Falešný odběr?
-
- Nováček
Falešný odběr?
Hledal jsem ve vláknech,ale jsem z toho zmatený?
Koupil jsem novou baterii do svého FOFO I a zkusil ampermetrem odběr, když je vše vypnuté.
Zjistil jsem hodnotu 0,17A a to na pojistce F7 v motorovém prostoru (když jsem ji oddělal, odběr klesl na nulu). Je to zřejmě pojistka na centrál- když se vyjme, auto nejde odemknout ani zamknout.
Je takový odběr normální, v čem může být chyba?
Dík.
Koupil jsem novou baterii do svého FOFO I a zkusil ampermetrem odběr, když je vše vypnuté.
Zjistil jsem hodnotu 0,17A a to na pojistce F7 v motorovém prostoru (když jsem ji oddělal, odběr klesl na nulu). Je to zřejmě pojistka na centrál- když se vyjme, auto nejde odemknout ani zamknout.
Je takový odběr normální, v čem může být chyba?
Dík.
-
- Junior
Re: Falešný odběr?
Když je auto zamčené, tak bliká ta dioda na středovém panelu, a svítí hodiny, to by vysvětlovalo odběr hm?
- kozlow
- .
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Dneska jsem to důkladně proměřil, odběr je v naprosto klidovým stavu 170mA. Je to na pojistce 36 pod volantem. Nikde jsem nenašel, co by na té pojistce mělo správně být zapojené.
Když ji vytáhnu, je odběr 0,01mA. Elektrikář říkal, že těch 170 mA je fakt moc, ale u tohoto konkrétního auta neví. Baterka při takovým odběru vydrží cca 14 dní, když nejedeš.
Když tu pojistku vytáhnu, nejdou budíky na palubovce, nejdou hodiny, rádio jde.
Zajímalo by mě, jestli u někoho se stejným vozem je to taky tak, resp. jestli to mám nějak řešit, nebo jde o standartní zapojení.
Díky.
Když ji vytáhnu, je odběr 0,01mA. Elektrikář říkal, že těch 170 mA je fakt moc, ale u tohoto konkrétního auta neví. Baterka při takovým odběru vydrží cca 14 dní, když nejedeš.
Když tu pojistku vytáhnu, nejdou budíky na palubovce, nejdou hodiny, rádio jde.
Zajímalo by mě, jestli u někoho se stejným vozem je to taky tak, resp. jestli to mám nějak řešit, nebo jde o standartní zapojení.
Díky.
-
- Nováček
Tak jsem to změřil na mém autě, samotného mě to zajímalo.V klidu auto když stojí odemčené s vypnutým klíčkem žere přímo z baterky 8mA a sem tam blikne cca 20mA .Myslím si že to je ledka od imobilizeru.
Pokud to žere víc je někde nějaký problém ,nesvítí vnitřní osvětlení ? Radio je originál ?
Já mám standartní Focus s originál rádiem ,CD měnič,central .
Pokud to žere víc je někde nějaký problém ,nesvítí vnitřní osvětlení ? Radio je originál ?
Já mám standartní Focus s originál rádiem ,CD měnič,central .
Ford Focus Combi 1999 ,Zetec 1.8i 16V .
předtím Ford Focus Combi 1999,Zetec 1.8i 16V zničen zákeřnou Octavii
donedávna dárce použitelných dilů

-
- Junior
Možná když napíšeš co máš za auto ti někdo odpoví. 

-
- Nováček
Díky za odpověď. Všechny světla jsou vypnutý.
Mluvil jsem s chlapem, co dělá do baterií, říkal, že norma je do 10mA, což je klidový odběr pamětí počítače, rádia atd.. Mám druhý auto, a tam je skutečně kolem 8mA.
Mohu požádat? Zkus vyjmout tu pojistku 36 a zjistit, co nepůjde. Mě totiž prestanou jít budíky na palubce a kontrolky, hodiny, blikátko nad hodinama a světlo na stropě. Nikde jsem nenašel, co ta pojistka 36 kryje. Mě jede rádio i když ji vypnu, tzn. rádio bude napojený jinde a tím pádem neodebírá.
Dík.
Mluvil jsem s chlapem, co dělá do baterií, říkal, že norma je do 10mA, což je klidový odběr pamětí počítače, rádia atd.. Mám druhý auto, a tam je skutečně kolem 8mA.
Mohu požádat? Zkus vyjmout tu pojistku 36 a zjistit, co nepůjde. Mě totiž prestanou jít budíky na palubce a kontrolky, hodiny, blikátko nad hodinama a světlo na stropě. Nikde jsem nenašel, co ta pojistka 36 kryje. Mě jede rádio i když ji vypnu, tzn. rádio bude napojený jinde a tím pádem neodebírá.
Dík.
-
- Nováček
Mám FOFO I kombi r.v. 2002, 1,6 V benzín, originál rádio, manuál klimatizace...
-
- Nováček
Na netu ,myslím si že někde jsou odkazy i ve foru se dají sehnat elektrické schémata .Je to jednodušší hledat podle dokumentace .Mě zdechnou po vytažení 36 pojistky ty samé věci co napsals
.Díval jsem se do schémat a je tam zapojený GEM modul ,pak řízení panelu od topení ,Central ...

Ford Focus Combi 1999 ,Zetec 1.8i 16V .
donedávna dárce použitelných dilů

-
- Junior
V manuálu je to jako Elektronické moduly a digitální hodiny, ale težko říct co vše do toho spadá 

-
- Nováček
Těžko říct, mě zase když vytáhnu tu pojistku normálně jede centrál, ale podle plánku by neměl jet. Fakt by mě zajímalo, co mě žere tu elektriku. Zítra zkusím podopojovat, co půjde a dám vědět. Ale nemůžu s tím tahle jezdit... 

- Jardak
- Test driver
Jenom taková otázka.Když vypneš klíček jakou polohu zaujmou ručičky palivoměru a teploměru?
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008
byl: Focus kombi 1,8 TDCi 74 kW 2002,
-
- Junior
Pozor, pokud se díváte na elektriku kde je GEM, tak to je poface elektrika, předface je jiná, a je tam i jinak řešený dálkový centrál, přes samotnou jednotku centrálu. jinak se o vše stará řj.
-
- Nováček
Když vytáhnu tu pojistku 36, tak jsem zkusil nastartovat. Motor beží, vše jde, nefunguje však žádnej budík na přístrojovce, ani vetšina kontrolek. Když tam dám pojistku naspátek a otočím klíček, budíky vybehnout na chvíli na maximum.
Co je to to GEM? Jaký teda mám zapojení?
Co je to to GEM? Jaký teda mám zapojení?
- Jardak
- Test driver
To že při vypnutí a znovu zapnutí napájení vyjedou ručičky na max je normální.Koukni na ty ručičky teploměru a palivoměru,musí zůstat v klidové poloze,jinak je problém.http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... =8&t=20196
je: Rapid 1,6 TDI 85 kW 2015, Fabia kombi 1,4 TDI 70 kW 2008