Zdravim všetkých, mám problém s Focusom 1.6 74kw 2011 benzín no takto robí mi nervy voľnobeh keď je motor studený ako naštartujem normálne vyskočia otáčky a začnú padať na 800otacek motor ako keby chcel zhasnúť pár sekúnd kolisu
su a potom normálne sa dvihnu nad 1000 ale ide dole ako sa zohrieva motor . Za tepla je to dobré aj keď je teplý motor tak sem tam málinko sa všimne ale len keď pozerám inak ok , skúšal som zmerať tlak paliva po 4h od jazdí pripojil som tlakomer otočil kľúčom a ukázalo mi niečo pod 2 bari tuším že som všimol že trošku ručička aj išla dole , naštartoval som studeni motor ukazovalo okolo 4 Bari tlak po 5 min vypol hneď padlo na 3.5 Bari nech som tak a po 4-4.5h išiel som pozrieť a tlak bol zase pod 2 bari keď som odpojil merač žiadne palivo nevyšlo ako by malo byť pod tlakom ukazovalo máličko pod 2 bari a normálne som odpojil a nestriekalo palivo von čo mi je divné keď ukazovalo okolo 2 bar tlak. Skrtiaca klapka nová , map senzor, zapaľovacie sviečky, káble , cievka nič . A ešte niekdy keď pridám plin mám pocit ako keby malo turbo naozaj potiahne parádne ale väčšinou také že ide ono ale nemá ten ťah aj do kopca ked sa záťaži motor niekedy trošku cuka okolo 2000otacok nie som si istí ale nejak sa mi zdá že palivové čerpadlo blbne . Ranné štarty kolisu otáčky niekedy menej niekedy viac ako keby nedostával palivo pár sekúnd pár krát som nechal a zhaslo a potom naštartuje dobré ... Ma niekto nápad veľký text som napísal dúfam že pochopíte čo som chcel napísať . Ďakujem
Ford Focus mk2 1.6 74kw 2011 voľnobeh za studena
-
- Nováček
-
- Nováček
Re: Ford Focus mk2 1.6 74kw 2011 voľnobeh za studena
Inak vstrekovace som dával dole boli čisté a som aj čistil takým spôsobom mal som objednané s netu kde sa dá do plastovej tyče vtrek a potom plast na sprej zatlačí sa a potom dotýkať batériu aby sa robil impulz aby simulovalo ako robi vstrek v aute, keď som cez sprej skúsil výstreky pekne hádzali hmlu znamená že majú dobrý prietok a keď boli na aute ,vybral som vstreky komplet s lištou von a išiel som skúsiť štartovať aby som videl ako dávajú palivo pri štarte no a tu nehadzali takú hmlu skôr tak do vecka. A tým si myslím keď na sprej pekne dávajú hmlu a keď točíme motorom nemajú hmlu ale také ako keby boli upchate do vecka že palivové čerpadlo bude problém že je už slabé a nedáva dobrý tlak...
- gecko-x
- Pokročilý
umírá ti čerpadlo, zavčas ho vyměn, než tě to někde nechá stat
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007 byl
FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012

FoFo II 2,0i 107kW rv 2009
Ford C-max 1,6 ti-vct 77kW rv 2012

-
- Nováček
Toto som si aj ja myslel lebo niekedy ide ako keby malo turbo a niekedy také lenivé stláčam a nejde nejak ....Čudoval som sa že keď točíme motor na vstrekovace hádže do vecka nedáva taký hmlu a keď som skúšal čistiť trochu pomocou spreju prvý krát ako som stlacil na baterku tam pekne hmlu striekalo.... Skúsim vymeniť