Originál Xenony - nivelace MONDEO
- Rumcajs1
- Test driver
Re: Originál Xenony - nivelace MONDEO
Delší dobu ani ne, my jsme to napojili na přímo takřka hned, ale až nedávno jsem tam dal úplně originální elektriku.
Je to tak, že xenony jsou z výroby napájený jinak než halogeny, mají k sobě přímej přívod hned z baterky tlustým červeným kabelem. Jakmile je to tak, blikání při rozsvícení přestává, ale jestli ti to dělá i za běhu, tak to nejspíš nebude problém tohohle přívodu, ale jak říkáš např špatným dobíjením a nebo může být taky načatý trafo nebo ten startér uvnitř světla
Je to tak, že xenony jsou z výroby napájený jinak než halogeny, mají k sobě přímej přívod hned z baterky tlustým červeným kabelem. Jakmile je to tak, blikání při rozsvícení přestává, ale jestli ti to dělá i za běhu, tak to nejspíš nebude problém tohohle přívodu, ale jak říkáš např špatným dobíjením a nebo může být taky načatý trafo nebo ten startér uvnitř světla
Mondeo MK4 .. 2009, Titanium S, 2.2 TDCi, 129 kw, kombi
Focus MK2 ...... 2005, 1.6i 85 kw, kombi
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nestraš ho hned Rumcajs
ať v klidu proměří vše potřebný 

Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
old Focus galerie old Focus galerie II

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Rumcajs1
- Test driver
No né
to byl jen nástřel 

- Vitalish
- Zkušený
boban/rumcajs: jenže výbojky se restartují i v 80km rychlosti, čili při standardním dobíjením altíku v otáčkách.... a že by se vyprděly během měsíce obě trafa se mi nezdá, leda by to mělo nějakej důvod... zítra zkusím dát jinou výbojku a pokud bude taky kravit, problém bude někde jinde než v ní...
- Boban
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
no a čistě teoreticky kde je napsaný, že ti v 80km/hod nezablne dobíjení ?
Ford Galaxy 2.0 \tdci
MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie

MB W124
Ford Fiesta 2007
old Mondeo galerie
- Rumcajs1
- Test driver
Já si taky myslel že mám altík dobrej, dokud se mi za jízdy nerozsvítilo dobíjení.
A další moudro ... než jsem dělal alternátor, tak při startování s rozsvícenými světli mi jemně bliklo pravý světlo, jen prostě blik a dobrý, ale od chvíle co mám novej altík se nic takovýho neděje, svítí to prostě pořád.
Ale to by šlo proměřit. Napíchni si na měřák baterku, pak nastartuj a sleduj jak rychle ti stoupá napětí a kam až vystoupá. Pak vyzkoušej to samý u někoho jinýho jestli máš možnost a budeš vědět
A další moudro ... než jsem dělal alternátor, tak při startování s rozsvícenými světli mi jemně bliklo pravý světlo, jen prostě blik a dobrý, ale od chvíle co mám novej altík se nic takovýho neděje, svítí to prostě pořád.
Ale to by šlo proměřit. Napíchni si na měřák baterku, pak nastartuj a sleduj jak rychle ti stoupá napětí a kam až vystoupá. Pak vyzkoušej to samý u někoho jinýho jestli máš možnost a budeš vědět
- Vitalish
- Zkušený
no může to bejt kde co , elektrika je svině... Zitra zkusim novou vybojku a proměření všeho možného a pokud to nepomůže, pak holt autoelektrika.....
-
- Nováček
Taky by přispěl trochou do mlýna - možná to tu už zaznělo ....
Nechal jsem si udělat zátěžovej test baterie a výsledkem bylo, že mám špatnej alternátor, protože při nastartovaným autě je na baterce 12,5V při volnoběhu (baterka je už po více jak 6 letech asi K.O) a při zvýšených otáčkách 14,5V-14,8V.
No nedalo mi to a vzal jsem doma měřák a zkusil to.
Přišel jsem na to, že když nastartuju, tak teď v zimě automaticky spíná vyhrívání předního a zadního okna a to dělá ten úbytek napětí. Když nastartuju a hned vypnu vyhřívání, je na baterce 14,5V. Tudíž se stane, že mi i občas poblikavá jedno světlo.
Nezkusil by někdo prosím změřit napětí na baterii se zapnutým vyhříváním předniho a zadního okna? Jestli je to stejný, nebo přecijenom je alt taky K.O?
Díky
Nechal jsem si udělat zátěžovej test baterie a výsledkem bylo, že mám špatnej alternátor, protože při nastartovaným autě je na baterce 12,5V při volnoběhu (baterka je už po více jak 6 letech asi K.O) a při zvýšených otáčkách 14,5V-14,8V.
No nedalo mi to a vzal jsem doma měřák a zkusil to.
Přišel jsem na to, že když nastartuju, tak teď v zimě automaticky spíná vyhrívání předního a zadního okna a to dělá ten úbytek napětí. Když nastartuju a hned vypnu vyhřívání, je na baterce 14,5V. Tudíž se stane, že mi i občas poblikavá jedno světlo.
Nezkusil by někdo prosím změřit napětí na baterii se zapnutým vyhříváním předniho a zadního okna? Jestli je to stejný, nebo přecijenom je alt taky K.O?
Díky
Mondeo Kombi 2004 2,0 85kW TDCI 6kvalt
-
- Nováček
Zdravím všechny
Plánuji první změnu, chtěl bych si vyměnit normálni světla H7 za xenony. Jedná se o Mondeo MK4 1.8, 92kw TDCI. Máte s tím někdo zkušenost co všechno to bude obnášet? Díky za každou informaci. Mám se vůbec do toho pouštět?

