Právě je 17.07.2018 22:09



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2266 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 152  Další
 Tempomat 
Autor Zpráva
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2008 15:55
Příspěvky: 2143
Bydliště: Třinec
Odeslat Tempomat
NAVOD: viewtopic.php?f=185&t=22847

Nehledal jsem, zda tady podobné téma již existuje, jen jsem zadal do vyhledávaní "tempmat" a nic. Chtěl jsem se zeptat majitelů FoFo II, kteří tempomat mají, jestli by zde nemohli hodit foto jak tato záležitost vypadá a popsat jejich zkušenosti. Uvažuji o montáži do svého FoFo II, jen nevím, kolik celá věc stojí i s montáží atd. Včera jsem si sjel s otcovým Passatem a musím hodnotit tempomat jako super věc. Jedná se hlavně o jízdy v obcích. Často jezdím na Slovensko na lyže, kde od února platí také 50km/h a už jsem platil eura :? Můj názor je, že dokáže také šetřit palivo. Děkuji za příspěvky. postak

_________________
galerie


22.03.2009 12:03
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 2487
Bydliště: Bratislava - SVK
Odeslat Re: Tempomat
Nenasiel si to mozno preto, ze si zadal "tempmat" namiesto "tempomat". Mne to vyhodilo 3 str. prispevkov. Najlepsia tema pre teba bude asi tato. :wink:

_________________
Je: Skoda ST: Fabia 1,4 16V white devil
Bol: Ford Focus II Sedan, r.v. 2005, 1,6 74kW | Obrázek
Obrázek Obrázek
Obrázek


22.03.2009 12:12
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 22.11.2008 15:55
Příspěvky: 2143
Bydliště: Třinec
Odeslat Re: Tempomat
Tak jsem si přečetl odkaz na předešlý topic, který už někdo zakládal a zvedá se mi žaludek. Focus si mě získal svými jízdními vlastnostmi, ale co se týká různých konstrukčních záležitostí, tak to stojí za prd. Ale to je klasicky Ford. Proč něco dělat jednoduše, když to jde složitě. Asi tímto heslem se řídí inženýři ve Fordu. Otec má VW Passat rv.02, tempomat ho i s montáží stál 2500kč. Tomu říkám dobrá investice. Tempomat je ovládaný na levé páčce od blikačů. Páčka se koupila nová ze Superbu, stála 1700kč, shodila se palubka, zapojilo se, čiplo se to přes řídící jednotku a bylo. Práce na jedno odpoledne a bylo. Ale dávat desítky tisíc za tempomat....to ne. Každopádně bych uvítal aspoň uživatele, kteří tempomat ve FoFo II mají, jak jsou spokojení s ovládáním a jak funguje. Díky postak.

_________________
galerie


23.03.2009 18:05
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 10.08.2008 21:07
Příspěvky: 4967
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
No funguje tak ako v kazdom inom aute. cize dobre :). Vyhodou je ovladanie na volante (aspon si myslim, ze na 99% na fofo2 byva tam - neviem ako to byva /ak byva/ pri trojramennych volantoch), vyrazne lepsie ako packou. Nevyhodou, ale len kratkodobou je, ze tie tlacitka nie su podsvietene, cize za tmy musi nastupit hmat.
Na druhu stranu, tlacitka su hmatovo odlisene a po par pouzitiach si to zapamatas lahko.

_________________
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek
Obrázek


23.03.2009 18:43
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 19659
Bydliště: České Budějovice
Odeslat Re: Tempomat
mam volant s tempomatem a jednou jsem delal Cmaxe sice 1,6tdci ale pres diagnostiku jsem to zapnul .takze by to chtelo vyzkouset

_________________
Odpovědi lehké - 100,- Kč
Odpovědi, při kterých
se musí myslet - 240,- Kč
Vážné odpovědi - 340,- Kč
Odpovědi na hloupé
a zbytečné otázky - 400,- Kč
specialní sazba :
otázka, na kterou jsem už dříve odpověděl - 500 Kč


23.03.2009 18:44
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 5144
Bydliště: Banská Bystrica / Slovensko
Odeslat Re: Tempomat
k trojramennemu volantu sa tempomat vobec neda dat :idea:
tlacitka su nepodsvietene a je ich vela (5), zle sa ovlada v noci
stacili by 3 (+, -, set/res)

_________________
Ford S-Max 2.0 TDCi, LimitedX 2014, 120kW, Frozen White Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek
bolo: Ford Focus II 1.6 Ti-VCT GhiaX 2007, 85kW, Ocean Blue Obrázek


23.03.2009 19:02
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 10.08.2008 21:07
Příspěvky: 4967
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
vacsina tempomatov ma 5 tlacitok. Resp. je funkcia On/OFF plus 3 ks - plus - minus - res.

