LPG - montáže a zkušenosti sem...
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Re: LPG - výrobce AC
Ještě to udělalo jak kdyby to buchlo v jednom valci nebo něco v takovem stylu 

- jimm
- Zkušený
A nemáš v hajzlu cívku?
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
- misakxt
- Junior
Myslim že vůbec nemá cenu teoretizovat protože tim nic neopravíš. Proměř ty kabely očisti svíčky a udělej odtrh takovej jakej jsem ti psal. Pokud to nepomůže zajeď za plyneřem. Dlouze přemýšlet je k ničemu.
Focus 1.6 74kW 3dv silver Trend od 7.1.2008
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
Fiesta 1.3 LPG
Felicia 1.3 LPG
Fabia 1.4 LPG
-
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
Tak měl jsem ve svíčkách vodu
Jako okolo svíček a svíčky očistil uvídím jak stím pojedu.Stějně se chystám za plynařem chci vyměnit filtry a vyčistit to atd..A jakou cívku myslíš? 

- el_Barto
- Junior
neboj ja te chapu a nejsem ten typ cloveka co haze bobek na kazdy predpis atd. Riziko tohodle si musi nest kazdy sam, a verim ze kdybychom sli do dusledku, tak spoustu "zlutych" nalepek by bylo taky nevyhovujicich.ybuba píše: To, co si myslíš Ty, mohou ostatní vnímat zcela odlišně. Příklad s RZ jsem uvedl zcela záměrně, abys rozpoznal ten zásadní rozdíl v souvislosti s označením pro LPG ... zřejmě si to nepochopil![]()
Na prevoz PB lahvi jsem samozrejme narazel zamerne, spoustu lidi totiz ani nenapadne ze by se o nejaky predpis meli vubec zajimat.
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
Ford Sierra 2,0 DOHC CLX@GHIA 91/92 (original) ... mazlik
- ybuba
- Pokročilý
V tom případě OK
.
Co se týče vlastního provedení nálepek, za jejich správnost by podle mne měla nést odpovědnost montážní firma, za jejich "viditelnost", resp. nepoškozenost, provozovatel auta.

Co se týče vlastního provedení nálepek, za jejich správnost by podle mne měla nést odpovědnost montážní firma, za jejich "viditelnost", resp. nepoškozenost, provozovatel auta.
Ford Focus Combi II, 1,6 benzín + LPG (74 kW), 6/2006, Blue Tonic

- jimm
- Zkušený
Já nevím jestli to mají focusi stejný jako mondea,myslím zapal.civku,vedou od ní kabely k svíčkám,je to taková krabička,u mondea se hodně stává že se vysere a musí se vyměnit,dělá to právě cukání nebo to jede jako-by na 3.válce.Klvys píše:Tak měl jsem ve svíčkách voduJako okolo svíček a svíčky očistil uvídím jak stím pojedu.Stějně se chystám za plynařem chci vyměnit filtry a vyčistit to atd..A jakou cívku myslíš?
ford mondeo 1.8 92kw lpg elpigaz r.v.2001 https://www.lpg.cz/main/
-
- Nováček
Zdar ve spolek lpg. Dělám si čas od času statistiku lpg.
Tákže začínám 36tis.na lpg - motor v poho. Akorát zacpaný tři benzínový vstříky, vyřešeno zánovními z vrakáče.
Poučení - jezdit víc na BA.
Tákže začínám 36tis.na lpg - motor v poho. Akorát zacpaný tři benzínový vstříky, vyřešeno zánovními z vrakáče.
Poučení - jezdit víc na BA.
FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba
- el_Barto
- Junior
jak casto jsi jezdil na BA? jen startovani?
FF 2009/2010 combi 1,6 74kW @ LPG Frozen white ... pracant
-
- Nováček
Hlavně žádný stres, jeden zánovní vstřikovač do 1000-1500 Kč. Nový přes 3000 Kč.
Už to mám naštěstí odježděno zpátky. Jednou za dva měsíce trochu benál jinak plyn.
Teď to jednou za čas protáhnu po dálnici s čističem vstřiků a mělo by být dobře.
Hlavně dlouho nenechávat zaležet a vyjet benzín do dna.
Už to mám naštěstí odježděno zpátky. Jednou za dva měsíce trochu benál jinak plyn.
Teď to jednou za čas protáhnu po dálnici s čističem vstřiků a mělo by být dobře.
Hlavně dlouho nenechávat zaležet a vyjet benzín do dna.

FFI 1,6 16V, hatchback, Lpg+elektr.FL, profi údržba
-
- Junior
Kde vzít ten čistič vstřiků a kam se do lije? Mam najeto na LPG už 5.000 a zatim super, žádnej problém
máte pro mě nějakou radu jako profíci, abych se vyvaroval nějakému brzkému problému apod.
Děkuju chlapci

Děkuju chlapci

- Yeshterr
- Test driver
Za ultrazvukové čistění vstřikovačů chtějí tuším 1200,-/ks, nevyplatí se to, než brát z vrakáče o kterých člověk neví, jak na tom jsou?
Jinak co používáte za osvědčený přípravek na čistění vstřiků? Počítám, že se to přidává do benzínu, že?

Jinak co používáte za osvědčený přípravek na čistění vstřiků? Počítám, že se to přidává do benzínu, že?