- veny
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
napiš uživateli Rumcajs1... Nedělal to asi ještě pro MK4 ale má hodně zkušeností z MK3
- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Pokud seženeš origo lampy,tak pak je potřeba přecvakat konektory.
Viz:http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 35#p436435
Nic jiného by snad rozdílného být nemělo,ale ruku do ohně za to nedám....
Viz:http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 35#p436435
Nic jiného by snad rozdílného být nemělo,ale ruku do ohně za to nedám....
- Rumcajs1
- Test driver
Tak tak,
jen nejspíš předělat konektory, protože budou jinak zapojený, ne-li celý jiný.
Pak je třeba udělat jinej propoj pro napájení světel, protože xenony mají plusko natažený přímo od baterky a je tedy silnější než plusko co jde přes vnitřní pojistky. kdyby jsi to nechat tak jak to je, tak by ti většinou levý světlo blikalo a blbě by startovalo.
No a pak, když to budeš chtít mít tip ťop, tak si můžeš sehnat ještě nivelaci a ostřiky aby jsi to měl jak to má být. Policajti a STK to sice vyžadujou, ale dělat to nemusíš. Já je ještě nemám na autě, zatím to leží v garáži a ještě mi ani policie při kontrole nic neřekla, ale možná to bylo štěstí.
jen nejspíš předělat konektory, protože budou jinak zapojený, ne-li celý jiný.
Pak je třeba udělat jinej propoj pro napájení světel, protože xenony mají plusko natažený přímo od baterky a je tedy silnější než plusko co jde přes vnitřní pojistky. kdyby jsi to nechat tak jak to je, tak by ti většinou levý světlo blikalo a blbě by startovalo.
No a pak, když to budeš chtít mít tip ťop, tak si můžeš sehnat ještě nivelaci a ostřiky aby jsi to měl jak to má být. Policajti a STK to sice vyžadujou, ale dělat to nemusíš. Já je ještě nemám na autě, zatím to leží v garáži a ještě mi ani policie při kontrole nic neřekla, ale možná to bylo štěstí.
-
- Nováček
Děkuji za cenné informace. Ty xenony se vším všudy můžu mít za 9tis. myslím si, že je to dobrá cena. Ty světla tam chybí. Zdá se mi, že ty H7 jsou jak bludičky, většinu světla pohltí mokrá silnice a já prd vidím. Ještě jednou díky moooooóc 

- Kóťa
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
No,popravdě...xenony jsou určitě lepší...o tom žádná,ale při tom počasí,které je teď venku budeš vždycky hůř vidět.Musíme vydržet až silnice vyschnou a tráva kolem se zase zazelená 

-
- .
- Kontaktovat uživatele:
..hezky řečeno 

ST 340 by DreamScience ( 343PS 242kW 547Nm )
EX: Mondeo Mk4 Titanium S
EX: Mondeo Mk4 Titanium S