Originál Xenony - nivelace MONDEO
-
- Zkušený
Re: Originál Xenony - nivelace MONDEO
ghostx5844: Tak ty svítí podle mých představ, závidím 

Ex ST220 model 2004
- ghostx5844
- Pokročilý
Tak to som rad maximus
Ja som spokojny, nato ze to su no name, som to necakal ani ja. Uz maju za sebou 15 000km a to svietim stale.

Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
no, tak sa tu zapojim do debaty, lebo aj ja uvazujem nad vymenou vybojok a neviem sa rozhodnut ze ktore 
2 maximus & ghost:
prave nad týmy philipsami 85122+ uvazujem a zvazujem ci ich kupit alebo kupit 85122bez +
zatial som nasiel nasledovne info :
85122 : žltobiele svetlo 4300K s tym ze po cca 100hod sa "vysvietia" do biela na cca 4800K
85122+ : žltobiele svetlo 4300K počas celej životnosti vybojky, resp. len velmi mierne "vysvietenie" (nemas ich nahodou maximus? a preto sa ti aj po X hod.prevadzky zdaju stale žlte?)
vyhoda "plusiek" je prave v tom že sa nemení teplota svetla , lebo prave pri 4300K je svietivost 3200lumenov, kdežto u "neplusových" prave tym "colorshiftom" na cca 4800K ziskas sice bielu farbu ale stratíš cca 200-300lumenov zo svietivosti
dalsou vyhodou je to ze "plusky" udajne nemusis menit vzdy po pároch ale ak sa ti jedna znici tak staci vymenit len tu jednu ( dosledok toho ze sa teplota svetla nemeni a zostava rovnaka u novej a staršej)
ohladne noname vybojek som nasiel info typu "NEBRAT!" koli tomu že vraj nonamky nerozsvietia celu plochu tak ako maju ale v strede svetelneho kužela (vecsinou) ostava "black hole" , to znamena ze horna hrana je skvela tak ako ma byt aj v urcitej vzdialenosti pred autom je to ako to ma byt, ale bezprostredne pred autom je akoby tma alebo šero. u originalov (Philips, Osram, GE) je osvetleny aj tento priestor
tolko som zatial nasiel info ja ... a zvazujem tie "plusky" pretoze moje sucasne svietie bielo bielo a je to naprd, pred casom svietili ovela lepsie, akurat neboli az take biele ( neviem presne lebo som to vtedy nevnímal)

2 maximus & ghost:
prave nad týmy philipsami 85122+ uvazujem a zvazujem ci ich kupit alebo kupit 85122bez +
zatial som nasiel nasledovne info :
85122 : žltobiele svetlo 4300K s tym ze po cca 100hod sa "vysvietia" do biela na cca 4800K
85122+ : žltobiele svetlo 4300K počas celej životnosti vybojky, resp. len velmi mierne "vysvietenie" (nemas ich nahodou maximus? a preto sa ti aj po X hod.prevadzky zdaju stale žlte?)
vyhoda "plusiek" je prave v tom že sa nemení teplota svetla , lebo prave pri 4300K je svietivost 3200lumenov, kdežto u "neplusových" prave tym "colorshiftom" na cca 4800K ziskas sice bielu farbu ale stratíš cca 200-300lumenov zo svietivosti
dalsou vyhodou je to ze "plusky" udajne nemusis menit vzdy po pároch ale ak sa ti jedna znici tak staci vymenit len tu jednu ( dosledok toho ze sa teplota svetla nemeni a zostava rovnaka u novej a staršej)
ohladne noname vybojek som nasiel info typu "NEBRAT!" koli tomu že vraj nonamky nerozsvietia celu plochu tak ako maju ale v strede svetelneho kužela (vecsinou) ostava "black hole" , to znamena ze horna hrana je skvela tak ako ma byt aj v urcitej vzdialenosti pred autom je to ako to ma byt, ale bezprostredne pred autom je akoby tma alebo šero. u originalov (Philips, Osram, GE) je osvetleny aj tento priestor
tolko som zatial nasiel info ja ... a zvazujem tie "plusky" pretoze moje sucasne svietie bielo bielo a je to naprd, pred casom svietili ovela lepsie, akurat neboli az take biele ( neviem presne lebo som to vtedy nevnímal)
FORD Mondeo KOMBI, 2.0 TDCi , 96Kw, 6-ti kvalt, GHIA X, 2005

