Právě je 18.10.2018 02:08



Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další
 FoCCCus - elmconfig pro Focus3 
Autor Zpráva
Nováček
Nováček
Uživatelský avatar

Registrován: 21.03.2015 08:58
Příspěvky: 5
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
No to je super, doufám, že mi tam nezanechali ještě nějaký další dáreček - už vůbec nechápu kde vzali, že jsem měl špatně zapojené dráty v sedačce atd. já se v tom nehrabal a předtím to fungovalo...
Každopádně kontrolka dál bliká + se mi objevuje chybová hláška, že je nutný servis pro kontrolu pásu. Byl mi doporučen ještě jeden servis v HK, tak uvidím co tam na to poví - v opačném případě mi asi nezbyde nic jiného než najít pomoc od někoho z tohoto fóra i kdyby to bylo na druhém konci ČR... :)

_________________
Ford Focus mk.3 1.6Ecoboost 110kW r.v. 2011 mustard olive :)
Ford Fiesta mk.7 1.2 44kW r.v. 2011
Trutnov


10.02.2016 15:45
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 31.10.2014 10:54
Příspěvky: 82
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Když mi pošleš do PM VIN auta, pošlu ti sjetinu operací co ti s tím v tom servise dělali a díky čemu to zničili.


10.02.2016 15:46
Profil E-mail
Nováček
Nováček

Registrován: 09.03.2015 23:07
Příspěvky: 145
Bydliště: Praha
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
pokud někdo bude zkoušet přidat přepínač MS-HS pro BlueTooth variantu, tak to radši nedělejte :lol:
nevím jestli to bylo nekvalitními drátky nebo nějakým špatným spojem, ale v HS režimu to bylo hodně nestabilní. Krom toho, že se ELM nedokázal spojit přes Focccus, tak to mělo po pokusu o spojení vedlejší efekty typu mrtvý počítač s celou palubovkou (pokus vyplé zapalování, zamknutí auta, odemknutí to rozchodilo, ale byly to nervy :D ) nicméně startél jel, mám pocit že se asi provedl reste počítače - po jedné minutě to zas naskočilo. nebo alerty na servis detekce nárazu ( nastavení spadlo do defaultu bez hodnoty, bylo potřeba v menu znovu nastavit, pak to zmizlo)
Po přepojení do původního režimu už vše ok.

Jinak 1.5 verze BT má jiný tištěný spoj, je to menší a konektor je přes ohyb konektor rovnou napájený na desku. Zkoušečkou zjištěno: z pohledu drátky konektoru vzadu jdou nahoru a pak dozadu do konektoru k propojení:

10 2 4,5 14 6 15 7 16

Jinak ta 1.5 BT varianta má jiný typ spoje - místo 4 šroubků, které jsem tam marně hledal v místech k tomu připravených, jsou boky v několika místech asi slepené. Nožem to oddělit nešlo, ale pomohla jemná rána kladívkem do boků :twisted: otevřelo se to pak bez deformace nebo škod, ale chce to cit

_________________
Ford Focus III Titanium Sedan, 2015, 1.5 Ecoboost (110 kW) Magnetic Grey
Ford Focus I kombi, 1999, 1.8i, v duchodu (vylety do Hornbachu)

Obrázek


12.09.2016 21:48
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 493
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Nektere ty ELMy maji odpory pripojene na CAN dratech ktere tam podle normy nemaji byt a to pak zpusobuje "zmatenost" celeho auta. Na foru MultiECUScan se toho doctes hromady. Tam to lidi bezne opravuji.
Slepenou krabicku otevres nejlip lisovanim ve sveraku. Staci parkrat otocit, zmacknout, zalupe a je to. I bez citu :wink: Kladivem riskujes ze rupnou nejake keramicke soucastky na desce a na nich to pak neni videt (mikrotrhlinka) !

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


13.09.2016 08:46
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Xardas napsal:
No to je super, doufám, že mi tam nezanechali ještě nějaký další dáreček - už vůbec nechápu kde vzali, že jsem měl špatně zapojené dráty v sedačce atd. já se v tom nehrabal a předtím to fungovalo...
Každopádně kontrolka dál bliká + se mi objevuje chybová hláška, že je nutný servis pro kontrolu pásu. Byl mi doporučen ještě jeden servis v HK, tak uvidím co tam na to poví - v opačném případě mi asi nezbyde nic jiného než najít pomoc od někoho z tohoto fóra i kdyby to bylo na druhém konci ČR... :)

Tak ajk si dopadl. Zvazoval sem si vypnout start/stop, ale kdyz to tak ctu, ais se na to radeji vyprdnu

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


02.12.2016 14:42
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14270
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
xardas byl u me na navsteve a "klakson troubi, ostrikovace ostrikuji" ... vse presne tak jak chtel a jak to ma byt

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


02.12.2016 17:38
Profil
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Taky zvazuju, ze si udelam vylet...

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


02.12.2016 19:52
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Tak jsem dneska napojil Focus RS 2016 na FoCCCus program a uz pri cteni chyba a to jak z BCM, tak i IPC. Tak jsem zkusili napichnout Focus mk3 1,5EB a to same pri cteni z BCM (IPC sem uz ani nezkousel).
Nejaky tip, kde je chyba?
Kabel pouzivam od Tomina, verze 3.61 (s posledni aktualizaci FW - vcera mi prisel po aktualizaci primo od Tomina).


