na fóru nedělej tajnosti a řekni ty dva české výrobce ... 

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

-
- Nováček
Albeco Liberec a Kovoslužba. Samozřejmě špička je německej Neuruppin, ale cena je vyšší. Osobně bych se vyvaroval hasičáků s plastovejma spouštěcíma armaturama, kterejch je všude po hypermarketech habakuk...
- ybuba
- Pokročilý
Díky za info, já mám značkovou GLORII 

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- MajklHe
- Člen klubu
Nazdar, tak hasičák je u mňa samozrejmosť, vozím dokonca dva, jeden je ako sprej a ten druhý je väčší s ukazateľom tlaku a obe som narval do tých odkladacích priestorov v kufri, mám kombík, takže neprekážajú a nelietajú po celon aute. Človek nikdy nevie kedy sa mu hodí, aj pri začínajúcom požiari máme šancu to uhasiť... dúfam že ich nikdy nebudeme musieť použíť:))
- jarsvob
- Nováček
-
- Nováček
Jo, ale na odkazu poněkud předražené...jarsvob píše:...další šikovný český ručičky...
http://www.samohas.cz/cz/e-shop/hasici- ... eng-engine
Tuhle hadici (pardon - automatický hasicí systém) jsem koupil před pár dny po přečtení pár článků na téma "jeli, začalo se kouřit, stihli jen vystoupit, hasičáky nepomohly, celé auto v plamenech'. I ty cca 2 tácy se mi zdají až moc, ale levněji to jsem to nikde nenašel (jo, na Slovensku asi o 2 stovky).
Teď jen doufám, že se to nespustí na slunci a podobně

FoFo II * combi * benzín/1.6/100 koňů * 10/2007 * black
- Straces
- Nováček
Umístění a uchycení hasičáku
Ahoj,
plánuju koupit do Grand C-maxu (2011) hasičák, poprosím vás o rady a zkušenosti, kam ho mám umístit? - dopředu pod sedačku spolujezdce? dozadu?
Jak se takový hasičák přichytí, dodáva se k němu držák, nebo má něco přímo Ford?
Doufám že ho nikdy nebudu potřebovat, ale může se hodit..
Díky za rady
plánuju koupit do Grand C-maxu (2011) hasičák, poprosím vás o rady a zkušenosti, kam ho mám umístit? - dopředu pod sedačku spolujezdce? dozadu?
Jak se takový hasičák přichytí, dodáva se k němu držák, nebo má něco přímo Ford?
Doufám že ho nikdy nebudu potřebovat, ale může se hodit..
Díky za rady
Ford Grand C-Max 2011 Titanium, 1.6 Duratec Ti-VCT (92Kw),
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
Honda PCX 125 [JF47] 2013
Seat Ibiza 2006 1.4 55Kw
Honda PCX 125 [JF47] 2013
- miki21
- Test driver
Na hasičák jsem si udělal takové stahovací popruhy na suchý zip a za suchý zip ho přilepím v kufru na boční koberec. Standardně v levém zadním rohu na stojato. Pokud se někam jede a kufr je plný, dávám ho vždy vlevo hned za dveře.
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.
- Sentik
- Test driver
Tohle jsme kdysi řešili i kolem veterána, kde je to riziko požáru asi statisticky o dost vyšší než u novějších aut a bylo mi odborníkama doporučeno ho jednoznačně umístit dovnitř auta, ideálně na konstrukci pod sedačku spolujezdce....
Dobře dostupnej, aby při nehodě neulítl atd., v kufru je hůř dostupnej, při nárazu zezadu často nevyndatelnej atd. - tak mi to bylo doporučeno a tak jsme se zařídili
Dobře dostupnej, aby při nehodě neulítl atd., v kufru je hůř dostupnej, při nárazu zezadu často nevyndatelnej atd. - tak mi to bylo doporučeno a tak jsme se zařídili

Wiki:
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího
"Zahryovat, býti Zahryován" - náhodná a opakovaná bezdůvodná kontrola účastníka sil. provozu, kdy je příslušníkem PČR tento vyhodnocen jako živel podvratný, přičemž zpravidla jde o řidiče slušného, bezúhonného a předpisů dodržujícího
- miki21
- Test driver
Dvoukilovka se mi pod sedačku nevejde.
Nic menšího nemá moc smysl, pokud nechceš uhasit zahradní gril. Dostaneš se k němu celkem rychle po sklopení zadního opěradla.

Nic menšího nemá moc smysl, pokud nechceš uhasit zahradní gril. Dostaneš se k němu celkem rychle po sklopení zadního opěradla.
-
- Člen klubu
Nosim bandasku s kvapalinou do ostrekovacov. Na dolievanie a aj na dohasenie/schladenie, ked skonci hasicak.
- miki21
- Test driver

Ps: už je ti líp?