cukanie v bezpečnostom páse

Odpovědět
lukino1984
Nováček
Nováček

cukanie v bezpečnostom páse

Příspěvek od lukino1984 » 24.11.2009 07:15

Nedávno som zachytil jemné cukanie vychádzajúce z uchytenia bezpečnostného pásu, pri jazde mi to dosť prekáža, kedže ho mám zarovno ucha je to dosť počuť a zatiaľ som neprišiel na to čo to môže spôsobovať.
Ak sa niekto už s tým stretol bol by som rád keby dal vedieť ako t vyriešil, alebo či má niekto podobný problém ako ja.
Chcel by som to rozobrať a pozrieť čo to môže spôsobovať len sa toho obávam, lebo mám vo výbave hlavové airbagy aby som ich náhodou nepoškodil.
Ak by náhodou vedel niekto ako na to budem rád za každú radu a informáciu.
Ďakujem vopred za odpoveď

Anndy
Test driver
Test driver

Re: cukanie v bezpečnostom páse

Příspěvek od Anndy » 24.11.2009 09:52

Pozri sem. Teda toto je navod na focusa II.

fotonavod
http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... &start=420

kratky navod pisonmy:

1. daj dole tesniacu gumu okolo dveri, resp. len v mieste B-stlpiku -len normalne rukou vyber
2. vypac zvnutra na B-stlpiku hore krytku s napisom airbag (ziadna airbag v tych miestach nie je, to len nemali kam uvadzat/neuvadzat napis). Opatrne, lahko sa poskriabe
3. uvidis 2ks skrutiek - tie vyskrutkuj
4. horna cast B-stlpiku ti uz sama ostane v rukach, ak nie, trosku jej pomoz - je to uz len nasunute na tom cim pohybjes s pasom hore-dole.

Odhlucnenie. Z mojej skusenosti tam cinkalo vsetko. Cize:
1. obal kolajnicky po ktorych ide pas elektrikarskou paskou - vrstvy si urci podla vole. Pojde to potom sice jemne tazsie, ale to nevadi, kedze sa to moc nehybe.
2. vytesni vsetky miesta dotyku karoserie a toho plastu cierneho v ktorom je to cele upevnene
3. mne aj cinkala ta skurtka, co drzala to oko, o podlozku. Tak so podlozku tiez oblepil elektrikarskou paskou (na to treba tu skutku odskrukovat a vybrat to oko). Pozor vsak pri montazi spat, tu skrutku nemozes zaskrutkovat na pevno lebo to oko sa ti hybat nebude - skus si zapamatat, ako je to asi zaskrutkovane, resp. s akou volnostou sa to oko hybe okolo tej skrutky
4. ostatne vytlm podobne, ako vidis na obrazkoch, hlavne chod podla seba, co sa dotyka, to vytlm

Ked to uz mas, zlozis to jednoducho. Skrutku primontujes, vrchnu cast B-stlpika nasadis na jazdec a zaskrutkujes tymi dvoma skrutkami.

Predtym ako das tu krytku, ci nasadis tesnenie, tak si normalne sadni a skontroluj, ci sa ti pas dobre navija (t..j. ci oko ma primeranu volnost pohybu). Ak ano dokonci detaily (krytka a tesnenie).
Focus II kombi, facelift, r.v. 2008, 1.8 92kw Duratec, Titanium X Galéria
Obrázek

Quickie
Moderátor
Moderátor

Příspěvek od Quickie » 24.11.2009 10:53

tiež mi niečo pri uchu cinká ale zatial neriešim.. nie je to nejako pravidelné. počkam do leta kym bude vonku pekne a potom sa pustím do viacerých vecí :wink:

lukino1984
Nováček
Nováček

Příspěvek od lukino1984 » 27.11.2009 07:54

Anndy, dakujem za radu a navod, chcel som sa spytat co si to pouzil za materiál na vytesnenie a kde si ho zohnal

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 27.11.2009 10:04

Po pravde - je to material, ktory neviem ako sa vola, ale dava sa ako izolacia neviem coho do ceedu. Manzelka totizto pracuje vo firme, kde strihaju pre automobilky a doniesla mi rozne zbytkove kusky materialov. Cize vzdy je to nieco z potahov, alebo vyplni dveri, alebo nejakej obvykle podlahovej - izolacie.

V tomto mam problem poradit, kde to zohnat :(.
Obrázek

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 10.06.2011 11:49

Tak mám pravděpodobně ten samý problém, něco mi cinká (klepe) v uchycení pásu. :wallbash:

Když různě tlačím na ten bílý plast a na ten mechanismus výškového posunu, tak to cinká pořád, takže předpokládám, že to bude bohužel až vevnitř, tudíž budu muset oddělat ten kryt a podívat se tomu pořádně na zoubek.

Návod vytištěn, elektrikářskou pásku někde najdu a nějaký molitan na vytlumení snad taky. Teď jen počkat na hezké počasí :-)
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Anndy
Test driver
Test driver

Příspěvek od Anndy » 10.06.2011 13:19

Mne to uz 2,5 roka drzi v pohode, ak sa to poriadne spravi, je s tym pokoj naveky :D. Teda aspon z pohladu zivotnosti auta.
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - interier - 2004 - 2011“