LPG - montáže a zkušenosti sem...
- el_Barto
- Junior
Re: LPG - výrobce AC
to je trochu malo, jaky mas system? mas privstrik benzinu? ja semtam kdyz jsem an dalnici tak auto prozenu az jak se da a tech 20 jak jsem psal vyse bez problemu ... Jestli on nebude problem v tom ze jsi jezdil na stary benzin (dlouho v nadrzi)...
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
-
- Nováček
Benzín jsem měl vždy čtvrtku nádrže, jezdím krátký trasy...tak jsem ho každý dva měsíce doplňoval. Ty starty nestačí...na benzín je bohužel potřeba taky jezdit. Těch 20tkm jsem měl taky v klidu....až budeš mít 50 a víc budeš mluvit jinak. Jináč mám nastavený automat.přepnutí na benzín ve 3 800 otáčkách. Buď jezdím normálně a stačí to na lpg nebo to proháním a to lpg vypínám
Věřil jsem tomu, že benzín něco vydrží, ale ty dnešní příměsy to totálně zalepily a nedalo se to ani vyčistit.

Věřil jsem tomu, že benzín něco vydrží, ale ty dnešní příměsy to totálně zalepily a nedalo se to ani vyčistit.
FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba
- ybuba
- Pokročilý
OK chlapi, jelikož teď nově na LPG začínám, naježděno mám sotva 1000 km, rád bych do budoucna předešel nějakým problémům s benzínovými usazeninami. Je mi jasné, že benzín bych neměl mít v nádrži dlouho, počítám, že budu držet rezervu tak max. 1/4 benzínové nádrže a pravidelně ji vyjíždět a doplňovat "čerstvým".
Co mi tedy doporučujete, po jakém intervalu najetých km na LPG jet na benzín a kolik km
Je mi jasné, že každý jezdí trochu jinak a jiný typ tras, zkuste mě brát jako průměrného spotřebitele co jezdí svým vozem 2-3 x týdně za prací (100 km jedna cesta), 20% město, 80 % mimo město (kombinace rychlostní a trochu dálnice).
Díky za tipy a zkušenosti
Co mi tedy doporučujete, po jakém intervalu najetých km na LPG jet na benzín a kolik km

Díky za tipy a zkušenosti

Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- Mošna
- Nováček
Když jsme u toho množství benzínu v nádrži, všichni víme, že musí být ponořené čerpadlo, o tom nemusí být řeč, ale je tu ještě jedna věc, na kterou mě upozornili "odborníci" na plyn. Teď v zimě to není takový problém, ale na velké vzdálenosti v teplém počasí je 1/4 nádrže benzínu prý málo, protože se všechen benzín z motoru vrací zpět do nádrže, ale je značně ohřátý. Pokud má člověk méně benzínu, než dejme tomu 1/2 nádrže, dochází na delších vzdálenostech k ohřevu kapaliny v nádrži až nad 50°C. Sranda ne? Takto zahřátý benzin už opět ideálně nemůže ochlazovat čerpadlo. Jak jsem slyšel, tak prodávám, ale přijde mi to celkem logické...
- Yeshterr
- Test driver
No tak o tom si myslím svoje, páč benzín se vrací zpátečkou, která je ochlazovaná okolním mrazem a to samé nádrž. Jinak by mě zajímalo, co je pojem ponořené čerpadlo. Čerpadlo je ponořený i když jedeš na rezervu, dyť pokud by nebylo tak to saje vzduch !!! 
EDIT: Teď jsem si až všiml, že píšeš, že v zimě je to ok. Zajímalo by mě, kdo má s "chlazením čerpadla" problémy v létě? Spousta lidí jezdí skoro na rezervu, páč se bojí natankovat plnou aby jim jí přes noc někdo nevycucnul a nikdy s tím nebyl problém. Myslím si o tom, že je to další plynařská fáma

EDIT: Teď jsem si až všiml, že píšeš, že v zimě je to ok. Zajímalo by mě, kdo má s "chlazením čerpadla" problémy v létě? Spousta lidí jezdí skoro na rezervu, páč se bojí natankovat plnou aby jim jí přes noc někdo nevycucnul a nikdy s tím nebyl problém. Myslím si o tom, že je to další plynařská fáma

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Mošna
- Nováček
Su zvědavý, co napíšou ostatní, neříkal mi to plynař, ale servisman... Ale o umřetých benzínových čerpadlech je slyšet právě celkem často a vzhledem k jeho ceně, je to velmi nemilá závada. Jedna věc je, nasávání paliva ze spodu nádrže a druhá věc je množství kapaliny, aby čerpadlo bylo ponořené a tím ochlazované.
- Yeshterr
- Test driver
Zajímalo by mě, jestli to je jen nemoc Fordů, páč jinak jsem znal pouze asi 2 případy zakousnutého čerpadla - první se raflo proto, že běželo naprázdno (úplně, nebyl v nádrži benzín a dotyčný to zkoušel až ho odpravil) a druhé po půl roce stání v zimě ve skoro prázdné nádrži zarezlo. Tam stačilo poklepat gumovou palicí na nádrž, rez se utrhla a pak ještě cca měsíc fungovalo, než odešlo úplně. Kdysi jsem měl rendla 19ku, neměl jsem prachy na benzín a v nádrži skoro furt jen pár litrů. Často mi i někde došel, ale najezdil jsem takhle několik desítek tisíc km a čerpadlo pořád ok 

