Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Chcete s něčím poradit nebo se podělit o radu s ostatními?
Moderátor:foki
Odpovědět
Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Re: Detailing, aneb pořádné mytí auta (bez Tempa a Želvy)

Příspěvek od Pastovic » 17.04.2011 19:52

Je no :) . No já když to poprvé asi den sepisoval a študoval tak sem měl nervy jako prase a nevěděl sem co je na co a nakonec sem to sepsal vše do podrobna. No a pak sem to kkot smazal takže znova. No ale už sem věděl co a jak tak sem si to srovnal do excelu čr a uk a je to. Takže letos dopiplám to co mám a na jaro už budu nachystanej s novou kosmetikou...možná dřív. Nijak na to nespěchám, ale mám to už připraveny (rád mám věci nachystany a načteny dopředu před tím než to koupím, i úpravy na fofo už mám nachystany, jen vždy když je dost peněz vybrat z toho seznamu co napřed :roll: ), chtěl bych to už teď sice, protože když sem o tom všem četl a teď sem umýval auto úplně jinak a viděl sem ty chyby na laku co mi odstraní clay tak mě to štve že to bude za tak dlouho :nixw: . Ale tak co už sem mladej a času mám snad dost. Navíc musím myslet i na sebe a ne jen na fofo.
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

Pastovic
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Pastovic » 17.04.2011 19:57

To Miguelicek: Jo diky :palec_nahoru: . O kwazaru vím. Z toho claye sem zmatenej protože někdo píše to někdo to. Strojně leštit nebudu, chtěl bych ale nebudu. A jakej je rozdíl mezi supernaturalem? AG Custom Wheel Cleaner doporučoval romik (na ty ultra super mega leštěny kola :cooler: ) i na detailingu takže to nějak neřeším. Mě stačí i to co používam teď, nějakej obyč. AG Interior Shampoo taky hodně vychvalovanej, takže taky rozhodnutej. Jen ten clay no :oops: .
FoFo I htb GHIA/1,8/16V/85kw/07-2001/silver/K&N/17" Wolfrace Pro Sprint/Hankook V12 Evo/Eibach
Galerie https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 94&t=21271
ObrázekObrázek

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 17.04.2011 20:03

Jasný, to já jen z vlastní zkušenosti jsem psal. Máš pěkný seznam, ale věř, že není konečný :mrgreen: AG CWC a AG Interior Shampoo jsou dobré produkty, leč rychle mizí, tak proto jsem doporučoval něco, co se dá naředit a vydrží déle :wink:

Miguelicek
Test driver
Test driver

Příspěvek od Miguelicek » 17.04.2011 20:20

Kóťa píše:Hele borci,není možné sem hodit soupis zahraničních shopů,kde se dá levněji nakoupit?
Vy už v tom jste znalí :wink:

Pokud mám na laku škrábance jako z myčky,od nehtů od klik atp.,tak je dobrý vzít ten abrazivní lime prime.Ale při dalším odstraňování vrstev bych ho už nepoužil,ne?Ten abrazivní....Abych zbytečně neubíral lak...nebo ne? Lime Primem lak neubereš, to až po strojním leštění, LP je čistič laku, který ti pomůže s jemnými škrábanci

A clay tedy jen nějaký soft?Nebo jak se v nich orientovat? Vem soft clay, DJ Gentle Grey mohu doporučit, dělá se s ním skvěle a perfektně drží tvar. Samozřejmě není pouze DODO, můžeš kouknout i po nečem jiném, ale touto volbou rozhodně nic nezkazíš :wink:

Pokud jeden den mejete auto,tak klidně druhý den voskujete?Já pokud nechám auto na jaře přes noc v garáži,tak tam mám nános pylu atd.S tím se počítá?Jasně,že ne nic hroznýho,jen se zajímám jestli nemusím patlat hned.... tak auto přikrej něčím :)

Tento vosk vystačí na kolik aplikací?Je mi jasný,že je to spíš testovací vzorek....
http://detailing-obchod.cz/dodo-juice-d ... white.html vosk by měl vydržet na 2-3 vrstvy

Je ten přípravek na okna opravdu lepšíí než klasická okena?Funguje odpudivě na vodu?Něco jako rain off od sheronu např.?
http://detailing-obchod.cz/okna.html Fast Glass je skutečně parádní výrobek, okna jsou dokonale čistá a je vhodný i pro zafoliovaná okna, voděodpudivý efekt je také patrný :idea:

Na interier nejlíp toto?Chci očistit a ochránit :D
http://detailing-obchod.cz/autoglym-vin ... -care.html Na čištění by byl vhodnější AG Interior Shampoo, ale AG V&RC využiješ např. i v motoru, na plastech, na gumách(zde nevím jak s výdrží :nixw: )

r0mik
.
.
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od r0mik » 18.04.2011 09:13

AG Custom Wheel Cleaner doporučoval romik (na ty ultra super mega leštěny kola
Po minule s pololestenymi koly sezone jsem dosel k tomu ze:

AG Metal Polish mi lehce zmatnely lestene plochy kol, s tim stejnym poznatkem prisel i kamos co ten samy pripravek aplikoval na lestene limce svych Borbetu vypozoroval to same

