Příspěvek
od V12 » 08.10.2012 18:14
Obhliadka FFI r.v. 2004, jar 2011
V12 : Pane, vsetky vozy na place su Vase ?
B(azarnik) : Samozrejme, vsetky su v mojom vlastnictve.
V12 : Paci sa mi tento Focus, co je to zac ?
B : Paradne auto, nikdy neburane, poctivych 150k km, co by som mal zo stacania ? Ide ako raketa, akceleruje lepsie, nez ktorakolvek ina jedna sestka.
... obhliadka auta, zistenych par "detailov" :
V12 : auto ma mat podla katalogu hmlovky, no akosi ich nevidim
B : majitel to tak doniesol
V12 : Preco to ma vymeneny volant ? 2004-ky by mali mat airbag hladky s velkym logom Ford.
B : Netusim, auto nie je moje, ja ho len predavam... (odrb, vid vyssie)
V12 : Tak mu podme pretiahnut kolesa
B : OK, ideme.
Auto slo naozaj velmi pekne, bolo naozaj velmi zive a to som uz mal odskusanych zopar Focusov. Rozbehnutie na 90, na patke na otackomeri takmer 3000 rpm nevesti nic dobre. Aspon to nikam netaha, pri brzdeni netrasie volantom ani neuhyba do strany, zadny multilink je tiez OK, zadok v rozbitej zakrute neodskocil ani o milimeter. Vsetka vybava funguje na jednotku, za 4.4k EUR sa to javi ako celkom OK kupa. Koniec jazdy a pokracovanie :
V12 : Mate tu zdvihak, alebo najazdy, aby som ho pozrel zo spodu ?
B : Bohuzial pane, s tymto Vam neviem posluzit.
V12 : Nevadi, na taketo prilezitosti nosim so sebou mininajazdy, hned som ich vytiahol z kufra
B : Meni farby, ale nepovedal nic. Auto poslusne vyviedol predkom na najazdy
V12 : z auta vytahuje staru nafukovacku a s hlasitymi nadavkami sa suka pod auto. Zo spodu je cele zahadzane od oleja, je vidiet, ze predna naprava je komplet zanovna vratane McPhersonov aj ramien, novucke poloosi aj s manzetami, vyfuk hrdzavy ako liska. Nosniky naraznika zjavne zvarane tak, ze aj ucen by sa za to hanbil. Zanovne riadenie dava tusit, ze to auto malo hodne vazny incident.
B : Co mi to tam pane rozoberate ?
V12 : za este vacsich nadavok sa vytahuje zpod auta a - Pane, preco mi chcete predat vrak po pravdepodobne celovici s kamionom ? Pozrite - varene nosniky, takmer nova predna naprava, nove riadenie, vymeneny vodicov airbag na volante, celkom iste aj palubovka, vymenene celne sklo, vsetky skla na pravej strane kazde s inym datumom. Divna prevodovka a diferencial - toto ma mat dlhe prevody, nie take, ze v 130 bude tocit 4000 otacok ! Z coho je tam kua prevodovka a z kua coho diferencial ? Aky dement to skladal ? Mam pokracovat ?
B : Chcete tu karu ? Dam za 4k.
V12 : bali svestky a prenesie cez zuby : Nie, nechcem, ani za 2k. Strcte si ju za sirak, ja o zboreny vrak zaujem nemam. Dovidenia. Za Plechacom sa zviril prach...
... a auto z ponuky bazaru zmizlo o 4 dni. Ubohy novy majitel.
DV6 nie je motor. Ale sustava nahodne umiestnenych suciastok co vrcia a trasu sa a popritom zeru naftu...
Mondeo 2.5T Titanium SK
ZEM JE NASE IHRISKO