Ne neboj, takovehle auto se neda kupovat v CR, bohuzel, par jsem jich videl apresne jak pises, kazde je s nejak stocenym tachometrem nebo bez airbagu. Ja koupil Maxika v Nemecku primo u Ford dealera, byl to ukonceny leasing a ma opravdu najeto (nebo mel) 67000 km kdyz jsme ho privezli. Mam k tomu servisku + vsechny manualy, a protoze auto jezdilo na servis k nim, tak dokonce vsechny faktury k prohlidkam, ktere se tam delali, takze se tomu da opravdu verit, ne jak u nas ... No tady je profil meho broucka s vice informacemi:
http://moje.auto.cz/Dalin/maxik.html
Jinak k tomu zvuku, jestli myslis zvuk turba, tak ten to na 100% nebude, tohle dela strojove presne ve 2000 ot., a abych priblizil ten zvuk, tak laicky jako by nebyly serizene ventily se ten zvuk zmeni. Dneska jsem to zkousel a nejvetsi rachot okolo 2000 ot, pak treba od trech vyse super zvuk, jak ma byt. Jo a jeste jedna vec, co neukazuje na turbo. Tenhle popisovany jev nastava ve chvili, kdy je motor zahraty na provozni teplotu (raficka budiku min. na rysce, kde je cca 80 stupnu). Kdyz je motor studeny, tak to ma v celem spektru otacek stejny, nemenici se zvuk ... Proste by to chtelo videt