bzučanie pri polohe kluca II
- branox
- Nováček
bzučanie pri polohe kluca II
Mozno tomu nice nie je, ale opytam sa. Ked otocim klucom do polohy II (dva), kontrolky sa rozsvietia, zacne v aute jemne bzucat, nie silno hlasitost asi ako ventilator na jednicke, ventilator to nie je, ten sa zapne asi o sekundu a pol, radio je vypnute a bzuci to stale aj ked nastartujem a jazdim s tym... Auto je fungel nove.
Na predchadzajucom aute co som mal Rover 414 (mal plnu vybavu, plno elektriky) mi nic tak nebzucalo, preto sa pytam, ci je to ok.
Na predchadzajucom aute co som mal Rover 414 (mal plnu vybavu, plno elektriky) mi nic tak nebzucalo, preto sa pytam, ci je to ok.
Ford C-Max, 1,6 Duratec 74kw, TrendX, Vision blue, 2008

- Stehnak
- Test driver
Re: bzučanie pri polohe kluca II
Rikas ze to bzuci i po nastartovani?
Pise se tu o:
- bzuceni palivoveho cerpadla pred startem (to slysim i ja)
- nejakem otevirani/zavirani recirkulacni klapky (vzduch z venku / vnitrni recilkulace)
Pokud by teoreticky byl vadny "koncak" (ci proudove rele ktere zastavi privod proudu kdyz je dosazena koncova poloha) tak by motorek klapky mohl byt stale v zaberu...
Pise se tu o:
- bzuceni palivoveho cerpadla pred startem (to slysim i ja)
- nejakem otevirani/zavirani recirkulacni klapky (vzduch z venku / vnitrni recilkulace)
Pokud by teoreticky byl vadny "koncak" (ci proudove rele ktere zastavi privod proudu kdyz je dosazena koncova poloha) tak by motorek klapky mohl byt stale v zaberu...
Kia Stinger 3.3 V6 T-GDI AWD 2019 / Ford Mondeo ST 220 2006 / Nissan Leaf 24 kWh 2012 / byl Ford Focus 1.6 16V 1999
-
- Test driver
uplne normalne...proste elektronika sa pripravuje na pracu 

- silverwolf
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
píše, že pořádbranox píše: bzuci to stale aj ked nastartujem a jazdim s tym...

Ford Focus II, 1,6 Trend, Red Tango, r.v.2006.
Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

Suzuki Samurai 1,3 MPi r.v.neznámý - černobílý lesní dělník

- branox
- Nováček
tak som sa bol pozriet u predajcu v showroome na taky isty c-max, otocil som klucom do polohy II a robilo to to iste ako v mojom, jemny bzukot, cerpadlo bolo tiez pocut ako zabzucalo a cvaklo, ale ten bzukot tam ostaval tak ako v mojom, potom som sadol vedla do noveho focusa kombi, myslim ze to bola 1,8 benzin, tak som si to aj tam vyskusal aj tam a ten bol pekne ticho. Asi je to na c-maxe normalny stav, ked to robil aj dalsi uplne novy, nebudem radsej o tom rozmyslat, auto slape dobre. Keby sa to nejak zvrhavalo dam vediet.

- jao
- Nováček
A keď vypneš motor, vyberieš kľúč a zostaneš pár minút v aute sedieť, budeš počuť zabzučanie motorov znovu. Vtedy sa auto uloží spinkať 

Ford Focus II 1.8 TDCi combi - 5400 km 6.5 l/100 km
- branox
- Nováček
veelmi vtipne, pod si sadnut do mojho auta a uvidis sam...

