1.6i nedrží v mrazech otáčky
- killer999
- Nováček
1.6i nedrží v mrazech otáčky
Zdarec chlapi.
Při ranních mrazech -15 a výš se mi stává, že normálně nastaruju, motor běží cca 3 sec a potom otáčky spadnou pod 800 a motor chcípne. Musím teda startovat s plynem a drzet ho tak 3-5 min aby se trochu zahral jinak se to opakuje. Pokud je motor zahratej tak to nedělá.
Nevíte čím to může být ?
Dík
Při ranních mrazech -15 a výš se mi stává, že normálně nastaruju, motor běží cca 3 sec a potom otáčky spadnou pod 800 a motor chcípne. Musím teda startovat s plynem a drzet ho tak 3-5 min aby se trochu zahral jinak se to opakuje. Pokud je motor zahratej tak to nedělá.
Nevíte čím to může být ?
Dík
- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Re: 1.6i nedrží v mrazech otáčky
Je to špatným benzínem nalej tam shell w power až vyjedeš všechen benzín a bude to šlapat jak hodiny,přesně to mi to dělalo minulej rok a od te doby tam davam lepší benzin a je to ok 

Dříve:Ford focus 1.6 16v futura rv.2002,74 kw

Galerie: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?f=94&t=8017
Nyní:Ford focus II,1.6 ti-vct,85 kw,2006,ghia,full palba...

-
- Pokročilý
Já beru v Táboře u TESCA a se startováním není problém.Davefocus píše:Je to špatným benzínem nalej tam shell w power až vyjedeš všechen benzín a bude to šlapat jak hodiny,přesně to mi to dělalo minulej rok a od te doby tam davam lepší benzin a je to ok

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
-
- Kontaktovat uživatele:
Autosytič alebo ...ako to je so štartovaním na 1.6i ???
Zdravím Vás všetkých kolegovia!
Hľadal som ale bohužial som nenašiel riešenie na môj problém, ktorý je nasledovný:
Ráno po pootočení kľúčom motor bez pridania plynu (bez tlačenia plynového pedála) nenaskočí - nenaštartuje. Otáčky držím okolo 1500-2000 asi tak 5-7 minút, pustím plynový pedál a motor skape. Asi na tretí-štvrtý krát už naskočí aj bez pridania plynu.
Tento problém pretrváva zhruba mesiac - predtým mi to štartovalo bez toho aby som sa dotkol plynového pedála na prvý krát "jak sa patrí".
Baterku som nabíjal pred štyrmi dňami...
Má to autosytič? ......alebo ako to funguje......čo sa stalo...???
Prosím Vás chalani pomôžte mi!!!
Hľadal som ale bohužial som nenašiel riešenie na môj problém, ktorý je nasledovný:
Ráno po pootočení kľúčom motor bez pridania plynu (bez tlačenia plynového pedála) nenaskočí - nenaštartuje. Otáčky držím okolo 1500-2000 asi tak 5-7 minút, pustím plynový pedál a motor skape. Asi na tretí-štvrtý krát už naskočí aj bez pridania plynu.
Tento problém pretrváva zhruba mesiac - predtým mi to štartovalo bez toho aby som sa dotkol plynového pedála na prvý krát "jak sa patrí".
Baterku som nabíjal pred štyrmi dňami...
Má to autosytič? ......alebo ako to funguje......čo sa stalo...???
Prosím Vás chalani pomôžte mi!!!
- Mata
- Pokročilý
Re: Autosytič alebo ...ako to je so štartovaním na 1.6i ???
řekla bych, že je to pořád jeden a ten samý nebo hodně podobný problém,který se řeší na vlákně "Točí, ale nechytá"...teda zatím nikdo nic moc neporadil, mě to zatím připadá, že je to těmi mrazy
nám to zlobí od minulého čtvrtka a od tý doby je to snad čím dál tím horší...je fakt, že mrzne fest pořád, v noci to leze i přes deset, přes den je stále mínus pět...
Dosud zatím Fofin chytal jak víno, na první ťuknutí...

Dosud zatím Fofin chytal jak víno, na první ťuknutí...
- Mata
- Pokročilý
tankuju na Shellce a chcípe poslední týden taky. Zahřátý je OK, právě tu študuju kdejaký vlákno a koukám, že víc benziňáků má v posledních dnech tyhle problémy....
-
- Test driver
Mal som tento problem na 1-notke aj ja.Motor proste neudrzal volnobeh a bolo potrebne mu pridavat plyn.Pomohlo precistenie volnobezneho ventilu.
- pbjun
- Test driver
No ja sem zase lil nejaky sajrajt do nadrze na procisteni vstriku a pak jeste obcas naberu 100 oktanovy benzin a od te doby nemam problem... Je pravda, ze tedka kdyz se mi prehouplo pres 183tis najetych km to startuje trosicku hure, ale porad chytne vpoho. Starter dvakrat trikrat otoci motorem a chytne to
Loni v zime to skytlo okamzite, ale to bylo najeto jen 146tis...

- Mata
- Pokročilý
Tak na včerejší radu od Fokiho manžel pročistil vzduchový ventil (že by mohl přimrzat), vysušil a vážení - startujeme jako dřív!!!

- Agáta fousek
- Nováček
No tak tohle teda vyzkouším... teda požádám někoho.Mata píše:Tak na včerejší radu od Fokiho manžel pročistil vzduchový ventil (že by mohl přimrzat), vysušil a vážení - startujeme jako dřív!!!![]()
Chudák Agáta garáž nezná.
Taky mám problémy ze starty, mě to chytne až na potřetí.
Já v úterý natankovala u OMV, přidala aditiva do benzinu /trochu víc/ a dnes zase až na potřetí

FORD Focus combi - 1.6; 16V zetec; r.v. 09/2000
FOTO: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

FOTO: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &sk=t&sd=a

-
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
jj, mam to same, stalo se mi to uz 3x posledni dny, celkem me to vystrasilokiller999 píše:Zdarec chlapi.
Dík

Krmim to Tescem. Uvidim, jak po zime.
Ono to neni zrovna prdel, kdyz se specha, nastartuje se, rozjede se a chcipne to. Me se to nastesti nestalo, ja se pred kazdym vyjezdem pripravuju jako pred startem do kosmu a mam u toho zaply motor

- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
mě pomohl 100 oktanovej benzin a od te doby co ho tam liju tak startuje jak švícary a to si s tim ve značkových servisech nedokazali poradit 

- Mata
- Pokročilý
Tak bohužel musím nahlásit, že oproti včerejšku byl na dnešek větší mráz, ráno bylo asi 9 pod nulou a opět jsem startovala s plynem.... 

- maxo111
- Zkušený
- Kontaktovat uživatele:
Skus ten ventil vystriekat wd40. Mne to na chvilu pomohlo ...
Focus II. Tournier 1.8 TDCi, 2010
- Davefocus
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
zkus ten benzín snad to pomuže