Kdysi jsem to opravoval, koupil jsem nejaky stribrny roztok,mala lahvicka byla dost draha a nanaselo se to malym steteckem co byl u toho. Nebylo to ale vzhledove zadny velky vitezstvi.Miky píše:Nenašel jsem toto téma pro zadní okno, zakládat nové snad není potřeba. Má s opravou někdo prosím zkušenost?
Vyhřívání předního skla
- racetiger
- Junior
Re: VYHŘÍVANÉ PŘEDNÍ SKLO
- Miky
- Nováček
Vcera jsem koupil stribrný roztok, je to na nem i napsané, ze je to určeno na opravu vyhrivani skel. Vcera za tepla jsem to na okno ještě honem natřel a ted uz jen cekám na zamlzení okna, abych mohl vyzkouset uspesnost. Kdyz se povede, vyfotim a dam sem.
Ford Focus Gold Ultra 1.6 (100k), r.v. 2005, 5-dv. hatchback, Machine silver
- Jemar
- Zkušený
beris píše:Jen malý dotaz, nejsem si jistý ohledně konektoru pro připojení vyhřívání předního
skla. Je to tenhle konektor. Vede k němu pouze jeden hrubší modrý drát.
Jiný volný konektor jsem nenašel. Pojistky a relátka mám všechny jak mají
být.
Jinak sorry za kvalitu, foceno mobilem
Do FoFo existují dva druhy předních vyhřívaných skel (nevím přesně kdy došlo k záměně - FL?). U obou provedení je vyhřívací plocha rozdělena na dvě poloviny. Znamená to že každé sklo má 2 konektory a 1 kabelové oko.
Starší provedení má přívody obou dolních rozích a novější dole zhruba uprostřed skla a nahoře uprostřed pod obložením stropu.
Kostra (kabelové oko) u staršího provedení je na pravé straně (z pohledu řidiče) u přívodního konektoru (pod torpedem). U novějšího provedení nevím, ale předpokládám že bude u dolního přívodu.
- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
..tak já jsem vyhřívané přední sklo vzdal když mi řekli doplatkovou cenu proti nevyhřívanému cca 7.000,- ..to budu raději škrabat ..a souhlasím s Jemarem ...technik se šel dívat jestli tam mám přípravu a lezl pod tapecírung nad středovým zrcátkem ..původně jsem předpokládal, že je sklo připojeno jen konektory pod torpédy 

-
- Pokročilý
Po FL jsou dole zhruba uprostřed skla konektory a nahoře uprostřed pod obložením stropu kostra - je vidět, když vyndáš stropní světlogiacomo píše:..tak já jsem vyhřívané přední sklo vzdal když mi řekli doplatkovou cenu proti nevyhřívanému cca 7.000,- ..to budu raději škrabat ..a souhlasím s Jemarem ...technik se šel dívat jestli tam mám přípravu a lezl pod tapecírung nad středovým zrcátkem ..původně jsem předpokládal, že je sklo připojeno jen konektory pod torpédy

Focus 1,6 74kW, kombi black 2010 a od 4/2018 Superb II combi 2,0tdi
- Ahmed
- Test driver
Ptal ses na spatnem mistegiacomo píše:..tak já jsem vyhřívané přední sklo vzdal když mi řekli doplatkovou cenu proti nevyhřívanému cca 7.000,- ..to budu raději škrabat ..a souhlasím s Jemarem ...technik se šel dívat jestli tam mám přípravu a lezl pod tapecírung nad středovým zrcátkem ..původně jsem předpokládal, že je sklo připojeno jen konektory pod torpédy

- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
..no asi jo..ptal jsem se tam i informativně na folie a řekli mi cca 6000,- což je teda dost na i na kombika.. 

- Ahmed
- Test driver
Jestli ses ptal ve Fordu, tak je to ok, tam to snad ani levnejsi byt nemuze
Kdyz jsem se jich ja ptal na to sklo, tak mi tusim rekli nejakych 12000,- A folie jsou jeste celkem ok, mohl to byt vetsi extrem 

- giacomo
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
..ne ne..je to Vacek Brno ..jezdíme tam na výměnu s kamionama ..na ty tam mají ceny dobry a s prací naprostá spokojenost ..sklo měním z pojistky, takže mi na ceně zas až tak nezáleželo, ale přemýšlel jsem že si prostě doplatím, aby mi tam dali vyhřívaný ...podle řeči snad berou vyhřívaný originál skla Fordu ..tak jsem zvědavej co tam dostanu za nevyhřívaný ..tento týden jdu na to 

- Damon
- Test driver
Přesun:
Příště nejdříve použít: http://www.ford-focus.cz/forum/search.php
Příště nejdříve použít: http://www.ford-focus.cz/forum/search.php
baryn píše:Funguje mě jen pulka vyhřívánín předního skla. A to zrovna u spojujezdceČím to může být.
Je: Ford Kuga 2,5T 200hp 2009 & Kawasaki Z1000SX
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
Byl: Ford C-max 1,8 16V 2004
.....Ford Focus combi 1,8 16V 1999
- kemo
- Junior
Doporučíte někdo v lokalitě Praha 4 nějaký servis, co umí vyměnit nevyhřívané přední sklo za vyhřívané? Nebo to zvládají všechny servisy? Spíš bych chtěl někoho, kdo s tím má zkušenosti, ať se to na mě neučí...
-
- Test driver
asi si malinko mimo, samozrejme ti ho každý servis vymení, ale nie každý sprovozní...nieje to len o samotnom skle, prečítaj si prosím toto vlakno 

- kemo
- Junior
Jasně, špatně jsem se vyjádřil
Vlákno mám přečtené.
Nemyslel jsem jen samotné vyhřívané sklo, ale také dodělání všech věcí (tlačítka, relátka atd.) pokud mám přípravu, ale zatím pouze normální sklo.

Nemyslel jsem jen samotné vyhřívané sklo, ale také dodělání všech věcí (tlačítka, relátka atd.) pokud mám přípravu, ale zatím pouze normální sklo.
- Kvak
- Junior
Me by zajimalo jak je to s tim vyhrivanim.... kdyz jsem to potreboval tak se mi vyhrala ridicova strana (tudiz leva pulka bezela), ale prava ne - nezmizela namraza - a kontrolka zapnutyho vyhrivani zhasla. Kdyz jsem ji zmackl znovu tak uz se odmrazila i druha pulka... tak by to ale asi byt nemelo, co 

- Ahmed
- Test driver
Spatny kontakt nebo kostra, mozna neco s pojistkou - mela by byt na kazdou stranu jedna. Ale urcite kdyz to funguje jak ma, tak se musi odmrazovat cele.