zatekanie do auta fofo2
- Quickie
- Moderátor
Re: zatekanie do auta fofo2
Meda že ty pracuješ v "Dankaru v Ove" ? 

- Meda
- Pokročilý
- Kontaktovat uživatele:
To mám trochu z ruky když koukneš odkud jsemQuickie píše:Meda že ty pracuješ v "Dankaru v Ove" ?

- Quickie
- Moderátor
pri dnešnej migrácii obyvatelstva za prácou nikdy nevieš... 

- Anduril
- Test driver
Verim, ze to neni jednoduche, ale kdyz jsem to nasel ja sam - akorat jsem si nebyl jisty a radeji jsem si to tu na foru nechal popsat - tak kde jinde by to meli vedet lepe, nez v servisu Fordu?? Byl jsem dokonce ve dvou ruznych. V jednom se to aspon pokouseli hledat a nasli ten vylisek, ale rekli mi, ze to neni ono. V Dankaru mi ale naopak hned rekli, ze nic takoveho neexistuje, prestoze na salonu par metru od pultiku nahradnich dilu maji nekolik Focusu, ktere tuto listu maji! To me jen presvedcilo o tom, ze kvalita ostravskych ford servisu je uboha, tak jak se pise uz v jinych vlaknech zde na foru. Cekal bych, ze aspon projevi nejakou snahu neco zjistit, zeptat se nekde jinde. Ne ze me odbiji vetou, ze takovy dil ford nevyrabi, protoze to jeste nevideli. Ale abych zas jen nenadaval, tak dodaci doba u dilu tam je hodne rychla..Meda píše:Ono to totiž není nakreslený u okna, ale u 5. dveří a název je výlisek tak z toho poznej, že je to těsnění co potřebuješ? Někdy najít zákazníkovi co zrovna chce je docela horor
- Radekjo
- Zkušený
Já to snad nikdy nenajdu kudy to teče
Obě dvě strany mokré. Musí to zatékat od ližin protože nejvíc to teče při pohybu auta. Nevíte někdo jak se ližiny sundávají? Ta bombička patří k airbagu?

Obě dvě strany mokré. Musí to zatékat od ližin protože nejvíc to teče při pohybu auta. Nevíte někdo jak se ližiny sundávají? Ta bombička patří k airbagu?
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

- Quickie
- Moderátor
za lyziny napíš fokimu. on by mal vediet ako su prichytene
a s tou bombickou to vidim podobne ako ty že je to k bagu
a s tou bombickou to vidim podobne ako ty že je to k bagu
- burizon
- Nováček
Měl (možná stále mám) to samé, ale na levé straně. Bylo to znát jen přes zimu (asi když byl na střese sníh). Loni v létě jsem lišty sundal tak, že jsem je prostě sthl (odlepil), žádné cvočky jsem tam neměl. Žlábek jsem vyčistil, ale nenašel jsem nic, kudy by mohlo zatékat, tak jsem lištu zase nalepil zpět (bohužel netuším čím, táta mi dal něco spšl na plasty a musím uznat, že to drží jako klíště). Bohužel během letošní zimy se problém se zatékáním objevil znovu, tak jsem radši hned odplastoval bok a podlážku z kufru hodil domu, aby tam nebylo nic, coby vodu nasávalo. Tu stopní desku jsem trošku odchípl a veškerá voda kapala jen z tohou kousíčku molitanu, co tam máš vidět taky. Tak jsem ji vyndal a od té doby mám klid. Bylo to asi místo, kde se voda kondenzovala a z molitanu to skapávalo dál. Teď se voda buď kondenzuje jinde (zatím jsem ji nikde jinde neobjevil) nebo bude klid. To uvidím zase v zimě. Letos jsem chtěl sundat celou stropní desku, ale netuším jak na to, abych ji nezničil. No Ford je opravdu zábava
, ale co jsem se bavil např. se škodovákama, tak každý má něco. Nejlepší auto je to, který nemáš 

- Radekjo
- Zkušený
Já mám na začátku a na konci dva čudle. To asi znamená že je to přišroubované.
FM MKV 2,0 TDCI 15

- postak
- Test driver
Já musím až přestanou u nás ty záplavy rozebrat zadní křídlo a mrknout se, kudy to teče mně, resp. neteče, teče jen tehdy, když hodně prší a otevřu kufr, tak to teče těma vnitřníma plastama . Není tady někdě návod, jak to zadní křídlo shodit dolů 

