Příspěvek
od Case » 22.11.2014 05:38
Podle všeho to může mít další příčiny, ale rozvody jsou zkrátka jednou z možností. Čili bych se na to asi neupínal kdovíjak intenzivně, pokud existují další možnosti, které ještě nebyly kontrolovány/zkoušeny (klasika cívka-svíčky-kabely, TPS...), ale na druhou stranu bych se stejně tak po těch mých zkušenostech kdovíjak neřídil ani tím, že mi někdo tvrdí, že jsou rozvody v pořádku - mně (jak jsem tu psal) to tvrdili v jednom servisu i poté, co tam auto bylo dva dny na prohlédnutí se speciálním důrazem na nastavení rozvodů, a ve Fordu mi taky tvrdili, že "tohle rozvody ale určitě není". A rozvody na tom autě dělali taky ve Fordu, navíc v Německu. A mechanikovi, který by mi bez kontroly tvrdil, že není možné, aby byly špatně, bych asi moc nevěřil obecně.
Jestli se ten problém začal objevovat po výměně rozvodů, tak to ale myslím leccos naznačuje. Asi bych sledoval důkladněji, co se tam vlastně přesně odehrává - jaký je fuel trim v jakých otáčkách, jaký předstih, co se děje během toho kolísání, co dělají lambdy (a jestli to dělá studený i teplý motor), jestli ŘJ zaznamenává vynechané zápaly...
Ale jsem jenom laik a můžu být úplně mimo.
Focus kombi Mk1.5 2002, 1.6 16V 74kW FYDD