vrzganie tlmica?

Alda
Junior
Junior

Re: vrzganie tlmica?

Příspěvek od Alda » 20.04.2009 19:41

U mě nakonec pomohla výměna táhel př. stabilizátoru.
Ford Focus 1.6 16V/74kW Zetec, Trend
Obrázek
Obrázek

Luuker
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od Luuker » 20.04.2009 19:53

a na kolik to vyjde,já už z toho šílím,je to jak staré dveře.
Fousek 1.6 16V ZETEC,+nový motor 2.0 zetec(přestavba),ř.jednotka omex600+MAP3000 150hp,kompletní nerezový race výfuk+nerez svody 4-1

matys
Pokročilý
Pokročilý

Příspěvek od matys » 29.04.2009 14:37

Zdravím pánové............I u mne se začala projevovat závada s vrzáním u pravého předního kola.Projevovalo se již při nasedávání do vozu i jízdou po malých nerovnostech .......Při kontrolování pravého ramene ( zvedákem zvedal - pouštěl rameno ) jsem poslouchal ,kde to vrže .Byla to rozpěrná tyčka od tlumiče ke stabilizátoru.Vrzala v čepech .Čepy jsem prostříkal KONKOREM 101 ,tyčku rozhýbal na čepech kleštěmi a zatím ok.Uvidím na jak dlouho.......Třeba to máte obdobné .
Zapoměl jsem dodat ,že auto bylo na koze a sundané kolo .
FOFO 1,6 16V TREND 5HB r.v.2003 STŘÍBRO MOONDUST
Obrázek
Obrázek

kecup
Nováček
Nováček

Příspěvek od kecup » 02.05.2010 20:06

Zdravim. Můj Focus vrzal od přední nápravy jako staré dveře a to hlavně při malých rychlostech třeba při manevrování po hrbolatém parkovišti. Zvedl jsem auto a zkoušel všechny vůle na přední nápravě. Při cloumání tyčkami stabilizátoru jsem slyšel ono prokleté vrzání a na pravém kolem i klepání. Praskly prachovky obou čepů u obou tyček, mazivo se vytratilo a kloubky šly "na sucho". Provizorně jsem je namazal a čekal na nové. Po výměně (cca hodina práce) byl klid. Koupil jsem je na aukru za 400 Kč/ks. Byly na internetu k nalezení od 350 do 950 Kč/ks.
Focus 1.6 16V 74 kW, r. 1999 Silver metal
Mondeo 2.0 TDCi 103 kW, r. 2011, metal hnědá Lunar Sky

Gromik
Pokročilý
Pokročilý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Gromik » 30.05.2010 16:05

Tak se mi začalo také ozývat vrzání, je to takový kovově znějící zvuk, začne někde kolem 50km/h a nejvíc bych řekl že se projevuje kolem 90km/h .. pak už to přehlušuje motor. Jde to od levého kola, ale není to vůbec pravidelné, je to prostě jak kdy, nezáleží ani na povrchu ani na natočení volantu ... trochu se mi zdá jako by to byl aerodynamický hluk, ale ten zvuk je takový jako kov na kov, vysoký, tak mám strach aby to nebylo něco závažného.

Auto jsem měl v opravě ve FORDu po bouračce, ale v podstatě to odnesly jen plasty a plechy. Navíc pravá strana, tohle se mi ozývá z levé. Nicméně už jsem u musel jet reklamovat špatně udělanou geometrii, tak bych se ani nedivil, kdyby za toto vrzání taky nějak mohli oni. Ale jak jim to dokázat, když s tlumičema, stabilizatorama ani ničím podobným se dle faktury nic nedělalo?

Zkusil jsem nastříkat do tlumiče trochu WD-čka, ale nepomohlo. Jinak jsme s taťkou různě tahali a zkoušeli tyčky a vzpěry kolem levého kola, ale onen zvuk se nám vyloudit nepodařilo, navíc jsme (tedy já určitě) jen laikové, takže odhalíme příčinu, jen když to tzv. bije do očí.

Zítra zkusím do FORDu, jestli by to nějak nešlo vyřešit jako reklamace - před tou opravou jsem toto vrzání nikdy nezaznamenal a jestli ne, tak holt budu muset najít šikovného (a ne drahého) mechánika, který na to zkusí přijít :-(
Ford Focus II 1.6 (74kW) Trend, 5dv.hatchback, 03/2007, Fotogalerie.
Obrázek
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Focus - podvozek 1998 - 2004“