Zůstal jsem stát a už nenastartuju

Odpovědět
huncut
Nováček
Nováček

Zůstal jsem stát a už nenastartuju

Příspěvek od huncut » 07.09.2012 21:25

Ahoj,

mám 1,6 74kw s úpravou na LPG (systém Stefanelli). Najezdil jsem 20tis km a žádný problém. Nedávno mi začalo auto cukat (při jízdě na plyn i na benzín), na plynu bylo cukání výraznější a postupně ztratilo i výkon (jako by jelo jen na tři válce). Diagnostika přes OBD hlásila "cilinder 3 missfire".

Nechal jsem vyměnit svíčky a v servisu se mrkli na to cukání (na benzín). Říkali, že našli netěsnost v místě přívodu plynu k válci kde to přisává vzduch. S plynařem jsme podezřelé místo utěsnili, i když jemu se tam problém být nezdál (jiný plynař než ten co to montoval) ale situace se nezlepšila (nebo možná mírně, ale to byl spíš pocit). Bohužel neměl diagnostiku na Stefanelli.

No pak si jedu po jižní spojce, zkusim přenout na plyn (zda je to po tom utěsnění lepší nebo ne) a v momentě přepnutí auto přestalo jet úplně. A zkončil jsem jak si někteří všimli takto http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 10&t=33172 :)

Nešlo nastartovat ani na benzín. OBD přes diagnostiku hlásila "Ignition coil malfunction" takže jsem šel po cívce (s tím že možná už odcházela a mohla i za to cukání). Dnes jsem jí vyměnil za novou a nic se nezměnilo.

Svíčky jsou nové, palivové čerpadlo (benzín) podle zvuku funguje, palivový jistič je zacvaknutý, cívka nová... Nenapadá vás co ještě zkusit? Auto při startování jakoby chytá, ale jen na moment na začátku a pak už jen baterka protáčí a ani ťuk.

Díky moc všem.

lucky.jack
Test driver
Test driver

Re: Zůstal jsem stát a už nenastartuju

Příspěvek od lucky.jack » 08.09.2012 09:18

Cívku máš novou nebo nějakou použitou? U nových origo cívek jsou tři způsoby zapojení, podle původního výr. čísla cívky. Tak jestli jsi jen špatně nezapojil kabely...
Přílohy
[Bez názvu].pdf
(194.17 KiB) Staženo 97 x
Focus III combi, 10/2011, 1.6 Ti-VCT 105 koníků

>Galerie< - Focus II combi 10/2007 Collection(mezifacelift), 1.6 TDCi 66 kW/214Nm - chip 81kW/245Nm

huncut
Nováček
Nováček

Příspěvek od huncut » 08.09.2012 20:45

Cívku mám novou, ale je to neoriginál (Meyle). Vypadá uplně stejně jako originál, tak jsem jí úplně stejně zapojil. Díky za tip, to tedy ještě prověřím, jestli se náhodou taky nezapojuje jinak.

foki
Admin
Admin
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od foki » 11.09.2012 22:54

aby to nebylo vadne PCM
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé