Zatékaní do kufru a do osvětlení RZ
- filuta
- Nováček
Zatékaní do kufru a do osvětlení RZ
Omlouvám se, jsem tu nový i když toto fórum zhruba rok sleduji a pročítám, ale nikde jsem to přesně neviděl zodopovězené. Dovezl jsem si focuse combi z D a v kufru mám vlhko po děšti (dočetl jsem se, že buď je to, že teče kolem pantů nebo také někdy světlem). Dále mám jedno světlo co osvětluje RZ hnědé od rzi, jak tam taky někde zatéká, nevíte kudy abych to utěsnil? Nechci z toho mít po pár letech páté dveře jak u feldy
.. Díky za tipy a pokud to již někde proběhlo na fórum tak prosím o přesunutí...

Focus combi 05/2007, black, 1,6 tdci 80 kw, z D a s DPF
- lucky.jack
- Test driver
Re: Zatékaní do kufru a do osvětlení RZ
Lištu nad RZ jedině sundat a přetěsnit. Má to každý druhý focus. Sundat tapec zadních dveří a lišta je myslím na třech šroubech, resp. musíš povolit 3 matice. Pak už uvidíš co a kde utěsnit.
A na zatékání musíš přijít sám, to ti od stolu nikdo neřekne, kudy ti tam teče. Částečně už sis na to odpověděl...
A na zatékání musíš přijít sám, to ti od stolu nikdo neřekne, kudy ti tam teče. Částečně už sis na to odpověděl...
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm
- Sokolda
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Momentálně řeším po dešti to samé, v autě smrad jako ve vopičárně. Světla jsem vyndal, přečistil, utěsnil a budu čekat. Dále jsem osilikonoval gumové průchodky v kufru s kabeláží na tažný a parkáč, bylo tam taky mokro. Jinak nejvíc smrdí vlhkost v rezervě. Asi je ta guma z číny

Ford C-Max 2,0TDCI - Titanium - 125kW/170HP
- filuta
- Nováček
Díky za rady, zkusím až bude chvilka času na to mrknout, abych zjistil přesnou příčinu.
Mě zatím tuk tuk, nic v autě v kufru nesmrdí, asi toho tam nenateče tolik aby se to tam zapařovalo. Já bohužel rezervu nemám jen tu lepící sadu... ale teče mi to tam asi tím žebrováním plastovým jak tam je a kape to i na zadní plato a odsus to stéká dál do kufru ....
Jo a je fakt blbé jak tady čtu, že to má mnoho fordů... divím se že neudělali nějakou úpravu v průběhu výroby...
Mě zatím tuk tuk, nic v autě v kufru nesmrdí, asi toho tam nenateče tolik aby se to tam zapařovalo. Já bohužel rezervu nemám jen tu lepící sadu... ale teče mi to tam asi tím žebrováním plastovým jak tam je a kape to i na zadní plato a odsus to stéká dál do kufru ....
Jo a je fakt blbé jak tady čtu, že to má mnoho fordů... divím se že neudělali nějakou úpravu v průběhu výroby...

-
- Nováček
No mám ten samej problém ale v kombajnu chrstá tama voda pod plastem z levé strany u držáku na kabelky když otevřu kufr a take když prší hodně tak mam lehce mokrej rožek stropu také levá strana,bud to bylo bourane nebo to jsou uplní idioti ve fordu že neumí takovou primitivní věc ještě vyřešit.Ani do hloupé Šk.120 neteklo.....
A to osvětleni spz mam take jedno zahnědlé.... Řekl bych že jejich konstruktér je asi pěkný kvítko 

- LUKAŠ
- Test driver
My měli problem s Renoltem Grantour 06 taktéž zatékalo do kufru a když jsme se podívali jak je na tom rezerva tak ta plavala ve voděSokolda píše:Momentálně řeším po dešti to samé, v autě smrad jako ve vopičárně. Světla jsem vyndal, přečistil, utěsnil a budu čekat. Dále jsem osilikonoval gumové průchodky v kufru s kabeláží na tažný a parkáč, bylo tam taky mokro. Jinak nejvíc smrdí vlhkost v rezervě. Asi je ta guma z číny![]()

