Rádio 6000CD nepřehrává CD
- ondora
- Nováček
Rádio 6000CD nepřehrává CD
Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli se někomu nestalo to, že najednou nešly přehrávat cédéčka na rádiu 6000CD pro FoFo II. CD se zasune, ale rádio nahlásí CD error. Ty samé cd jsem už v tom samém rádiu přehrával. Zkusil jsem tedy vypnout a zapnout rádio a cd zase šly přehrávat. Díky za odpověď.
FORD FOCUS KOMBI SPORT TDCi 85kW 02/2006 stříbrná metal
- rainmann
- Junior
- Kontaktovat uživatele:
Myslím že to není problém jen rádia ve Fofo2.Pokud vím stává se mi to skoro u každého rádia s CD.Většinou je to tím že ty Cd-čka jsou hodně používána(tudíž špinavá či jinak poškozená).Většinou to vyřeším tím že jej otřu o kalhoty.
Samozřejmě Tvůj problém může být i v něčem jiném, ale je to jedna z možností, ketrá se mi osobně stala ta 50x. 

- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- venda65
Mám rádio MNE 6000 MP3 a měl jsem ten samý problém. Po vložení CD, které dříve normálně hrálo se zobrazil nápis „Check disk“ a CD se vysunulo ven, nicméně rádio hrálo normálně. Myslel jsem že CD je vadné nebo že je zaprášená čočka od laseru. Nebyla. Pokus o vyčištění laseru byl bezvýsledný stejně jako výměna CD. Tady moje pokusy o léčbu svépomocí skončily a obráti jsem se na odborníky u Forda (Mlčák Teplice) s tím, že opravy neprovádí a řeší to pouze výměnným způsobem, případně výměnou ze repasované a že doplatím rozdíl v ceně (cca 5000,-) ale bohužel můj typ není dostupný a nové stojí cca 20 tisíc Kč. Děkuji nemám zájem, zeptám se v opravně elektroniky v okolí. To bude vadný laser říká opravář. Zpravte to povídám já. Bohužel není dostupný servisní manuál a na součástce není žádné označení, tudíž nelze sehnat. Žabař, zkusím štěstí u odborníků v Praze, (http://www.autoradiaservis.eu) říkám si a telefonuji. Ano tato rádia opravuji, říká technik, zrovna mám jedno takové na stole, rychle ho k nám pošlete. Stalo se. Tak jak to vypadá, ptám se. Bohužel zrovna tuhle součástu nejsem schopen sehnat, ale mohu si ten váš vrak ponechat a vám prodám jiné MNE 6000 CD (bez MP3) za doplatek 3500,-. Děkuji nechci, pošlete to zpět. Mám štěstí, na inzerát sháním stejné rádio s poškozeným knoflíkem ovládání hlasitosti a bez čelního panelu ale údajně s funkční CD mechanikou. Výměna svépomocí, (čtyři šroubky držící mechaniku a jeden konektor) za čtvrt hodiny bylo rádio zpět a CD zase hraje. Tolik moje zkušenost s opravou. Přeju hodně štěstí.
- HORST
- Test driver
Nevim, jestli ti muj prispevek pomuze, ale podobne problemy se me stavaly sice na Fofu 1, ale po case jsem vysledoval, ze to dela jen pokud je v aute vetsi vlhkost a zima!?
Tedy hlavne kdyz byl snih a voda se z koberecku asi odparila a tim padem se mozna dostala i na povrch CD-cka!
Pokud jsem CD vytahl a vysusil (otrel), hralo to pak normalne.
Nebo slo take chvilku jet "bez muziky" a po case, az se auto zahralo a asi vysusilo i CD, hralo opet normalne.
Ale to je jen takovy osobni postreh, ktery nemusi byt pravda u vsech.
Tedy hlavne kdyz byl snih a voda se z koberecku asi odparila a tim padem se mozna dostala i na povrch CD-cka!
Pokud jsem CD vytahl a vysusil (otrel), hralo to pak normalne.
Nebo slo take chvilku jet "bez muziky" a po case, az se auto zahralo a asi vysusilo i CD, hralo opet normalne.
Ale to je jen takovy osobni postreh, ktery nemusi byt pravda u vsech.
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
- pelen
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
-
- Nováček
Re: Rádio 6000CD nepřehrává CD
nevím jestli to rádio má tatranku.Mám rádio 6000CD,ale zkusím se mrknout jak se moja vrátí. 

-
- Test driver
ak máš 6000 tak tatrankou je myslený odnimatelný panel s číslicami 

- WnemOne
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Ja mam radio 6006CD ... a mam problem, ze zo zaciatku my nechcel prehravat CD a napisal error, potom som si vsim, ze ked som dal pustit ine CD v menici a dal opEt znova na to co som chcel ja, vsetko islo pekne. Akonahle som zastal(vypol motor), cely problem som riesil odznova. Teraz najnovsie zacal vydavat take vrcave zvuky pri nacitavani ... a teraz dava uplne ine zvuky pri spusteni a radio je kaput, uz mi nejde vobec(myslim CDs). Optiku som cistil min. rok. rozmyslal som, ze ci som tam nieco nedovrzal ... ale autoradio my dlho slo perfektne. Toto su len posledne 2-3 mesiace ...
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45

Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45