Vibrace na volnoběh
-
- Nováček
Vibrace na volnoběh
Zdravím. Mám Focus Turnier 1.6 16V 74kW, r.v. 2002, facelift.
Při dojiždění např.ke křižovatce, mi při dobržďování po sešlápnutí brzdy a zárověň sešlápnuté spojky vibruje celé auto, spadnou otáčky a hned zase vyletí zpět(děje se tak po zahřátí motoru)
Při staní se zahřátým motorem stačí:
1.pohnout volantem-auto vibruje, otáčky klesají a slábne podsvětlení budíků.
2.rozsvítit světla-auto vibruje.......
3.zapnout větrák-auto vibruje.......
4.zapnout rádio-auto vibruje.........
5.sešlápnout brzdový pedál-auto vibruje......
Prostě cokoli dalšího uvedu do chodu tak se objeví abnormální vibrace.
Auto je dovezeno z Německa a má údajně najeto 175tis.km
Závadu jsem reklamoval u prodejce hned první den po koupi ale stále trvrdí, že je to normální a že je vše v pořádku.
Rozhodně nejsem stejného názoru.
Předem děkuji za Vaše odpovědi
Při dojiždění např.ke křižovatce, mi při dobržďování po sešlápnutí brzdy a zárověň sešlápnuté spojky vibruje celé auto, spadnou otáčky a hned zase vyletí zpět(děje se tak po zahřátí motoru)
Při staní se zahřátým motorem stačí:
1.pohnout volantem-auto vibruje, otáčky klesají a slábne podsvětlení budíků.
2.rozsvítit světla-auto vibruje.......
3.zapnout větrák-auto vibruje.......
4.zapnout rádio-auto vibruje.........
5.sešlápnout brzdový pedál-auto vibruje......
Prostě cokoli dalšího uvedu do chodu tak se objeví abnormální vibrace.
Auto je dovezeno z Německa a má údajně najeto 175tis.km
Závadu jsem reklamoval u prodejce hned první den po koupi ale stále trvrdí, že je to normální a že je vše v pořádku.
Předem děkuji za Vaše odpovědi
-
- Nováček
- avrs
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Re: Vibrace na volnoběh
Mně napadlo něco jiného, mrkni se na silentbloky motoru. Mně se auto chovalo podobně, vibrace motoru se přenášely na karoserii a byl to spodní silentblok - http://www.mjauto.cz/_kfoto/febi22163.JPG Mrkni jestli není natržený nebo podobně...
Pokud Ti ale padají otáčky tak bych nejdřív vyzkoušel tu baterku, případně tlakovou hadičku pod beranama, jestli je v pořádku - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 5C4%258Dka , případně pohledat na fóru, těch možností je bohužel víc...
Pokud Ti ale padají otáčky tak bych nejdřív vyzkoušel tu baterku, případně tlakovou hadičku pod beranama, jestli je v pořádku - http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 5C4%258Dka , případně pohledat na fóru, těch možností je bohužel víc...
-
- Nováček
Dnes jsem dával novou baterku a vibrace stále přetrvávají..............
- petulak
- Test driver
Kolik máš otáček na volnoběch? Při vypnutých všech spotřebičů?
FF-1.8-16V-ZETEC-E, SPORT-hatchback
-
- Nováček
Otáčky mám na té druhé malé čárce když beru, že tam je velká na nule, pak malá,druhá malá a pak velká na 1tis.
- Black66
- Nováček
Tohle se tu už řešilo- dej si vyhledat kolísání otáček a tam jsou možnosti, co by to mohlo způsobovat. (hadičky odvětrávání klikovky, volnob. ventil, škrtící klapka...)
- gargulakj
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
JJ normální to bohužel je.. dělá mi to taky a věřím že další polovině lidí tady.. ale každý už si určitě zvyklVendigo píše: Závadu jsem reklamoval u prodejce hned první den po koupi ale stále trvrdí, že je to normální a že je vše v pořádku.

