Pylový filtr ve FoFo II
- Giggo
- Zkušený
Re: Pylový filtr ve FoFo II
V pátek jsem čekal na kámoše, tak jsem si řekl podívám se jak vypadá můj pylovej filtr.
Ruce sem si měl usekat než sem se do toho pustil !!!
Oddělat plynovej pedál ještě jakš takš ušlo, ale bohužel se mi nedařilo odpojit konektor, takže pedál sem nechal viset na drátech a odmontovával krytku pyláku.
Vopravdu kdo todle tam dal, toho patří zabít. Příště až mě posedne výměna pylovýho filtru, asi za to raděj zaplatím než tendle opruz, kdy člověk neví jak k tomu lehnout/sednout a vtěsnat tam ruce a golu.
GRRRR
Ruce sem si měl usekat než sem se do toho pustil !!!
Oddělat plynovej pedál ještě jakš takš ušlo, ale bohužel se mi nedařilo odpojit konektor, takže pedál sem nechal viset na drátech a odmontovával krytku pyláku.
Vopravdu kdo todle tam dal, toho patří zabít. Příště až mě posedne výměna pylovýho filtru, asi za to raděj zaplatím než tendle opruz, kdy člověk neví jak k tomu lehnout/sednout a vtěsnat tam ruce a golu.
GRRRR
Mondik IV. 2011 2.0 TDCi 120kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
dříve FoFo II. 2006 1.6 TDCi 80kW@106kW
- piechnik
- Pokročilý
Giggo: souhlasim s stebou
jarek

- Radekjo
- Zkušený
Dnes jsem měnil kab. filtr a nechápu na co si tady stěžujete
Demontáž levého horního šroubu (matice) plyn. pedálu s pomocí malé Gola a velkého prodloužení s ořechem č. 10 v poho. Ořech jsem měl prodloužený z důvodu dlouhého závitu plyn. pedálu.
Pravý horní šroub šel taky dobře ale s krátkým prodloužením a spodní bez debat.
Kryt filtru byl naštěstí přišroubován jedním vrutem s šestihranou hlavou č.7 Gola bez prodloužení.
Kryt má z jedné strany (od řidiče) zasouvací (aretační) lištu tudíž jeden šroub naproti úplně stačí.
Vyndání filtru a montáž zpět s pedálem jen na jednu matku. Zdálo se mi že plyn. pedál má na boku poziční čidlo a tak jsem ho raději nenechal viset.
Následná čistka sprejem CarPlan KLEEN AIR.
Znovu rozebrání vložení nového kab. filtru a složení do původního stavu. Čas cca hodinu ale v tom byl i úklid auta.
Jestli sprej něco vyčistil netuším. Vůně v autě po čistění žádná. Už si ho nekoupím a raději se vrhnu přímo na výparník.

Demontáž levého horního šroubu (matice) plyn. pedálu s pomocí malé Gola a velkého prodloužení s ořechem č. 10 v poho. Ořech jsem měl prodloužený z důvodu dlouhého závitu plyn. pedálu.
Pravý horní šroub šel taky dobře ale s krátkým prodloužením a spodní bez debat.
Kryt filtru byl naštěstí přišroubován jedním vrutem s šestihranou hlavou č.7 Gola bez prodloužení.
Kryt má z jedné strany (od řidiče) zasouvací (aretační) lištu tudíž jeden šroub naproti úplně stačí.
Vyndání filtru a montáž zpět s pedálem jen na jednu matku. Zdálo se mi že plyn. pedál má na boku poziční čidlo a tak jsem ho raději nenechal viset.
Následná čistka sprejem CarPlan KLEEN AIR.
Znovu rozebrání vložení nového kab. filtru a složení do původního stavu. Čas cca hodinu ale v tom byl i úklid auta.
Jestli sprej něco vyčistil netuším. Vůně v autě po čistění žádná. Už si ho nekoupím a raději se vrhnu přímo na výparník.
FM MKV 2,0 TDCI 15
FF II 1,8 TDCI 05 (pořád žije ale hnije)
RS MSI GS73VR 6RF-048CZ Stealth Pro

- Nepér
- Zkušený
Jen připomenu, že konektor se odpojovat nemá. Není to kvůli nějakému nebezpečí chybového hlášení jednotky ale kvůli životnosti konektoru. Uvádí se 10 rozpojení během životnosti pedálu plynu.
Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- Špíz
- Junior
Mě to stejně nešlo rozpojit......
Ford Focus II. HB 2005 1.6 16V 74kW blue aquarius
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
Galerie: https://www.ford-focus.cz/forum/viewtopi ... 95&t=19792
- Radekjo
- Zkušený
Rozpojil jsem ho dvakrát a i kdyby jsem ho rozpojil stokrát tak podle mě se konektoru nic nestane. Pokud to ovšem někdo netahá za dráty a při odpojování nemačká pojistku tak se nedivím té životnosti deset a dost 

FM MKV 2,0 TDCI 15

- Sobull
- Zkušený
Ještě že sem to nechal udělat v servise. Volali mi, že mi nějaký umělec serval jeden šroub na pedálu a že k němu není přístup. Už to viděli na demontáž palubky nebo zničení pedálu a koupi nového... Nakonec to nějak sundali a teď mám pedál na dvou šroubech.
Cévka by mi praskla, kdybych se do toho pustil sám... Kdo tohle vymyslel...

FFII kombi 2,0TDCI, 2006
- Nepér
- Zkušený
Že prej nějakej angličan... ale jim zase na oplátku od PSA brzdí auta i když brzdí spolujezdec 

Mondeo mk4, 2.0i, 2010
- piechnik
- Pokročilý
To vymyslel nejaky odbornik
jarek

- Radekjo
- Zkušený
Nebo to servali v servise a hodili vinu na jiného ať nenesou následky.
FM MKV 2,0 TDCI 15

- Sobull
- Zkušený
Taky mě to napadlo, jenže s tím nic nenaděláš. Dali to dohromady, tak to už neřešim.
FFII kombi 2,0TDCI, 2006
-
- Zkušený
Taky se mi povedlo utrhnout jeden šteft .Při povolování jedné z matek na pedálu se šteft utrhl a začal se protáčet.Takže přišel na řadu pilový plátek a začalo nekonečné pižlání.Když se mi povedlo za doprovodu různých vulgárních slov pedál osvobodit,navlékl jsem na místo šteftu takovou kovovou příchytku z M6 závitem.Pak jsem vzal ještě závitové očko a protáhl závity na zbylých šteftech.Přišlo mi ,že ty závity tam nejsou bůchvíjak kvalitně vyřízlé.Takže teď mám pedál na dvou šteftech a jednom šroubu.
Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- piechnik
- Pokročilý
Pylovy fitr neni zadna sranda
jarek

-
- Zkušený
A jak by to bylo jednoduché,kdyby se tam filtr vkládal od strany spolujezdce a angláni ať se trápí. 

Kuga ST-Line X 2.5 Duratec Hybrid AWD Solar
- piechnik
- Pokročilý
Jo dobry napad
jarek