Ochranná fólie
- FUGAS
- Test driver
Ochranná fólie
Dnes jsem si umyl a trochu navoskoval auto, což mě přivedlo na myslěnku jak ochránit citlivé místo FF2 a sice lem blatníku a směrem od prahu před zadními koly. Protože jsem o tom na fóru četl (bohužel se mi nepodařilo najít kde, nejspíš u někoho v galerii) tak jsem se vydal do Fordu, s tím že si příslušnou sadu objednám. Jaké bylo moje překvapení, když mi bylo řečeno, že pro FF2 žádná taková sada neexistuje. Chtěl jsem se tedy zeptat těch, co už to řešili, zda je tato informace správná a pokud ano, jak jste to pořešili? Samozřejmě mě napadlo koupit si prostě 3M fólii a udělat si to sám, jenže když to budu stříhat nůžkama, nikdy to nebude vypadat hezky. Díky za jakékoliv konstruktivní rady 

bylo: Ford Focus II 1,6 16V, 5dv., r.v. 2009
je: BMW 323i coupe
- Miri
- Test driver
Re: Ochranná fólie
našel jsem o tom celé vlákno - je tam pěkně popsaný postup od Pošťáka str. 9 - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=120
- FUGAS
- Test driver
Díky moc
Jak jsi to prosím tě takhle našel? Asi mám mezery ve schopnosti vyhledávat, ale i když jsem do vyhledávače zadal "ochranná fólie" nic mi to nevyplivlo. Každopádně jsem to pročetl a nechám to udělat firmě. Ještě zvažuju variantu, nechat polepit celé prahy a zrušit přední zástěrky, ale to asi neklapne z finančních důvodů. Až bude vyřešeno, dám fotky 

- Quickie
- Moderátor
treba skušať aj bez dĺžnov, makčenov atdFUGAS píše:Díky mocJak jsi to prosím tě takhle našel? Asi mám mezery ve schopnosti vyhledávat, ale i když jsem do vyhledávače zadal "ochranná fólie" nic mi to nevyplivlo.

- FUGAS
- Test driver
- petersbond
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Myslel hledat poslovenski.

byl Ford Focus I combi 1.8, 85kW Ghia 07/99
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
byl Ford Focus II combi 2.0 107 kW Titanium 09/2005
Ford Grand Cmax 2.0 TDCI 07/2015
- ZaQik
- Admin
bez hacku a carek
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
byl Ford Focus mk2 combi 1.6, r.v.2009 + Ford Fiesta mk6 1.4 TDCi r.v. 2004
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.
- FUGAS
- Test driver
Tak jsem minulý týden volal do firmy Trieste, s dotazem na tu ochrannou fólii, ve dvou variantách. První byla celopolep prahů, bez nášlapných hran, přičemž slečna odhadla cenu na cca. 2500Kč. U druhé varianty nechápala jak to myslím, tak jsme se dohodli, že jí zašlu foto a ona mi pak mailem zašle cenovou kalkulaci. Pro představu jsem použil foto jednoho ze členů tohoto fóra a ještě jsem to zvýraznil červenou linkou. Jestliže za oba prahy chtějí 2500Kč, očekával jsem cenu 800-1000Kč, do čehož bych šel. Jaké ovšem bylo mé překvapení, když mi přišla tato odpověď (copy):
Dobrý den,
děkujeme za Váš zájem a zasíláme Vám cenovou kalkulaci na polep částí Vašeho vozu.
Instalace ochranné Transparentní fólie na specifikované části automobilu Ford Focus bude stát 2.600,-Kč + DPH tj. 3.120,-Kč vč. DPH
UPOZORNĚNÍ: na čerstvě lakovaná vozidla nesmí být aplikovaná fólie a to z důvodu vyzrání laku po dobu 3-5.týdnů od lakování. Fólie na čerstvém laku drží, ale při procesu pozdějšího sundávání fólie by mohla strhnout část laku.
To si snad dělají srandu, ne? Podle mě došlo u kalkulace k nějaké chybě, jinak si to neumím vysvětlit. Jinak je to jako když přijdu do krámu a chci chleba a oni po mě 50Kč. Já bych na to řekl, to je moc, dejte mi jenom čtvrtku. A odpověď by byla, OK, bude to 80Kč.
Dobrý den,
děkujeme za Váš zájem a zasíláme Vám cenovou kalkulaci na polep částí Vašeho vozu.
Instalace ochranné Transparentní fólie na specifikované části automobilu Ford Focus bude stát 2.600,-Kč + DPH tj. 3.120,-Kč vč. DPH
UPOZORNĚNÍ: na čerstvě lakovaná vozidla nesmí být aplikovaná fólie a to z důvodu vyzrání laku po dobu 3-5.týdnů od lakování. Fólie na čerstvém laku drží, ale při procesu pozdějšího sundávání fólie by mohla strhnout část laku.
To si snad dělají srandu, ne? Podle mě došlo u kalkulace k nějaké chybě, jinak si to neumím vysvětlit. Jinak je to jako když přijdu do krámu a chci chleba a oni po mě 50Kč. Já bych na to řekl, to je moc, dejte mi jenom čtvrtku. A odpověď by byla, OK, bude to 80Kč.