Přílohy:
Poznámka: Read BCM
Read_BCM.png
Read_BCM.png [ 65.04 KB | Zobrazeno 82 krát ]
Poznámka: Read IPC
Read_IPC.png
Read_IPC.png [ 65.94 KB | Zobrazeno 68 krát ]

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther
27.01.2017 19:10
Profil E-mail
Admin
Admin
Uživatelský avatar

Registrován: 30.05.2010 16:33
Příspěvky: 14270
Bydliště: exit 82 na D0
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
pokud je kabel OK, tak muze byt chyba v programu, ze mas vyrobni typ BCMi, na ktery neni focccus naprogramovan ... jako programator bych taky omezoval pouziti jen na typy, kde vim, ze to funguje (abych nemusel resit stiznosti experimentatoru)

_________________
Ford Focus mk3 combi 1.6 Ti-VCT, r.v.2018 + Ford Fiesta mk7 3D 1.25, r.v.2014
Nejsem poradna, encyklopedie ani hotline spolecnosti Ford - ptejte se na foru, od toho je.


27.01.2017 19:12
Profil
Člen klubu
Člen klubu
Uživatelský avatar

Registrován: 20.05.2011 08:52
Příspěvky: 5676
Bydliště: Kousek od Brna
Odeslat 
Mě to taky občas píše tyto chyby. Se změnama na FF2 se to nedá srovnávat.. Zkus Forscan, podle mě je lepší ;)

_________________
Je: Ford S-max, 1.8 TDCi / 92 kW, 2009, ink blue, Trend??
Byl: Ford Focus III Combi FL, 1.5 EB / 134 kW, 2015, tectonic silver, Titanium
Byl: Ford Focus II Combi FL, 1.6 16V / 80 kW, 2010, vision blue, TrendaNiumX™


27.01.2017 19:24
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 493
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Vsak to tam sw pise: "unknown ECU" - neznamy typ/kalibrace jednotky.
Pak do ni take nemuze vstoupit pres bezpecnostni pristup (vypocet hesla), coz je to "can not enter security"
Jedine napsat tvurci sw jestli by ho tam doplnil.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


27.01.2017 20:22
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Cili za stavajicich podminek se da rici, ze focus RS 2016 ma jinou RJ a 1,5EB rok 2016 take....

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


27.01.2017 20:38
Profil E-mail
Junior
Junior
Uživatelský avatar

Registrován: 09.07.2009 15:02
Příspěvky: 493
Bydliště: Kamenné Žehrovice
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Tenhle zaver bych nedelal bez detailnejsich znalosti jejiho zapojeni.
Muze to byt klidne stejny hardware ECU, jen s mladsi kalibraci/softem. Ale taky je mozny opak.

_________________
Tomin
Diagnostika ForDiag pro Ford motory, TDCI, CAN, ABS, Airbag, GEM, ...
Mondeo MK4, 2.5T + Mondeo MK2 1.8 blacktop + Sierra '90 DOHC turbo


27.01.2017 20:53
Profil E-mail
Pokročilý
Pokročilý
Uživatelský avatar

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 1478
Bydliště: Liberecko
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Blbe sem to naspal, myslel sem to tak, ze obe auta maji moc novou RJ, proto sem se do nich SW foCCCus nedostal

_________________
Ford Focus RS r.v. 2016, bilá frozen
Ford Mondeo Combi 2,2 TDCi Titanium X, r.v. 2006, black panther
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopic.php?f=173&t=17650

Bylo: Ford Escort Combi 1.8TD (66kW) Ghia, r.v. 1997, black panther


27.01.2017 21:22
Profil E-mail
Junior
Junior

Registrován: 02.02.2008 03:18
Příspěvky: 263
Bydliště: CZ
Odeslat Re: FoCCCus - elmconfig pro Focus3
Také jsem v prosinci zkoušel ve Focccusu načíst BCM přes úplně nový ForDiag kabel a také se mi data nepodařilo načíst. Průběh byl trochu jiný než popisuješ, Focccus se připojil k autu a začalo stahování, pak zhasly přístroje a program hodil chybu: "Error during loading", pak se přístroje rozsvítily (jako by se nic nestalo), jen v tu chvíli jsem měl takovej blbej pocit :? . Zkoušel jsem změnit i rychlost čtení i zaškrtnout automatiku u portu, ale výsledek vždy stejný "Error during loading".
Nakonec jsem se rozhodl na zkoušku objednat ještě OBD II USB kabel s CH340+25k80 z "východu" (nechci dělat reklamu na ten server, kde skoro všichni nakupujeme :D ). Kabel dnes dorazil a načetl jsem s ním BCM na první pokus, pak jsem změnil hodnotu u DRL a zase uložil data zpět do BCM, též bez problému. Chyby komunikace mezi moduly uložené v ECU jsem pak vymazal přes ForDiag kabel (ten čínský kabel nemá přepínač a bez přepínače prý ty chyby s tím kabelem nejdou mazat, jak se tu na začátku vlákna píše).
Možná to je trošku mimo a s tvým problémem to nemusí nijak souviset, nicméně po této zkušenosti doporučuji zkusit i jiný kabel.

_________________
Ford Focus MK3 hatchback Titan. 1.6 EcoBoost 110kW
Ford Focus MK1,5 combi 1,8 TDDi 66kW


06.02.2017 17:04
Profil E-mail
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odeslat nové téma Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 117 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Další


Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru

Přeskočit na:  
Powered by phpBB © phpBB Group.