Právě je 17.07.2018 22:10



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 152  Další
 Tempomat 
Autor Zpráva
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 07:31
Příspěvky: 1163
Odeslat Tempomat
Dobre chapu,diky. Kazdopadne musi byt rozdil teda i ve verzich pcm protoze tou stejnou verzi IDS nemam na svym aute problem. Muze teda pomoct cisty preprogramovani PCM? Nekde o tom uz bylo neco psany, moc se mi to ale nezda, ale zkusit to muzu kdyz nepomohla pouha aktualizace pcm

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


03.02.2018 11:04
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 03.02.2010 22:19
Příspěvky: 68
Bydliště: BA - SK
Odeslat Re: Tempomat
nie , pri pripajani ids mus byt kluc O , potom ta ids vyzve zadat ID pcm rucne a atd .

Fofan napsal:
Muze teda pomoct cisty preprogramovani PCM?


03.02.2018 12:48
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 07:31
Příspěvky: 1163
Odeslat Tempomat
To chapu, tim sem taky myslel cisty preprogramovani a ne aktualizaci, mozna to spatne vyznelo

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


03.02.2018 13:40
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha 4
Odeslat Re: Tempomat
Ahoj řeším aktivaci tempomatu na FoFo 2010 MKII facelift. Mám FoCom, Forscan Změna v BCM a IC je ok tam se tempomat nastavil ale teď je otázkou PCM. Konfiguraci jednotky mi to nabídne ale je tam nějaký VID blok konfigurace a to už jsem neotvíral. Nevím co na mě vyběhne.
Jak je to s kodováním přes IDS? Nebo neví někdo co ten VID blok znamená?
Díky moc za info

_________________
Mondeo 10 2.0TDCI, Mondeo 98 1.8 16V


28.02.2018 11:53
Profil
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 13837
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Tempomat
musis prehrat fw v jednotce PCM, pri cemz se Ti zpristupni prepis VID bloku

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


28.02.2018 12:02
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha 4
Odeslat Re: Tempomat
Děkuji za info a v tom VID bloku je to přepis dat nebo zaškrtnutí kolonky? Ale to mi asi nepovíš jak je to ve FoComu viď :cry:

_________________
Mondeo 10 2.0TDCI, Mondeo 98 1.8 16V


02.03.2018 09:54
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 07:31
Příspěvky: 1163
Odeslat Tempomat
Prave prehravam jednotku pomoci IDS ze stejneho duvodu a porad sem ma mrtvym bode - data error a hotovo

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


08.03.2018 11:33
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 13837
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Tempomat
co HLEDAT?
viz predchozi stranka dole

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


08.03.2018 14:20
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 27.01.2013 07:31
Příspěvky: 1163
Odeslat Tempomat
Nevim jestli to byla odpoved pro me ale ja uz to mam vyreseny. Preprogramovani jednotky sem na tom dneska provedl asi 6x, z ruznych duvod, casto pad programu a vypisovani chyby o nezdareni programovani atd, duvod neznam. Kazdopadne k tomy nejdulezitejsimu, konkretne u tohodle focuse - ff2 2008 2.0l duratec nelze otevrit polozku otacek rychlosti - vypise error. Nicmene pri cistem preprogramovani PCM (neni mysleno aktualizace) se dostanete do faze kdy je potreba zadat prevodovy pomer, velikost kol, z ceho ma brat otacky, a vlastne vse co ma byt v menu nastaveni otacek a rychlosti takze i RIZENI RYCHLOSTI (TEMPOMAT) - nastavit na enabled, dokoncit programovani a je hotovo. Upozornuji ze jsem pouzil originalni IDS a VCM, zadnou cinu, nicemene se to neobeslo bez problemu, IDS uz neni to co byvala yakze pokud mate kvalitni interface tak bych se nebal alternativ v podobe FoCom, forscan atd. K tomu se vaze moje otazka protoze ty sw neznam. Je programovani jednotek u techto programu nejaky problem nebo je to bez problemu? Rad bych to zkusil, pouzivat na to budu interface fordiag od Tomina, verim mu nejvic co se kvality tyce. Diky

