Dnes sem potřeboval dostat olej z motoru.Trápil mě kyselý smrad z výfuku už jednou se mi povedlo přelít omylem rysku to sem lehl pod auto na heveru nic příjemného to nebylo teda .Lidi sou prasata a proto u našich garáží dali odstranit rampu, olej ty čuňata pouštěli klidně na zem a podobné věci.Dlouho sem přemýšlel, jak na to a zakoupil sem tedy hadičku s válečkem na přečerpávání benzinu,váleček odstranil a hadičku vsunul do motoru a ústy nasál olej až ke konci no samozřejmě odkáplo pár kapek a nič.Napojil sem stříkačku a tou to taky nejde má malou kapacitu.Na polici ležel od Velvany čistič plastů s mechanickým rozprašovačem,tak sem ho vyšrouboval nacpal do hadičky a stříkal a odpumpoval olej z motoru ven.Nejsem šikovnej
No na odsávání přes měrku by byla určitě vhodnější tvrdá hadička která se podtlakem v téhle délce nedeformuje.. a na ni hupsnout teprv nějakou pumpičku, nejlépe se zpětným ventilkem.
Ale já osbně bych se nenamáhal jako ty, auto bych postavil předkem na dvě cihly, povolil vypoušťák a nechal přebytek odkapat.
Práce na 20min i s kuřpauzou na vytečení oleje.
Tak tahle varianta je rozhodně lehčí a jestli si pod auto lez tak bys měl vědět ,že tam je kryt motoru kterej musíš sundat několik šroubů Jaké namáhání sundáš jen dekl na vrchu motoru strčíš hadičku nasaješ a pumpuješ nemusíš se nikam klanět na nic najíždět ani se nemusíš ušpinit při troše šikovnosti.PS:ta hadička je tvrdá
to tomason - prosím ještě o návod ,jak dostat přebytečný vzduch z pneumatik a ještě návod na nepocintání boku motoru ,při nalévání kapaliny do ostřikovače Děkuji
Si ze mě dělej prdel ty voe píchni si kudlu do kola a do nádržky si třeba načůrej rypáku Kdybych s tim zajel do škodovky tam mě akorát vyfakujou já prostě nemam kde to udělat no Pod hever se nevlezu to se to někomu kecá co ...
Když to neumíš tak se do toho nes.r Když nalévám olej do motoru ,tak do motoru kde vleze cca 4l max oleje , naliju tak 3L a pak po nějaké době naliji zbytek oleje po rysku max a je to. Jak tak koukám ,jde ti lépe lovit kraviny na netu ,než nalívat olej A když nalíváš olej ,TAK NEČUM PO ŽENSKÝCH ,pak to přeliješ a ....
Nakonec nájezdy mají (měli) nevím jestli ještě v Bauhausu za 520kč kus,tak levně sem je nikde neviděl v Kelly sou za 2000kč vypadají totožně.16 kola se tam v pohodě vejdou.
Uf, já jsem si teda na odsátí oleje přes měrku zatím pěkně vylámal zuby.
Co mám koupit za odstraňovač hmyzu, kteréhož tryska dokáže vytáhnout olej skrz hadičku? Zkoušel jsem několik způsobů, ale žádná z nich nedokázala odsát rozumné množství/hodinu....
Ford Focus Kombi Ghia 2006 2.0 TDCi, Black Panther
Já to odsával doktorskou stříkačkou. je to sice na dýl, ale jde to. Spíš mě štve, že sem si už dvakrát přivezl ze servisu po výměně auto s olejem nad max ryskou... tak jak to tam cifix dělají