Focus r.v. 2002, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
Focus r.v. 2010, 1.6 benzín, 74KW
-
- Nováček
Tlaková hadička vyměněna .....problém přetrvává
- Cogito
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Zkusil bych důkladně vyčistit volnoběžný ventil, když to přestane, koupit rovnou nový, když ne, zkoušet dál....je tu o tom už dost psáno (viz. téma volnoběžný ventil) 

kladenské stříbro se sosákem na benzín 1.6 16V trend, 3-doors hatchback, r.v. 2000, Suntek 35, 16" Goodyear Hydragrip / Simota filter

- pkadecka
- Test driver
Mám stejný motor a stejný problém. To se dá řešit dvěma způsoby:
1) vyměnit volnoběžnej ventil za nemalý peníze, abys zjistil, že to stejně nepomohlo a pak to řešit dál a strkat do toho peníze...
2) vysrat se na to a jezdit, dokud ti motor nechcípá při zastavení, tak je to prkotina. Maximálně ten ventil můžeš vyndat a vyčistit benzínem, to tě nebude stát skoro nic a k ventilu je dobrej přístup.
1) vyměnit volnoběžnej ventil za nemalý peníze, abys zjistil, že to stejně nepomohlo a pak to řešit dál a strkat do toho peníze...
2) vysrat se na to a jezdit, dokud ti motor nechcípá při zastavení, tak je to prkotina. Maximálně ten ventil můžeš vyndat a vyčistit benzínem, to tě nebude stát skoro nic a k ventilu je dobrej přístup.
Pavel Kadečka
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
Mazda 6, 2.0i, 2004
Citroën Xsara, 1.4i, 2004
Ford Focus Turnier, 1.6i, 2002
-
- Nováček
Mám stejný problém,stejné auto a stejný motor (jen r.v. 2004) a taky mi to dělá - přesně tak jak to popisuješ..a podle toho co jsem na foru pročítal a co jsem různě slyšel tak to není vůbec ojedinělý,ale nikdo pořádně nevím čím to vlastně je..
Ford Focus mk2, 1.8tdci, 85kW, r.v. 2005
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
ahoj ... měl jsem stejný problém, při volnoběhu vibrace že jsem radši malinko přidával plyn aby mě z toho nebolela hlava
. vyměnil jsme palivový filtr a je klídek. volnoběh tichý a vibrace pryč. btw filtr jsem měnil z jiného důvodu ... ale tenhle efekt mě mile překvapil
.

Ford Focus, 1.6 Benzin, 2001, Liberec
- Koudy20
Zdravím měl jsem stim taky problem tak jsem koupil novej krokovej motorek a docela to šlo, ale když jsem zapnul klimatizaci tak to bylo hrozný nízké otačky a vibrace nedalo mi to a hledal jsem jestli nekde neni netěsnost. A nakonec jsem zjistil že konektor co jde ke krokáči měl povijetej jeden pin. nacvakl jsem ho zpět a všechno běží tak jak má 

-
- Nováček
Koudy20: Jaký krokový motorek myslíš? Volnoběh je přece u 1.6ky řízený volnoběžným ventilem.
Niemo: Já nakonec taky vyměnil palivový filtr a bohužel s volnoběhem žádná změna, ale po pravdě už na to prdim, nacpal jsem do toho už dost peněz a výsledek žádnej. Začínám si na to radši zvykat, dokud to nechcípá, tak je to drobnost (teoreticky).
Niemo: Já nakonec taky vyměnil palivový filtr a bohužel s volnoběhem žádná změna, ale po pravdě už na to prdim, nacpal jsem do toho už dost peněz a výsledek žádnej. Začínám si na to radši zvykat, dokud to nechcípá, tak je to drobnost (teoreticky).
Focus Kombi FL 1.6 16V 74kW Zetec SE 2002