- Anduril
- Test driver
Navod tu je.
Ale neni to nic sloziteho.. vysroubujes a odpojis brzdove svetlo, oddelas plast uprostred nahore kufrovych dveri, pod nim jsou 3 srouby, 2 srouby (1+1) jsou pak po stranach vne kufru. Pak je jeste spoiler jemne nacvaknuty, nadzvednes kridlo a pak odpojis hadicku ostrikovace a mas to dole..
Pokud ti to tece pres kridlo, tak leda pres ty srouby nebo zacvaky.. kolem nich je takove penove tesneni a mozna to mas nejake poskozene. Pripadne kolem kabelu brzdovky nebo ostrikovace, ale to je dost dobre zaizolovane.
Ale neni to nic sloziteho.. vysroubujes a odpojis brzdove svetlo, oddelas plast uprostred nahore kufrovych dveri, pod nim jsou 3 srouby, 2 srouby (1+1) jsou pak po stranach vne kufru. Pak je jeste spoiler jemne nacvaknuty, nadzvednes kridlo a pak odpojis hadicku ostrikovace a mas to dole..
Pokud ti to tece pres kridlo, tak leda pres ty srouby nebo zacvaky.. kolem nich je takove penove tesneni a mozna to mas nejake poskozene. Pripadne kolem kabelu brzdovky nebo ostrikovace, ale to je dost dobre zaizolovane.
- Radekjo
- Zkušený
Tak jsem si včera celý den hrál s demont. střešních lišt. Ty dva čudle v ližině jak jsem psal nejsou šrouby ale jen aretace plastových lišt které jsou na začátku a na konci.
Vlastní lišta má tři šrouby. Je nutné dát strop dolů (pakárna jak sviňa hlavně ten svazek káblů co vede za přístrojovku) pak oddělat boční Airbagy (zavazejí k přístupu na šrouby) taky tři šrouby Torx.
Na ty šrouby od lišt je nutné použít trubičkový nástrčný klíč č. 10 a pro lepší manipulaci malou ráčnu prodloužení (to delší) a ořech č.13 ten je na tu prodlouženou desítku.
Po oddělání lišt jsem nenašel žádný spoj a žádnou prasklinu. Střešní žlábek pro lištu hladký bez nerovností. Při zpětné montáži jsem trochu mázl Butymelem gumové těsnění co je okolo šroubů.
Dnes ráno koukám a KURVA ZAS TEČE .
Už nevím kudy to může protíkat.
Když jsem měl strop dole tak jsem ho hnedka polepil samolepící izolací. Vlezly se tam celé dva metry čtvereční. Co to je?
Vlastní lišta má tři šrouby. Je nutné dát strop dolů (pakárna jak sviňa hlavně ten svazek káblů co vede za přístrojovku) pak oddělat boční Airbagy (zavazejí k přístupu na šrouby) taky tři šrouby Torx.
Na ty šrouby od lišt je nutné použít trubičkový nástrčný klíč č. 10 a pro lepší manipulaci malou ráčnu prodloužení (to delší) a ořech č.13 ten je na tu prodlouženou desítku.
Po oddělání lišt jsem nenašel žádný spoj a žádnou prasklinu. Střešní žlábek pro lištu hladký bez nerovností. Při zpětné montáži jsem trochu mázl Butymelem gumové těsnění co je okolo šroubů.
Dnes ráno koukám a KURVA ZAS TEČE .
Už nevím kudy to může protíkat.
Když jsem měl strop dole tak jsem ho hnedka polepil samolepící izolací. Vlezly se tam celé dva metry čtvereční. Co to je?
FM MKV 2,0 TDCI 15

- Anduril
- Test driver
Uz to tu jednou bylo.. je to dalkova jednotka centralu.Radekjo píše: Co to je?
- Radekjo
- Zkušený
Tak novinka. Veškeré zatékání má na svědomí střešní lišta. Pomohlo mi potravinářské barvivo které jsem si rozpustil v petce a nalil pod těsnění ližiny. Během pár vteřin začla voda kapat.
Tak zase strop dolůůůůůů
Tak zase strop dolůůůůůů

FM MKV 2,0 TDCI 15

- Radekjo
- Zkušený
Žádné oblepování atd. natvrdo vymatlat silikonem.
Padly na to přesně tři tuby Soudalu.
Asi za hoďku půlhodinový liják a ani kapička
Padly na to přesně tři tuby Soudalu.
Asi za hoďku půlhodinový liják a ani kapička

FM MKV 2,0 TDCI 15

- postak
- Test driver