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
A kde si je ghoste koupil?Nedokážeš mi poradit na mou otázku, jak zapojit na halogen konektor přívod na trafo?
- ghostx5844
- Pokročilý
Ako som uz pisal Jama, prave 85122 boli seriovo osadzane do mondei mk3 vo vyrobe, takze kto ich ma, ma pravdepodobne vybojky este z vyroby.
A co sa tyka vymeny oboch vybojek, je to hlavne koli tomu, ze ak odisla jedna, coskoro pojde aj druha, a tak isto aj kvoli spominanej farbe svetla.
Ja mam tak isto no name vybojky a jediny rozdiel co som spozoroval je hlavne v teplote, kedze som kupil 5000K. Ziadne tiene alebo duchov nepozorujem. Su kupovane z UK ebay. Ale tak isto som nazoru ze sa urcite nevyrovnaju kvalitnym vybojkam. Mozno uvidim rozdiel az ked ich vymenim za kvalitne.
Kota neviem aky je presne tvoj problem, lebo som necital cele vlakno. Ja osobne som sice nemenil svetlomety, ale pokusim sa ti pomoct ak to nespravi skor napr. Boban alebo Pity.
A co sa tyka vymeny oboch vybojek, je to hlavne koli tomu, ze ak odisla jedna, coskoro pojde aj druha, a tak isto aj kvoli spominanej farbe svetla.
Ja mam tak isto no name vybojky a jediny rozdiel co som spozoroval je hlavne v teplote, kedze som kupil 5000K. Ziadne tiene alebo duchov nepozorujem. Su kupovane z UK ebay. Ale tak isto som nazoru ze sa urcite nevyrovnaju kvalitnym vybojkam. Mozno uvidim rozdiel az ked ich vymenim za kvalitne.
Kota neviem aky je presne tvoj problem, lebo som necital cele vlakno. Ja osobne som sice nemenil svetlomety, ale pokusim sa ti pomoct ak to nespravi skor napr. Boban alebo Pity.
Ford Mondeo, 2.0TDCi 85kW, M6, 2004, Liftback, Magnum Grey, Titanium S Limited Edition 1/1
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Takže pokud místo 4300K dám 5000K,tak ztratím třeba 400lumenů?To je asi znát,ne?Nevíte jakou svítivost má halogen?Já to někde četl a nemůžu to najít,ale tam mě zarazilo,že u něj psali svítivost asi 2800lumenů.To mi přišlo jako dost malý rozdíl...
Jinak můj dotaz je ohledně přívodu na trafo.Je to asi ten silnější kablík hnědý a žlutý.Je to tak?A hnědý je - a žlutý +?
Jinak můj dotaz je ohledně přívodu na trafo.Je to asi ten silnější kablík hnědý a žlutý.Je to tak?A hnědý je - a žlutý +?
-
- Zkušený
Měl jsem no name cca půl roku a najel jsem na nich asi 10000km a svítily v pohodě. A to jsem na to háklivý
Tak v tom problém nevidím. Myslel jsem spíš, že svítí s nádechem do žluta tak jsem je prodal kamarádovi do OI za 400,- obě a když je přehodil za svoje růžové tak mu svítí krásně bíle. Pak jsme si dali večer sraz a bylo mi až trapně za mojí barvu v nových výbojkách oproti jeho nových a vlastně mých starých
Na těchto Philipsech jsem najel tak max 1000km tak se to světlo možná ještě ustálí.
Každopádně v rozložení světelného kuželu u no name a philips nevidím rozdíl
A k barvě. Mě se právě zdá, že bílá barva než nažloutlá svítí víc, protože mě auta s xenony a bílou barvou přesvítí. To že mě přesvítí i halogeny neřeším, protože ty svítí jen před auto a neosvítí tak moc kraje a vzálenost jako xenony.