- jao
- Nováček
Nemyslel som to ako vtip. Ja keď som sa vytešoval s niečim v aute po príchode na parkovisko, tak po pár minútach sa mi zrejme zavrú prieduchy z klimatizácie a asi to naftové čerpadlo ?
Celkom zaujímavý zvuk zrejme z krokových motorčekov.
Ak vypneš klímu / kúrenie, robí Ti to stále ?
Ford Focus 1.8 TDCi combi 12/2008 - 3400 km 6.8 l/100 km
Ak vypneš klímu / kúrenie, robí Ti to stále ?
- branox
- Nováček
elektronika jemne bzuci stale odkedy sa rozsvietia kontrolky, aj ked nastartujes a motor ide, klima, kurenie, ventilatory, radio, povypinas a je to tam stale na pozadi, ked s tym jazdis, tak to samozrejme nepocujes, ale ked zastanes na krizovatke tak si to vsimnes, na inych autach co som mal, som taky bzukot nepozoroval preto mi to pride trochu divne, ale ako som pisal vyssie sedel som v dalsom novom rovnakom c-maxe a bolo to to iste takze asi to bude "normalne", aj ked ma to trochu znervoznuje pravdupovediac, ked to auto je nove. No a ked ho vypnes, tak potom uz ani necekne.

- jao
- Nováček
Asi inak riešená elektronika. Žeby čerpadlo paliva ?
Zajtra skúsim povypínať všetky spotrebiče, ako si písal, či niečo budem počuť.
Zajtra skúsim povypínať všetky spotrebiče, ako si písal, či niečo budem počuť.
- branox
- Nováček
čerpadlo to nebude, to si pred startom zabzuci, cvakne a uz ho nepocut..

- Quickie
- Moderátor
tiež som sa sprvu zlakol že sa mi auto ide hadam rozložit na parking alebo čo.. kua nešlo mi to do hlavy.. potom som to počul aj v zirafakovom focuse, tak to tak asi ma byt a vsetko je zrejme v poho.. aj ked doteraz nevim co su to za zvuky.. asi dve minutky po vypnuti motora mi to zachrčí a stichne..jao píše:Nemyslel som to ako vtip. Ja keď som sa vytešoval s niečim v aute po príchode na parkovisko, tak po pár minútach sa mi zrejme zavrú prieduchy z klimatizácie a asi to naftové čerpadlo ?
- branox
- Nováček
rozpraval som dnes s mecahnikom z fordu a povedal mi ze to bzucanie robi snimac teploty kabiny, ked je v aute automaticka klima.

- Anndy
- Test driver
ja pocujem brutalne, ked zopnu dialkove svetla. - niekde v oblasti skrinky pred spolujazdcom.
- killerhammer
- Test driver
to pocujes relatka zo skrinky pred spolujazdcom
v mondeu zasa pocut relatka ked sa zopinaju stierace, hanba neskutocna, ked niekoho veziem
inac na fofe mi zacalo bzucat radio, presne ako ste pisali na zaciatku tohto vlakna, bzucalo to ako keby chytalo nejaky sum, take brumenie aj ked bolo vypnute ihned po zapnuti zapalovania. zacalo to niekedy na konci decembra, uz som sa chystal do servisu ale asi po 2 tyzdnoch to prestalo
tak neviem
podla mna ked na aute zapnes zapalovanie (a nemas zapnutu klimu, radio, proste nic) malo by byt uplne ticho vnutri (samozrejme palivove cerpadielko zapocujes to je len na par desiatok sekund, potom sa vypne)
inac ten snimac teploty ze bzuci
to je co za volovina
to je nejake mechanicke zariadenie

v mondeu zasa pocut relatka ked sa zopinaju stierace, hanba neskutocna, ked niekoho veziem

inac na fofe mi zacalo bzucat radio, presne ako ste pisali na zaciatku tohto vlakna, bzucalo to ako keby chytalo nejaky sum, take brumenie aj ked bolo vypnute ihned po zapnuti zapalovania. zacalo to niekedy na konci decembra, uz som sa chystal do servisu ale asi po 2 tyzdnoch to prestalo

podla mna ked na aute zapnes zapalovanie (a nemas zapnutu klimu, radio, proste nic) malo by byt uplne ticho vnutri (samozrejme palivove cerpadielko zapocujes to je len na par desiatok sekund, potom sa vypne)
inac ten snimac teploty ze bzuci