AG Clean Wheels neskutecne vycistil kola, ale je zrejme lehce agresivni na lestene povrchy (napr lestici pastu rozezira aceton, toluen atd..)
Jinak AG Clean Wheels doporucuju, neskutecne na lakovanych rafcich :totlsmile:

Ted ty sve kola celolestene kola šmrdlam cistou vodou a jemnym stetcem, pripadne i lehce koncentrovanym AG Bodywork Shampoo. Az budu prelestovat (koutoucema,lesticima pastama,vrtackou) kola pred dalsi sezonou tak je asi zakonzervuju voskem na kola
Focus 2002 RS "WRC Ášín"-track car
Focus 2002 RS #1121-radost
Focus 2002 ST170 "BO!!!"-track car
Focus 2002 ST170
Focus 2003 ST170 kombi s tažným
Transit 2004 2.4tddi odtahovka
Smax 2006 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T LPG
Smax 2007 2.5T

Kóťa
Test driver
Test driver
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Kóťa » 18.04.2011 12:19

Když probíráte ty přípravyk na disky...Doteď jsem je vždy umyl šamponovou vodou a houbičkou.Bez usazenin a jsou pěkně čisté.V čem jsou tyto čističe disků lepší?(Pokud tedy neberu v podtaz,že má někdo leštěné disky...)
Ford Mondeo combi 2.2TDCi Ghia 8/2005 Obrázek
Řízení je radost,FORD je řízení!

WnemOne
Zkušený
Zkušený
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od WnemOne » 18.04.2011 17:04

Koťa, pokial Ti stači šampónová voda , robíš asi najbezpečbejšie mytie diskov, origo čisitiče sú dobré v tom, že sú špecializované na presný druh nečistôt, ktoré sa vyskitujú len na kolese a v jeho okolí. Ide to lahšie vtedy (pokial sa niekedy trápiš so šampónovou vodou) :wink: Ale je veľa druhov čističov alkalické, potom niečo sielnešie ako APC , ale nie kyselinové a dokonca sa už začinajú objavovať PH neutrálne (pokial máš na disku aj nejakú protekciu ) :wink: a sú dobré aj prečastejšie mytie.
Ford Focus 1.8 TDCi 85 kW HatchBack (3-doors) Bol ....
Galeria: https://forum.ford-focus.cz/viewtopic.ph ... 4&start=45
Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 28.04.2011 09:18

Jak tak koukam tak sem udelal velkou chybu tim, ze sem objednaval u firmy mvservice.cz :( Vedet to driv, ze si muzu vyzvednout zbozi i tady v Ove tak sem se na ne vykaslal... Uz se s nima nejakou chvilu dohaduju o vraceni penez zpet na ucet jelikoz zbozi nedodali, neozvali se pak napsali ze ho nemaji a jestli chci nahradu a pak uz se neozvali vubec... Po telefonatu prislibeno navraceni penez, ale zase nic... Dnes uz sel mail a pokud to do tydne nedorazi jdu na cajty nahlasit podvod :(

Mufin01
Test driver
Test driver

Příspěvek od Mufin01 » 28.04.2011 10:19

pbjun: Nehledě na to ,že tato firma končí s prodejem zboží, tudíž i e-shopem, viz vyjádření na jejich stránkách. To ale nemění nic na tom, že by dosavadní objednávky měli vyřídit. Zrovna jsem tam chtěl objednávat nějaké DoDo, takže když čtu tvou zkušenost, tak jsem rád, že jsem to nestihl. Přeji ti, aby se to nějak vysvětlilo ke tvé spokojenosti.

http://www.mvservice.cz/poradani-skolen ... ek-30.html

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 28.04.2011 10:45

Uz jsem slysel hodne negativnich reakci na mvservice :roll:....
Navic maji asi vysokohorskou prirazku :lol:....v UK se na balicku kosmetiky da usetrit dost penez a do tydne je to doma...
Obrázek
Byl : Focus ST2 - 213kW
Byl : Freelander 2 S - 118kW
Byl : Fiesta Mk7 - 60kW
Je : Vauxhall Corsa VXR - 141kW
Je : Suzuki SV650 - 55kW
Je : BMW 520D - 128kW

...uz nic nedovolene neprodavam :P

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 28.04.2011 12:37

Tak ja sem to objednaval jeste pred tim nez to vyvesili :(

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 02.05.2011 17:48

Prvni zkusenost s aktivni penou :palec_nahoru: ...

http://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 90#p617090
Obrázek

pbjun
Test driver
Test driver

Příspěvek od pbjun » 02.05.2011 21:19

Tak k tomu mvservice - penize mi po posledni urgenci kdy jsem zminil ze to predam policii CR dorazily :D Ale trvalo pul mesice nez sem z nich vyrazil prachy zpatky :(

BrAtKo
Junior
Junior

Příspěvek od BrAtKo » 02.05.2011 22:34

Myslite, ze tento spenovac by mohla byt dobra kupa ?
Naposledy upravil(a) BrAtKo dne 02.05.2011 23:26, celkem upraveno 1 x.

Marťas
Test driver
Test driver

Příspěvek od Marťas » 02.05.2011 22:40

Vypada stejne jako ten opevovany z detailingworld.com....

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=I1I8mlq0 ... re=related[/youtube]

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=JVpoQ5fw2rs[/youtube]
Obrázek

Odpovědět

Zpět na „Rady, nápady a dotazy“