Mondeo f gombíku f DŽÍJE 2.0, r.v. 05, benál 107kW, blue Deep Navy, LPG AC Stag 300-4 Plus,
Limited edition GHIA MÍNUS
- Mira
- Test driver
- Kontaktovat uživatele:
nejsem znalý věci, ale z doslechu mám info, že ten čistič by se měl dát před natankováním do plna a hlavně vyjet tu nádrž celou naráz aby to čistidlo mělo smysl .... co je na tom pravdy nevím.
-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
Já používám prémiové benzíny aktuálně Verva 100. Není v něm bioložka, takže riziko zanášení je nižší a navíc předpokládám, ze jsou tam i nějaká aditiva. Nějaký čistič vstriku by nebyl možná od věci.
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje 

-
- Nováček
- Kontaktovat uživatele:
kluci narazil jsem na zajímavý článek o Lpg, kde se mimo jiné píše o oleji....
...výhodou je podstatně nižší tvorba karbonu ve válcích motoru nebo to, že na rozdíl od benzínu plynné palivo nesmývá olejový film ve válci, což jinak benzín dělá hlavně u studeného motoru (motor je pak hůře mazán a benzínem se postupně ředí motorový olej, až to může skončit zadřením motoru). Výsledkem užívání LPG je čistší motorový olej a jeho delší trvanlivost při kvalitním mazání. Aspoň tak se to všude píše, jenže . . .
Minimální tvorba karbonu v motoru při použití LPG se uvádí jako velká přednost skoro všude, ale to je jen jedna strana mince. Velmi málo se ví, že ve skutečnosti je to trochu jinak. Aby se karbon neusazoval v motoru, kde by to vadilo (např. na pístních kroužcích), motorový olej obsahuje tzv. DD-aditiva, která jej rozpouštějí a smývají. Pokud se však pro LPG použije běžný motorový olej, stejný jako pro benzín, jeho životnost vlivem spalování LPG je snížena zhruba na pouhou jednu třetinu (!). Motor proto vyžaduje speciální motorový olej s výslovnou specifikací "pro LPG", resp. "pro plyn" (protože totéž se týká i CNG - CNG viz článek Alternativní palivo CNG). Tyto oleje musí obsahovat hlavně jiné typy DD-aditiv. Důvod k tomu a druhá strana téže mince je v tom, že namísto karbonu při spalování LPG nebo CNG vznikají v motoru vlivem odlišnosti paliva a spalování tzv. nitrózooxidační úsady, které jsou velmi tvrdé a houževnaté a pro motor ještě škodlivější než karbon, protože přispívají k oděru součástí. Použitá aditiva oleje by měla tyto úsady odstraňovat a navíc by měla být bezpopelná, aby sama nezvyšovala abrazívní opotřebení motoru. To bohužel nesplňuje některý tuzemský olej. Rovněž antioxidační a antikorozívní aditiva v oleji mají být přizpůsobena provozu na plyn. Výsledkem může být, že za dobrý motorový olej pro provoz na plyn automobilista zaplatí více.
...zdroj: http://www.ekolist.cz/cz/zelena-domacno ... palivo-lpg
...výhodou je podstatně nižší tvorba karbonu ve válcích motoru nebo to, že na rozdíl od benzínu plynné palivo nesmývá olejový film ve válci, což jinak benzín dělá hlavně u studeného motoru (motor je pak hůře mazán a benzínem se postupně ředí motorový olej, až to může skončit zadřením motoru). Výsledkem užívání LPG je čistší motorový olej a jeho delší trvanlivost při kvalitním mazání. Aspoň tak se to všude píše, jenže . . .
Minimální tvorba karbonu v motoru při použití LPG se uvádí jako velká přednost skoro všude, ale to je jen jedna strana mince. Velmi málo se ví, že ve skutečnosti je to trochu jinak. Aby se karbon neusazoval v motoru, kde by to vadilo (např. na pístních kroužcích), motorový olej obsahuje tzv. DD-aditiva, která jej rozpouštějí a smývají. Pokud se však pro LPG použije běžný motorový olej, stejný jako pro benzín, jeho životnost vlivem spalování LPG je snížena zhruba na pouhou jednu třetinu (!). Motor proto vyžaduje speciální motorový olej s výslovnou specifikací "pro LPG", resp. "pro plyn" (protože totéž se týká i CNG - CNG viz článek Alternativní palivo CNG). Tyto oleje musí obsahovat hlavně jiné typy DD-aditiv. Důvod k tomu a druhá strana téže mince je v tom, že namísto karbonu při spalování LPG nebo CNG vznikají v motoru vlivem odlišnosti paliva a spalování tzv. nitrózooxidační úsady, které jsou velmi tvrdé a houževnaté a pro motor ještě škodlivější než karbon, protože přispívají k oděru součástí. Použitá aditiva oleje by měla tyto úsady odstraňovat a navíc by měla být bezpopelná, aby sama nezvyšovala abrazívní opotřebení motoru. To bohužel nesplňuje některý tuzemský olej. Rovněž antioxidační a antikorozívní aditiva v oleji mají být přizpůsobena provozu na plyn. Výsledkem může být, že za dobrý motorový olej pro provoz na plyn automobilista zaplatí více.
...zdroj: http://www.ekolist.cz/cz/zelena-domacno ... palivo-lpg
fofo II 2007 1.6 Duratec 74kW LPG AGC bez přimazávání olejem na šicí stroje