Přetěsnění motoru

Odpovědět
paulee196

Přetěsnění motoru

Příspěvek od paulee196 » 12.01.2017 20:09

Ahoj,
chtěl bych se zeptat, jestli někdo nemáte zkušenost s přetěsněním motoru u focuse, nebo spíše takto, motor mi cukal, tak jsem jel ke kamarádovi do dílny, aby se mi mrknul na svíčky, ty byly samozřejmě na konci životnosti, ale když už jsme je měli vyndaný, tak mi měřil kompresi a jeden válec ukazoval výrazně méně než ostatní a s přihlédnutím k tomu, že oleje to žere sakra dost mi řekl, že je nejspíše praklé těsnění pod hlavou, zajel jsem tedy k místnímu mechanikovi a chtěl jsem vědět, kolik by mě tato práce stála. Ten ovšem přišel s tím, že to nejspíše nebude těsnění pod hlavou, ale kroužky a že když se to dělá, tak se dělá přetěsnění celýho motoru, protože potom by to zbytek nemusel vydržet a řekl mi, že cena se pohybuje okolo 10k, což je celkem dost, proto se chci zeptat, jestli s tím nemáte někdo nějakou zkušenost, případně jak jste to řešili?
Jedná se o ford focus mk1 1.6 16v 74kw 1999.
Předem díky za odpovědi. :)

miki21
Test driver
Test driver

Re: Přetěsnění motoru

Příspěvek od miki21 » 12.01.2017 21:56

Tak dobře, dneska budu hodný. :mrgreen:

Zvolil jsi pro svůj dotaz naprosto nevhodnou sekci. Nejdřív se tu porozhlídni, jak to tu funguje.
Dále tady funguje funkce HLEDAT, kde po zadání klíčového hledaného výrazu a zvolením patřičné sekce, najdeš jistě odpovědi.
dpotřeba oleje- http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... d%5B%5D=67
tlaky ve válcích- http://www.ford-focus.cz/forum/search.p ... d%5B%5D=67
Ještě tě možná bude zajímat výměna motoru- http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... Bna+motoru

Pokud si to trocho přebereš a podíváš se na to rozumně, tak nejspíš zjistíš, že nějaké přetěsňování nemá smysl. Muselo by se totiž jednat o kompletní GO motoru se vším, co k tomu patří a vyjde to jednou tolik, kolik je hodnota Tvého auta. Svého času jsem taky tohle řešil, takže vím o čem mluvím. :wink:

(presunuto)
Fofo II 1,8 16v modrá combi
Funguje zde funkce HLEDAT Prosím,používejte ji před založením nového tématu.

vladka1
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od vladka1 » 15.01.2017 22:56

Kamaráda i s machanikem pošli do pr.... , jezdi dokud to jezdí a pak to hoď ze skály (nebo za babku kup celý shnilý auto s funkčním motorem)
Ekonomicky je překroužkování/ přetěsnění totální nesmysl, a s velkou pravděpodobností to je nesmysl i technicky..
Spotřebu oleje - nejlíp hustější olej, 5W40 nebo 10W40. Víc neinvestuj, nevypaltí se to. Taky jsem to řešil. ;)
FF MK1 kombík 1,6 74 kW FYDD 2004, 280 kkm

vitr73
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od vitr73 » 19.01.2017 16:20

presne tak..u 17 let stareho stroje je jakakoliv investice mimo natankovani benzinu nesmysl a vyhozeni penez :palec_nahoru: ..jezdit dokud to pojede nebo dokud pujde poresit STK...pak zahodit...
Ford Focus kombi 1.8 16V zmetec -E léta páně 1999
Byl Peugeot 309 1.4 zvaný Rozbuch-budiz mu vrakoviste lehke
Byl Daihatsu Applause 1.6 16V...zlaty auto.totalni nehoda na 483tis km
Byla Mazda 323 1.6 turbo rok 1990...prodan pro poruchu turba...

Odpovědět

Zpět na „Focus - benzínové 1998 - 2004“