Zdravím,
po nebo při vytrvalém dlouhém dešti sednu do auta, rozjedu se, tak při zabrždění, mi teče voda ze světla na středě interiéru nad řadící pákou.
Jakoby se tam voda kumuluje v nějakém "zásobníku" prohlubni a pak při brždění se voda ze zásobníku přeleje a vytéká.
Zatím se neidentifikoval kudy se tam voda dostane nenapadá vás nějaké tipy ?
Testoval jsem venkem přes anténu, kde jsem nalil dvě konve vody, ale zdá se že tudy to nejde.
Druhá věc na kterou se chci zeptat je jak mohu rozdělat světýlko na střeše nad řadící pákou, abych tam ty plasty neulomil ?
PS: mám FF combi 2006
Díky za vaše rady ...
Kape voda do auta přes světýlko nad řadící pákou
-
- Nováček
Kape voda do auta přes světýlko nad řadící pákou
Ford Focus kombi 1.5 EcoBoost 2015, 110k
- Anndy
- Test driver
Re: Kape voda do auta přes světýlko nad řadící pákou
Svetielko jednoducho vypáčiš. Najistejsie je pozriet si navod k fordu, tam su aj obrazky k tomu.
Bud to tecie antenou (podla mna najpravdepodobnejsie) alebo mozno tesnenim celneho skla (aj ked pochybujem) alebo zlym zvarom strechy niekde (aj ked neviem presne, ako ma ford strechu robenu).
Chod do servisu, alebo skus pretesnit antenu.
A stropny tapacirung ti nepremoka?
Bud to tecie antenou (podla mna najpravdepodobnejsie) alebo mozno tesnenim celneho skla (aj ked pochybujem) alebo zlym zvarom strechy niekde (aj ked neviem presne, ako ma ford strechu robenu).
Chod do servisu, alebo skus pretesnit antenu.
A stropny tapacirung ti nepremoka?
-
- Nováček
Osobně jsem si myslel ze to bude antenou, zkusil jsem na anténu nalít dvě konve vody, ale to kapání se neprojevilo.
Tepecirung je naprosot suchý, není tam ani sebemenší náznak vody ... naštěstí.
Čím navrhujete a hlavně jak uděsnit tu anténu ?
Říkal jsem si že bych sundal ten plast kolem toho světla ale vubec nevím jak na to abych to neurval, tak jestli tady není někdo kdo to už třeba sundával.
Tepecirung je naprosot suchý, není tam ani sebemenší náznak vody ... naštěstí.
Čím navrhujete a hlavně jak uděsnit tu anténu ?
Říkal jsem si že bych sundal ten plast kolem toho světla ale vubec nevím jak na to abych to neurval, tak jestli tady není někdo kdo to už třeba sundával.
- Rendy
- Nováček
Prkny,jen dotáhni anténu a mělo by to byt v poho,když ne tak vyhodit anténu ven namáznout dosedací plochu silikonem a zpět a dotáhnout a utřít ten silikon co vyleze trošku ven
a jinak vytáhneš jen to plexi,ten plast ne a v poho povolíš anténu 

- Quickie
- Moderátor
svetlo vypáčiš celé nejakym skrutkovačom.. ked to budeš robiť, tak vypačuj od čelného skla.. je tam taký plechový jazýček
-
- Nováček
Chlapy díky moc, zitra se na to vrhu a napíšu !!
- zuntak
- Junior
jj podle mě je to také anténou nebude těsnit guma nezi kastlí a plastovým džákem anteny,a když tam ne tak bych viděl skulinku u předního okna někde v rohu za gumou ale spíš ta anténa