chcípaní motoru
-
- Nováček
chcípaní motoru
Zdravím..mam focus 1.6 zetec98
behem jízdy se mi dnes stalo asi 100krat ze mi zhasnul motor...pri jakemkoliv rezimu.proste zhasne a rozsviti se kontrolky....pokazde ale motor hned zase naskoci napoprve
Cidlo tachometru mi uz blbne dlouho ale nikdy mi motor nechcípal......
dalsi moznost volne kontakty a kabelaz to neni..prohledl jsem.....
nevite cim to muze byt,,,
jeste mi od rana svitila kontrolka baterie..coz jsem vyresil vymenou jednoho prehryznuteho kabliku....to s tim ale asi nesouvisi...
Nemohl mi ten hlodavec napachat neco s tim spjatym...cidlo kabel apod,,,,,,,???
diky za postrehy
behem jízdy se mi dnes stalo asi 100krat ze mi zhasnul motor...pri jakemkoliv rezimu.proste zhasne a rozsviti se kontrolky....pokazde ale motor hned zase naskoci napoprve
Cidlo tachometru mi uz blbne dlouho ale nikdy mi motor nechcípal......
dalsi moznost volne kontakty a kabelaz to neni..prohledl jsem.....
nevite cim to muze byt,,,
jeste mi od rana svitila kontrolka baterie..coz jsem vyresil vymenou jednoho prehryznuteho kabliku....to s tim ale asi nesouvisi...
Nemohl mi ten hlodavec napachat neco s tim spjatym...cidlo kabel apod,,,,,,,???
diky za postrehy
- petulak
- Test driver
Re: chcípaní motoru
Vyměn to čidlo a podívej se na voln. ventil.
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
kde to cidlo presne je?na prevodovce to vim ale ze ktere strany je kdz pod to vlezu,je tam toho totiz myslim vice.......
díky
díky
- petulak
- Test driver
Nechci tě podcenovat, ale dej to radši vyměnit do servizu.zetec16 píše:kde to cidlo presne je?na prevodovce to vim ale ze ktere strany je kdz pod to vlezu,je tam toho totiz myslim vice.......
díky
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... +rychlosti
-
- Nováček
O tom cidle jsem si toho tady precetl uz hodne a o samotne vymene taky ....
kazdopadne jsem se nikde nedocetl ze pri spatnem cidle motor zhasina....i kdz pritom budiky normalne ukazuji....
ze padaji rucicky apod. to chapu ale ze by i motor zhasinal ???auto jsem koupil a uz s tim byl problem a nejezdil jsem uz asi cca 5000km a nikdy se nestalo ze by motor zhasnul....jizda porad v pohode....
Az ted...
nevim jestli muze mit souvislost s tim ze se mi vybila spatnym zapojenim zesilvace baterie a cidlo mohlo odejit uplne....
dnes jsem zkousel vyndat a vycistit cidlo otacek motoru ale nepomohlo .....
kazdopadne jsem se nikde nedocetl ze pri spatnem cidle motor zhasina....i kdz pritom budiky normalne ukazuji....
ze padaji rucicky apod. to chapu ale ze by i motor zhasinal ???auto jsem koupil a uz s tim byl problem a nejezdil jsem uz asi cca 5000km a nikdy se nestalo ze by motor zhasnul....jizda porad v pohode....
Az ted...
nevim jestli muze mit souvislost s tim ze se mi vybila spatnym zapojenim zesilvace baterie a cidlo mohlo odejit uplne....
dnes jsem zkousel vyndat a vycistit cidlo otacek motoru ale nepomohlo .....
-
- Nováček
tak jsem zjistil pri dnesni zkusebmni jizde ze mi to chcipne i kdz tachometr jede a pocitadlo funguje tak to asi tim cidlem nebude co???nevite??
- vijaCZEk
- Zkušený
- petulak
- Test driver
[quote="petulak"]Vyměn to čidlo a podívej se na voln. ventil.[/quote]
To ti to mám psát 10krát???
Ona ta ŘJ- si bere moc udajů,z čidel, o kterých nemáš ani páru.
To ti to mám psát 10krát???

Ona ta ŘJ- si bere moc udajů,z čidel, o kterých nemáš ani páru.

-
- Nováček
no jo tak me hned nekamenujte....opravim si vse sam ale elektronika mi hlava moc nebere...
dnes jsem to cidlo postrikal asi tunou uvolnovadel a uvidime jestli to trosku pujde pri demontazi poznat

dnes jsem to cidlo postrikal asi tunou uvolnovadel a uvidime jestli to trosku pujde pri demontazi poznat
-
- Nováček
Takze opraveno,elektrikar prolezl celou kabelaz okolo motoru a udelal diagnostiku..
nicmene problem byl asi v byvale soustave lpg....kabelaz nebyla celkove odstranena a ted se to zaclo hadat....
Kazdopadne cidlo rychlosti jsem nechal vymenit take a kupodivu slo ven cele behem 2hodin...
takze asi pomohlo me neustale prostrikavani cidla mazacimi prostredky uz tyden pred samotnou vymenou....
procistena klapa i vaha vzduchu a vse kolem sani a auto ted slape paradne....konecne mi taky pocitaji kilometry....
nicmene problem byl asi v byvale soustave lpg....kabelaz nebyla celkove odstranena a ted se to zaclo hadat....
Kazdopadne cidlo rychlosti jsem nechal vymenit take a kupodivu slo ven cele behem 2hodin...
takze asi pomohlo me neustale prostrikavani cidla mazacimi prostredky uz tyden pred samotnou vymenou....
procistena klapa i vaha vzduchu a vse kolem sani a auto ted slape paradne....konecne mi taky pocitaji kilometry....