_________________
Ford Focus Mk2-07 1.6L Duratec 16V PFI (100PS) Sigma, Černá Panther (met)
Ex. Ford Focus Mk1 2.0 Zetec
Obrázek


08.03.2018 21:36
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 24
Bydliště: Praha 4
Odeslat Re: Tempomat
Kodoval jsem s ELMCONFIgem a při kodování padlo BCM. Od té doby používám na BCM FoCom. Mám ho originál žádný klon. Jsou věci které mě na FoComu serou jako je celkový test auta ten nefunguje tak jako ve Forscanu. FoCom projíždí všechny jednotky i když v autě nejsou což Forscan nedělá ten si vyjede pouze jednotky které v autě jsou a při celkovém testu je o hodně rychlejší naž FoCom protože šahá i tam kam nemá :D . D IDS jsem dělal ale nejsem sní kamarád přijde mi to jako nejsožitější diagnostika ze všech. Když se sní člověk naučí tak asi OK ale já její systém nepochopil. Spojil bych Forscan s Focomem a bylo by to super

_________________
Mondeo 10 2.0TDCI, Mondeo 98 1.8 16V


09.03.2018 10:55
Profil
Uživatelský avatar

Registrován: 10.03.2018 10:46
Příspěvky: 1
Bydliště: Louny
Odeslat Re: Tempomat
Tak už mám také tempomat, dlouho jsem o něm přemýšlel až jsem se odhodlal. ZaQik namontoval natáhl kábliky, aktivoval v gem, pak baterii nabíječkou oživil (už je chudák asi v horším stavu jinak bych neodjel) no a tempomat skvěle funguje takže za mě velký dik


22.03.2018 19:15
Profil E-mail
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 07.04.2015 23:38
Příspěvky: 192
Bydliště: Holešov
Odeslat Re: Tempomat
ZaQik napsal:
Pokud chcete pouzit nejakou univerzalni packu na ovladani tempomatu, hledejte tu, ktera ma odpory v kiloohmench:
"ON" 1,12
"RES" 0,6
"SET +" 0,3
"SET -" 0,12
"OFF" 0

Nebo si muzete vyrobit tlacitka vlastni a zariznout je do boku volantu; schema pro spojeni odporu:

Chapu to dobre? Z červenočernýho konektoru mi jdou dva vodiče. Pokud je spojim pres 0,12kOhmu, tak rj bude vedet, ze chci On
Pokud s0,3kOhmu, tak + a bez odporu, jen je spojim, tak off? Takze mi stačí ke kazdemu tlacitku koupit potrebny rezistor, viz výše a RJ podle odporu bude vedet co jsem zmackl?
Nebo jak ja chapu spodni schema se mi resistory sčítají?
Omlouvam se za hloupy dotaz, chcu zitra nakoupit potrebny material a upravit 3-raminko

_________________
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007
FoFo C-max 1,8 16V 88kW rv 2003
Obrázek


03.04.2018 13:00
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 13837
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Tempomat
ano, bud si udelas ke kazdemu tlacitku odpor nebo si postavis odporovy delic, jak je to v originale

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


03.04.2018 14:18
Profil
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 07.04.2015 23:38
Příspěvky: 192
Bydliště: Holešov
Odeslat Re: Tempomat
Dekuju za rychlou odpověď a mam jeste jednu otazku. Je tam nejaka tolerance? Kdyby nebyly zrovna ty vypsany hodnoty?

_________________
FoFo II 1,6 16V 74kW rv 2007
FoFo C-max 1,8 16V 88kW rv 2003
Obrázek


03.04.2018 14:29
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 13837
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: Tempomat
ano, neco malo tam je

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


03.04.2018 14:31
Profil
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 2266 ]  Přejít na stránku Předchozí  1 ... 144, 145, 146, 147, 148, 149, 150 ... 152  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Google [Bot], Gunsmith a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.