Ford Focus combi 1.8 TDDi Endura, r.v. 2000, GHIA 90PS
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
Galerka: Lukáškuv Focus (DRÁČEK)

https://www.facebook.com/groups/fordgroups/
- filuta
- Nováček
No myslím, že spíš ten idiot od forda je pravděpodobnější (prostě umí hlavně řízení a podvozky). Já teda strop nemám mokrej vůbec, jen jak je to žebrování tak tím mi tam někde teče... pokusím se zjistit až na to bude čas a chuť, odkud přesně to zatéká... no docela nové auta to jsou a takové řeklo by se banální problémy... takové problémy bych max čekal od hoodně starého auta nebo nějaké podobně staré dacie ... ale snad to vyřešíme.kkoollda píše:No mám ten samej problém ale v kombajnu chrstá tama voda pod plastem z levé strany u držáku na kabelky když otevřu kufr a take když prší hodně tak mam lehce mokrej rožek stropu také levá strana,bud to bylo bourane nebo to jsou uplní idioti ve fordu že neumí takovou primitivní věc ještě vyřešit.Ani do hloupé Šk.120 neteklo.....A to osvětleni spz mam take jedno zahnědlé.... Řekl bych že jejich konstruktér je asi pěkný kvítko
Všem dík za tipy a pomoc!!

- phofy
- Moderátor
- Kontaktovat uživatele:
Mě tam taky zatýkalo, ale problém u mě je, že mám zarezlej tak jeden šroub, že nejde vůbec povolit
a protáčí se v liště
Jinak jsem to utěsnil silikonem a dal jsem tam LEDky na osvětlení

- filuta
- Nováček
tak po dalším větším děšti zjištěno následující- v kufru naprosté sucho, auto stálo narovině (před tím bylo lehce čumákem z kopce) tak uvidím zda bude zase mokro při dalším dešti nebo ti opravdu zatéká jen, když to stojí z kopce... ale ať je to tak nebo tak má to ford špatně vyřešené ... což je škoda občas detaily dělají auto... až něco zase více vypozoruji dám vědět... dík všem
- filuta
- Nováček
jo a leedky na místo klasických světel jak má focus 2, nevím jak u ostatních focusů, ale jeden tu stojí kousek ode mě a má světla zadní z faceliftovaného focuse a předek normál jako já obyč. 2 a moc to k tomu neladí... ale asi to taky bude vypadat jinak na jiné barvě jinak než na jeho šedo modré než na aqua modré nebo černé... to bych rád naživo někdy viděl, abych si udělal reálný názor.
- lucky.jack
- Test driver
OT: filuta: v podpisu máš po faceliftu a tady píšeš, že máš před FL, a máš ho i v avataru...Tak jak to tedy je

- Radekjo
- Zkušený
Pokud je mokrý horní tapec v rohu u pátých dveří a navíc to stíká po žebrování tak to teče přes hagusy.
Rezavění osvětlení RZ je způsobeno chybným nalepením pěnového těsnění lišty z výroby. Demontovat lištu a přetěsnit. Při sundané liště ještě doporučím přetěsnit gumové těsnění spínače kufru.
Rezavění osvětlení RZ je způsobeno chybným nalepením pěnového těsnění lišty z výroby. Demontovat lištu a přetěsnit. Při sundané liště ještě doporučím přetěsnit gumové těsnění spínače kufru.
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)

RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro
- filuta
- Nováček
Myslel jsem facelift v roce 2007 - červené podsvícení atd... myslím že máš to samé jako já (proběhl někdy duben/květen 2007). Poopravím to v podpisu, ať to není zavádějící.lucky.jack píše:OT: filuta: v podpisu máš po faceliftu a tady píšeš, že máš před FL, a máš ho i v avataru...Tak jak to tedy je![]()
- lucky.jack
- Test driver
Já jsem to utěsnění provedl takhle http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view ...i když jsem stejně nakonec koupil chrom lištu a tahle mi doma zbyla.
- filuta
- Nováček
Díky za tip! Koukám na tvého focuse, že ho tedy hezky zvelebuješ... jen tak dál moc hezkej a s citem a pro lepší komfort atd vymazlenej focus.... Ale hlavně ať nám bez větších problémů všem slouží!lucky.jack píše:Já jsem to utěsnění provedl takhle http://www.ford-focus.cz/forum/download ... &mode=view ...i když jsem stejně nakonec koupil chrom lištu a tahle mi doma zbyla.