Klepání při sešlápnutí plynu
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Klepání při sešlápnutí plynu
Zdravím všechny, mám takový problém s klepáním. V momentě když jemně sešlápnu plyn do takové polohy že auto ani nezrychluje ale ani neubírá na rychlosti(prostě když se snažím udržet rychlost), ozve se záhadné klepání, nevím zda to jde z motoru nebo z kol, ale měl jsem to v servisu a nic nenašli, prej je všechno v pořádku, bylo to tam už dokonce dvakrát. Řekli mi, že tím že takhle jezdím, jezdím vlastně pod otáčkama!??
Jenže ono to dělá aji když jemně sešlapávám plyn tak na tom začátku to prostě vždycky proklepne. Dělá to od třetí rychlosti po pátou. Přijde mi ten zvuk jako by tam bylo něco vyklechtanýho, nebo uvolněnýho, a jakmile se to dostane do většího záběru tak to prostě přestane. Známej jezdil s tím mým fofem týden a říkal že mu to taky dělalo. Nějakej nápad co by to mohlo bejt?? Díky

Ford Focus 1,8 TDci Ghia, 85kW r.v. 2002, hatchback
-
- Nováček
Re: Klepání při sešlápnutí plynu
Foki by Ti jistě mohl odpovědět konkrétněji, ale toto ťukání když jde motor optimálně zlehka mi kdysi dělalo BMW a potom náš jeden firemní Focus /TDCI/ a oba odešli na dolním ojničním ložisku.
Samozřejmě, pokud můžeš lokalizovat, že tento zvuk jde z motoru. Ten samý zvuk dokáže i pístní čep.
Samozřejmě, pokud můžeš lokalizovat, že tento zvuk jde z motoru. Ten samý zvuk dokáže i pístní čep.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No na to že to dělá dost často nepodařilo se mi určit zda to jde třeba z podvozku od kol nebo z motoru, ale spíš bych řekl z toho motoru. V servisu to prý zvedly a koukaly na to a prej nic nenašli, na motor se nikdo důkladně nepodíval, ale zas jsem byl ted na pravidelný servisní prohlídce, kde by se na motor kouknout měli, ale řekl bych že jenom vyměnily filtry a olej a kapotu zavřeli. Jelikož tomu moc nerozumím nevím co se kontroluje atd.
-
- Nováček
Zkus ještě ohlídat, zda zaťuká při delším odstavení /přes noc/. V případě těch ložisek ztratí odstávkou tlak a než natlačí nazpět, zaklepe ihned po nastartování. Jinak běžným servisem tuto závadu nepoznáš, ale jedná se jen o můj názor, samozřejmě, že to nemusí být až takhle zlé.
Jak jsem již napsal, kdo dělá fordy stále, snáze by ti odpověděl, i když pokud to neuslyší, nebude se nikdo asi pouštět do konkrétnějších závěrů.
Jak jsem již napsal, kdo dělá fordy stále, snáze by ti odpověděl, i když pokud to neuslyší, nebude se nikdo asi pouštět do konkrétnějších závěrů.
FoFo II, 1,8 TDCi, 4/2006, jeansblue
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
No to je další problém, vždycky když vedle sedí mechanik tak to nikdy neudělá
Proto když to neslyší tak ani nemaj co opravovat:-) Podle toho co jsem vypozoroval, tak když auto nechám třeba týden stát nedělá to, ale když ho nechám stát třeba další týden tak to zas udělá, takže doba stání na to má asi trochu vliv. Třeba se ale aji stane že i po dni stání to neudělá.

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Tak dneska to začlo klepat pořádně. Auto celý týden stálo, když jsem vyjel tak to bylo v pohodě, celý město i kousek za městem pak to ale začlo klepat, klepalo to dokonce i když jsem měl pořádně sešláplej plyn a auto bylo v záběru. Ještě se chci jednou zeptat, nesetkal se s tím někdo?? Chci být připravenej na vše, aby mi auto ze servisu zas nevrátily...