Na těchto Philipsech jsem najel tak max 1000km tak se to světlo možná ještě ustálí.
Každopádně v rozložení světelného kuželu u no name a philips nevidím rozdíl

A k barvě. Mě se právě zdá, že bílá barva než nažloutlá svítí víc, protože mě auta s xenony a bílou barvou přesvítí. To že mě přesvítí i halogeny neřeším, protože ty svítí jen před auto a neosvítí tak moc kraje a vzálenost jako xenony.
Ex ST220 model 2004
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Mám doma relativně klídek,tak jsem se z nudy pustil do čištění těch čoček.A výsledek?Je znát...Dal jsem to proti bodovce a ten povlak tam byl vidět.Však posuďte sami...První světlo mi trvalo skoro dvě hoďky i s jídlem a vlastně znovu otevřením krytu,kvůli zapomenuté krytce parkovačky
Druhý už bude za hoďku hotový...

- Rumcajs1
- Test driver
to je ale sakra znát!!! 

Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Taky si myslím
Dělal jsem to hadříkem na brýle.Čistil jsem i ty kroužky,ale na nich žádný povlak vidět nebyl...Možná to maximusi zkus,třeba to pomůže od Tvého problému s odstínem...Celkem jsem to dělal ty tři hoďky.Večer sem dám zbytek fotek 

- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
Koto, fakt to vyzera nadherne, ktovie ako to bude svietit
ja osobne si myslim ze ten matny povlak na šošovke má nejaký učel, lebo aj uplne nové autá majú taký matný povlak na šošovke
teda aspon čo som ja videl... a niekde som čital že šošovky sú potiahnute nejakou ionovou vrstvou, tak či to nie je prave ono..
btw. neskusal si tú 20A poistku?

btw. neskusal si tú 20A poistku?

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Na tu pojistku jsem zapomněl,promiň.Pospíchal jsem na zkoušku a pak vyzvednout malýho se ženou.Ani jsem na ní nevzpomněl...(na pojistku
)Ale co nejdřív na to mrknu.
Myslím,že na té čočce byl opravdu binec od té výbojky.Něvím jestli to jsou nějaký kondenzát s prachem třeba.Čerpal jsem hlavně tady...
http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavo ... isteni.htm
A když koukneš na fotky patice té výbojky,tak naní je toho "prachu" ještě víc.Kdyby na ní nějaká vrstva byla,tak doufám,že by nešla jen hadříkem utřít.A že bych jí nějak dlouho drhnul to ne.Jen jsem jí otřel jako třeba sluňáky...

Myslím,že na té čočce byl opravdu binec od té výbojky.Něvím jestli to jsou nějaký kondenzát s prachem třeba.Čerpal jsem hlavně tady...
http://www.skodaoctavia.cz/Exteriernavo ... isteni.htm
A když koukneš na fotky patice té výbojky,tak naní je toho "prachu" ještě víc.Kdyby na ní nějaká vrstva byla,tak doufám,že by nešla jen hadříkem utřít.A že bych jí nějak dlouho drhnul to ne.Jen jsem jí otřel jako třeba sluňáky...
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
hmmhmm.... žeby som to teda zajtra skusil aj ja ? stejne potrebujem vybrat svetla z auta a vymenit žiarovku v parkovačke ... škoda že nemaš tie svetla nahodene a že nevieš posudit rozdiel...
asi pojdem nafotit svietivost teraz vecer a zajtra ked to vyčistím, teda ak do toho pojdem... ( ešte to nemam na 100% vyriešene že do toho idem, uvidim ked sa vyspim
)
asi pojdem nafotit svietivost teraz vecer a zajtra ked to vyčistím, teda ak do toho pojdem... ( ešte to nemam na 100% vyriešene že do toho idem, uvidim ked sa vyspim

- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Koťo musíš si najít + a - na přívodu barvy ti neřeknu, ale sou to opravdu ty silný káblíky a motůrek co ti jde z trafa musíš napáchat do konektoru, jelikož trafo zároveň slouží jako jednotka nivelace.Kota píše:Takže pokud místo 4300K dám 5000K,tak ztratím třeba 400lumenů?To je asi znát,ne?Nevíte jakou svítivost má halogen?Já to někde četl a nemůžu to najít,ale tam mě zarazilo,že u něj psali svítivost asi 2800lumenů.To mi přišlo jako dost malý rozdíl...

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II
- jama
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele: