Čau, pročetl jsem celé tvé vlákno. Koupil jsem C-Maxe 1,8 a nyní vychytávám mouchy. Měl jsem podobný problém akorát s tím ,že mě to při držení otáček kolem 1800 a lehkého "lechtání" plynového pedálu škubalo.
Zkusil jsem sundat a vyčistit škrtící klapku ,a na netu jsem si našel že může být problém s MAP senzorem ten je umístěný za škrtící klapkou pod sáním.
Když jsem ho vytáhl byl totálně zasviněný. Vyčistil a zkusil to projet a to škubání přestalo. Zkusil bych i tohle třeba ti to pomůže...
1.6 74kW - cukání kolem 2000 ot.
- Fíkus1596
- Zkušený

Re: 1.6 74kW - cukání kolem 2000 ot.
Ahoj, děkuji za reakci, ale to už jsem taky zkoušel. Dokonce jsem ho i měnil. 
- norias
- Nováček

Nikde sem si nevsiml ze zapalovaci civka a kable. Jinak klidne i rozvody u focusu staci fakt malo ja mel 2x problem na dvou focusech a museli je opravovat a muzou tvrdit ze ne atd. Staci sundat viko a zmerit = pravitko a horni uvrat . Jsou na to nastroje takova merka co se da do valce, jak je otvor svicky, vsak urcite vis. Pak test plynulosti plynu na neutral=nesmi skakat do 3000 a drzet. Pak jeste pri akceleraci do kopce jak se to dusi, tak to smeruje taky na rozvody, znamy mel natahnuty remen jak se to tam maci v oleji, 2 roky na to nikdo neprisel a pak ejhle.30k..
Ford focus combi mk2 1.6 16V 74kw HWDA
- Fíkus1596
- Zkušený

Rozvody jsou 3x zkontrolovány ve třech servisech a pak jsem si i koupil nástroje a zkontroloval sám. Vše ok. Zde olej máčený v oleji není. Otáčky rostou na neutrál plynule. Hlavně by to podle mě dělalo pořád. Když je třeba mlha a je vlhký vzduch, tak to jede krásně. Pak jsou dny, kdy to zlobí.