- Quickie
- Moderátor
skus zajst niekde do obyč garaže kde lepia folie na okna.. podla mna maju aj transparentne
aspon ja ked som bol tak mi dali na dvere aj transparentnu, ktoru som neskor dal strhnut
aspon ja ked som bol tak mi dali na dvere aj transparentnu, ktoru som neskor dal strhnut
- FUGAS
- Test driver
Tak hotovo
Po debaklu s Trieste, kde jsem dospěl k závěru, že jimi požadovanou cenu za to nedám, tak jsem ráno jen tak zkusil hledat na netu a našel jsem firmu u nás na Kladně, o které jsem vůbec nevěděl. Tak jsem se tam zajel mrknout a zeptat na cenu. Když mi pán řekl, že za to bude chtít 500Kč a že mi to udělá klidně až za půl hodiny dodělá předchozího zákazníka, řekl jsem si, že do toho jdu. Jednání pána bylo velmi vstřícné a příjemné, přinesl starý kus fólie, přiložil jí na auto, podle mých instrukcí nakreslil tvar jak to chci a dal se do práce. Nejvíc mě překvapilo, že to lepil mokrou cestou, stejně jako se lepí fólie na sklo, protože o karosářských fóliích jsem slyšel, že se lepí na sucho. Pán mi hned vysvětlil, že jediná vyjímka je právě čirá fólie, protože ta když se lepí na sucho zanechává pod sebou jakési vzduchové mapy, kterých se nedá zbavit a nevypadá to hezky. Hned přinesl kus fólie a na jiném místě mi to předvedl. Tomu říkám jednání se zákazníkem, kdyby se tak chtěli chovat všichni. Takže pokud by měl někdo z okolí podobný záměr si nechat něco na autě polepit, můžu tuhle firmu s klidným srdcem doporučit, jen se nenechte odradit tím, že pán je cizinec (mluví řekl bych že s ruským přízvukem), je úplně v pohodě. Značku použité fólie jsem už stačil zapomenout, ale je prý anglická. Jinak odkaz na firmu zde: http://www.folieljubava.cz/index.htm
P.S. Pokusím se to vyfotit a dát do svého vlákna obrázek

P.S. Pokusím se to vyfotit a dát do svého vlákna obrázek
- Miri
- Test driver
no vida. Já mám s Trieste zkušenosti dobré - ale je fakt, že jsem od nich bral jen matroš a lepil jsem si sám.
Ta kladenská firma vypadá dobře.
Ta kladenská firma vypadá dobře.
- lucky.jack
- Test driver
Ta firma vypadá velmi dobře. Docela čumím na tu jejich službu lepení v privátních prostorech za nezměněnou cenu 

Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- FUGAS
- Test driver
Miri: Já věřím, že Trieste lepí dobře a kvalitně, ale ať se na mě nikdo nezlobí, aby chtěli za polepení takového kousku přes 3 tisíce považuju za nehoráznost. Tím víc, že polepení komplet celých prahů mi nabídli levněji
Jinak jestli chce někdo vidět výsledek, ať mrkne do mého vlákna

Jinak jestli chce někdo vidět výsledek, ať mrkne do mého vlákna

- FUGAS
- Test driver
Teď jsem do Trieste odeslal tento krátký mail, jsem zvědavý, jestli něco odepíšou, nebo jestli se na to vykašlou. To že už to mám hotové jsem jim samozřejmě nepsal, ale zajímá mě, zda se s tou kalkulací nespletli a nepošlou opravu...
Dobrý den,
děkuji za zaslání kalkulace, ale pokud jsme se správně pochopili a Vámi stanovená cena je skutečně za polepení pouze konce prahů a spodního rohu dveří, je Vámi stanovená cena 3120 Kč pro mě nekceptovatelná.
S pozdravem
Dobrý den,
děkuji za zaslání kalkulace, ale pokud jsme se správně pochopili a Vámi stanovená cena je skutečně za polepení pouze konce prahů a spodního rohu dveří, je Vámi stanovená cena 3120 Kč pro mě nekceptovatelná.
S pozdravem
-
- Nováček
Také jsem to řešil. Nechal jsem rohy karoserie u dveří přelakovat a následně nalepil folii. Ochranné folie jsem koupil originál z octavie II, jsou dost velké a dá se to z nich dobře udělat. Ve Fordu mi nepomohli, protože na Fofo se nedělá a ostatní(Fusion a Mondeo) tam nepasovaly, ani z nich nešlo nic vystřihnout. Transparentní okenní je proti té škodovácké výrazně slabší a taková špatně tvarovatelná.
Udělal jsem šablony nejdřív z papíru a pak z folie, vystřihl a nalepil. Za asi dvě hodiny hotovo. Mám je tam již asi 1,5 roku a bez problému.
Udělal jsem šablony nejdřív z papíru a pak z folie, vystřihl a nalepil. Za asi dvě hodiny hotovo. Mám je tam již asi 1,5 roku a bez problému.
2004 C-MAX Ghia 2,0 TDCI stříbrná metla