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Dneska jsem by na Benzine plus a nechal jsem si ukazat specifikaci benzinu Verva 10 a tam bylo jasne deklarovano, ze tam neni pridana bioslozka! Takze pro me jasna volba...zadnej biolih plus aditiva... myslim pro plynare ideal!Leon_vendelin píše:Decka, cetl jsem, ze pro plynare je dobre brat kvalitni benzin, nejlepe premiove kvality... pry v nich neni bioslozka, ktera starim degraduje. Navic se doporucuje pridavat aditivum na cisteni vstriku.
Otazka 1: Je tomu s tema bioslozkama pravda? Treba U OMV Carrera?
Otazka 2: Jaka aditiva? Mate konkretni zkusenosti s nejakymi konkretnimi?
Diky
Leon
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje 

-
- Nováček
Re: Názor na přestavbu LPG
Jaký je nejvhodnější systém do FOFO II 1,6 74kW? (informace se různí, např. od toho že Italské systémy mají horší způsob řízení než Holandské, ale zas jsou méně citlivé na nekvalitní plyn)
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: Názor na přestavbu LPG
Myslím si, že jasnou odpověď na svoji otázku nedostanes nikde. Tady na fóru je ještě jedno aktivní a hlavně rozsáhlé vlákno k LPG a tam zjistíš, že každý systém může a nemusí mít své mouchy. Je to hlavně o tom v jakém stavu je auto a taky kdo ti to bude dělat. Jsou prostě dobří mechanici, kteří ti tam dobře namontují systém který chceš a dobře. Pak jsou ti horší, kteří neumí namontovat i ten nej nej systém třeba z Holandska
Takže držím palce a projdi mnou zmíněné vlákno.

- halda41
- Nováček
Zdar plynaři,
po dlouhém ale opravdu dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl i já se zařadit mezi příznivce tohoto sociálně přívětivého paliva
Montáž provedla firma AUTOGAS v H.K. Jedná se o Magic III, nádrž na 53L, vstřiky HANA + mazadlo na šicí stroje
. Mám zatím najeto pouze cca.500km a tak zatím nemám moc informací, zatím všechno maká
.
po dlouhém ale opravdu dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl i já se zařadit mezi příznivce tohoto sociálně přívětivého paliva

Montáž provedla firma AUTOGAS v H.K. Jedná se o Magic III, nádrž na 53L, vstřiky HANA + mazadlo na šicí stroje

Ford Focus II kombi, 1.6 16V 74 Kw,11/2007, výbava Style,panther black.
- Yeshterr
- Test driver
Vítej v klubu plnících zapalovačů
. Já jsem taky LPGčkářský batole (cca 1500km
) ale jsou tady mazáci jako třeba Jimmi se zkušenostmi po nájezdu cca 120 000km na plyn a víc, takže hurá na ně s otázkama, ať se kluci nenudí
.

- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Plnící zapalovače, sociálně přívětivé palivo. no koukám, že tady bude i sranda
tak ať je vaše investice co nevidět zpět
můj fofík s mojí maličkostí má namotáno cca 27tis.
Momentálně řeším problémek u kterého si nejsem jistý zda souvisí s LPG. Začalo to občasným špatným startem, resp. naskočil až po cca 4-5 s. Teď je špatný start každý, jak za studena tak se zahřátým motorem
Diagnostika ukázala následující: P0597-64 (PCM) Přerušený obvod řízení vyhřívání termostastu Než to nechám někde spravit, chci vědět co se bude dělat a kolik by to mělo stát ....

Momentálně řeším problémek u kterého si nejsem jistý zda souvisí s LPG. Začalo to občasným špatným startem, resp. naskočil až po cca 4-5 s. Teď je špatný start každý, jak za studena tak se zahřátým motorem

Diagnostika ukázala následující: P0597-64 (PCM) Přerušený obvod řízení vyhřívání termostastu Než to nechám někde spravit, chci vědět co se bude dělat a kolik by to mělo stát ....
- jimm
- Zkušený
já si jen tak kochám
zatím žádný problém z lpg

ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
Já taky nemam zatim problém, jen mě štve ta zima a jak to trvá, než se to zahřeje a přepne na LPG
zlaté teplo
to ten benzín tam drží jak blázen hh