_________________
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek
Obrázek


23.03.2009 21:12
Profil E-mail
Zkušený
Zkušený
Uživatelský avatar

Registrován: 26.03.2008 15:42
Příspěvky: 1835
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
tiez si myslim, ze by stacili 3 tlacitka (alebo dokonca len 2 -> set/+, res/-). Naco su tam napr. on/off? Vzdy po nastartovani treba zmacknut on, aby to vobec fungovalo. Nechapem, tempomat ma byt vzdy pripraveny.
Ale maju to tak aj ine znacky, asi sa dohodli, ze to treba skomplikovat.

_________________
Ford Focus ST mk3, 184 kW
Obrázek


23.03.2009 21:39
Profil
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 10.08.2008 21:07
Příspěvky: 4967
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
on off je tam asi preto aby to niekto nahodou omylom neaktivoval a nemal potom problem. urcite nejaky americky dement s automatom a este by pindal, ze auto ide hocikedy samo.

_________________
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek
Obrázek


23.03.2009 22:14
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 06.11.2008 09:30
Příspěvky: 87
Bydliště: Big city
Odeslat Re: Tempomat
Ja jsem spokojenej.Pracuje,jak ma.Na volantu mi to nevadi.Akorat to podsviceni :(

_________________
Snížil jsem výkon.1,8 20VT 167 kw ->1,8 Tdci 85 kw Focus combi 2007.Ach jo.Ale zase ta spotreba!!!!
Obrázek


24.03.2009 09:48
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 08.07.2008 09:48
Příspěvky: 183
Bydliště: Trnava, SK
Odeslat Re: Tempomat
Veru to podsvietenie by bodlo. Ale inac funguje bez chyby a na dlhe cesty je to paradna vecicka 8)

_________________
Ford Focus combi 2 Ghia, diamtova biela, 1,6TDCi 80kW 10/2005 Obrázek


24.03.2009 17:01
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 5144
Bydliště: Banská Bystrica / Slovensko
Odeslat Re: Tempomat
na mondeu to uz je podsvietene 8)

_________________
Ford S-Max 2.0 TDCi, LimitedX 2014, 120kW, Frozen White Obrázek
bolo: Ford Mondeo Wagon MK4 2.5T BusinessX 2009, 162kW, Hypnotic Silver Obrázek
bolo: Ford Focus II 1.6 Ti-VCT GhiaX 2007, 85kW, Ocean Blue Obrázek


24.03.2009 20:20
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 04.12.2008 19:38
Příspěvky: 19
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
Tiež rád používam tempomat. V meste je to dobré kvôli dodržaniu rýchlostných limitov.
Na mojej pravidelnej trase sa strieda 50-tka s 80-tkou a 90-tkou .
Zapnem tempomat na ľavej strane, plynom sa dostanem na potrebnú rýchlosť a už len stlačím stredné plusko. Keď chcem ísť 90, plynom sa dostanem na 90 a znova stlačím len plusko. Takže je to easy na ovládanie.
Keďže je najviac používané plusko v strede vpravo na volante, podsvietenie pre mňa nieje nutné.
Tempomat vypínam spojkou, alebo brzdou a znovu ho aktivujem vrchným tlačítkom RES nad pluskom.
Na diaľniciach mám väčšiu spotrebu s tempomatom, v meste menšiu.

_________________
Ford Focus II 1.8 TDCi combi - 5400 km 6.5 l/100 km


24.03.2009 22:09
Profil E-mail
Test driver
Test driver
Uživatelský avatar

Registrován: 10.08.2008 21:07
Příspěvky: 4967
Bydliště: Bratislava
Odeslat Re: Tempomat
ja puzivam tempomat tak casto ako rucku. Uz som si zvykol, ze hned po starte lavou rukou zapinam on - namiesto svetiel, tie su auto. :D

_________________
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek
Obrázek


24.03.2009 22:44
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 454
Bydliště: bratislava
Odeslat Re: Tempomat
este by sa hodilo aby si clovek mohol navolit do pamate rychlosti :D napr. 50,90,130

_________________
Ford FOCUS II 1.6 16v Duratec Ti - VCT ghia (115 k) 2006 K&N Air Filter
Obrázek
Obrázek


25.03.2009 13:24
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2266 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3, 4, 5 ... 152  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Gunsmith a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.